Bıçak Sanatı - Forum

avcılık

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: avcılık
« Yanıtla #20 : 11 Ağustos 2016, 10:43:13 »
eski adamlar paragraf paragraf açıklamaları genelde bir cümleye sığdırmışlar. bu kadar derin bir hikmet sahibi olan ve atasözlerimizin geçmişten günümüze gelmesini sağlayanlara minnet borçluyuz. eskilerin dediklerinden birisi de şudur:

lafın tamamı ahmağa söylenir. bu arada bölgesel ve kültürel olarak ahmak kelimesi kullanımda farklılıklar göstermekte, eşek, aptal gibi varyantlar da kullanımda karşımıza çıkmaktadır.

bu, paragraflarca açıklaması yapılabilecek hikmetli sözün kast ettiği manayı idrak etme kabiliyetinden yoksun olan bazı zevat için gerekli 'ilk mektep seviyesi' açıklama ise şöyle:

bir konunun yekününe değil de içinde geçen kelimelere veya cümlelere bakarak menfaate uygun kısmını alarak ortaya bir sav koyma eylemi asla iyi niyet taşımaz. bu yöntemi belirleyenler kaçak dövüşmeyi seven, hikmetli tavırlardan uzak kişilerdir. forumun temel konusu bıçak olmakla beraber, konusu olmayan bazı şeyler de belirlenmiştir. siyaset, dini kavram tartışmaları ve av meselesi özellikle bıçak dışındaki ekipmanları itibariyle forumun konusu değildir. bir konunun içinde "konunun kendisine dönüşmediği müddetçe" bu kavramlara dair sözler de elbette forumda yazılabilir, çizilebilir. eğer konunun kendisine dönüşüp dönüşmediğini anlamakta zorlanıyorsanız, lütfen en yakınınızdaki lise öğrencisinden konuyu okumasını ve genel içeriğini size anlatmasını isteyin. bu sizi sonuca götürecektir.

av kavramı biraz farklı bir konu. avın her türlüsüyle ilişkisi olmayan bir kişi olarak dışarıdan şunu görüyorum. balık tutmak derken, tavşan avlamak diyoruz. hiç balık avına gidiyorum diyene denk gelmedim. ya da tavşan tutmaya gidiyorum demedi kimse. aklı evvel bir arkadaş kara avı ve deniz avı şeklinde bir kategoriden bahsederse eğer, kuş avının kara mı yoksa hava mı yoksa deniz/göl avına mı girdiğini sorabilirim. bu bölümleme zoraki bir bölümlemedir. dil fıtrata uygun hareket ettiğinde tavşan avlanır, balık tutulur.

avdan kasıt.... çok uzun olacak gerçekten. samimiyetle düşünün arkadaşlar. düşüncedeki samimiyet sizi hikmet dolu sonuçlara götürür inanın. samimiyetten uzaklaşırsanız savaşmaya başlarsınız, iddalaşmaya başlarsınız. ki ortada bir yanlış varsa bile bunu samimi bir şekilde ortaya koymak gerekir. düşünürken, eylemler yaparken, söz söyleyip yazıp çizerken samimiyet çok önemli. ciddi söylüyorum. samimiyet size birşey kaybettirmez.

ve Osman kardeşim, sen konuya katkı kısımında, katkın olacak tecrübeye sahip olmadığını söyleyerek ne anlatmaya çalıştın bilemiyorum. bana konuya katmak istediğin şey başka bir şeymiş gibi geldi nedense. ah samimiyet, ah...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 11 Ağustos 2016, 11:27:34 »
Doğadan balık yakalamakta avdır Emin abi. İstersen "Balık Muhabbeti" konusuna bir bak kaç yerde "av" lafı geçmiş yada ben sana bir tane bulayım.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1759.msg67665#msg67665

Zaten avcılığı bir kenarı koyalım, forumun kuralında " Ölü yada yaralı hayvan görüntüleri, avlanma ve ateşli silahlar ile ilgili görüntüler paylaşılamaz." deniliyor.
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2016, 11:45:37 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #22 : 11 Ağustos 2016, 11:46:23 »
- dahi anlamındaki -de ayrı yazılır.
- sözlük kullanmayı bilen birisiyim. TDK av için "Karada, denizde, gölde veya akarsularda evcil olmayan hayvanları vurma veya yakalama işi" demiş. elbette balık tutmak da bir av biçimi. fakat domuz avlamak ile balık tutmak arasında hem kişiye hissettirdikleri, hem toplum içindeki algılanış biçimleri hem de bu forumdaki işleniş ve gösterilme biçimleri arasında fark var. boğaz kenarında balık tutmak ile gece yarısı domuz avlayıp dişlerinden koleksiyon yapmayı aynı gördüğünü ve aynı algıya sebep olduğunu söyleme bana lütfen. ya da söyle istersen, çok da şaşırmam sanırım...
- kendi yazdığımı tekrar yazma ihtiyacı hissettim nedense: "bir konunun yekününe değil de içinde geçen kelimelere veya cümlelere bakarak menfaate uygun kısmını alarak ortaya bir sav koyma eylemi asla iyi niyet taşımaz."
- yine samimiyet...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 11 Ağustos 2016, 11:54:15 »
Bu paragrafı başka bir konuyla ilgili olarak (bir başkasına) özelden yazmıştım. Bu paragraf durumumuz için de geçerli:

Kuralları kişilere zorluk çıkarmamak için, muhabbeti bozmamak, ortamı soğutmamak için esnekçe uygulamaya çalışma çabamız, sonra bu esnemelerin suistimal edilmesinden yada haksızlık görüntüsüne dönüşmesinden hatta dönüştürülmesinden dolayı daha kötü sonuç veriyor.

Halbuki biz, esnekliğin bize kazandırdığı ekstra imkanı, özgürlüğü elimizden çıkarmak istemiyoruz

Osman'ın da örnekleriyle ispat ettiği gibi, konulara olabildiğince müdahale etmeme çabamız var.

Ancak Osman'ın aynı mesajında bunun haksızlık görüntüsüne dönüştürülme çabasını görüyorum.

Kuralları insanlar için esnettiğimiz zamanlar çok oldu. Zamanında Osman için de 5. maddeyi "İstanbul ziyareti tanışmak isteyenler için" konusu altındaki, istemediği mesajlardan dolayı esnetmiştik. Halbuki sırf bir üye istemiyor diye paylaşılan şeyleri bu maddeden dolayı hemencecik silmiyoruz.

Osman, forumdaki yönetim biçimimiz içine sinmiyor olabilir bu durumda içine sinen neyse onu yapmalısın.
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2016, 11:56:12 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #24 : 11 Ağustos 2016, 12:29:33 »
... Kuralları kişilere zorluk çıkarmamak için, muhabbeti bozmamak, ortamı soğutmamak için esnekçe uygulamaya çalışma çabamız, ...
İşte bu cevap yeterliydi :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #25 : 11 Ağustos 2016, 13:08:06 »
ne için yeterliydi Osman? neydi aradığın veya bulduğun?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #26 : 11 Ağustos 2016, 13:13:16 »
ne için yeterliydi Osman? neydi aradığın veya bulduğun?
Muhabbetin akışını bozmamak için kuralları olabildiğince esnek kullanıyoruz yeterince açık değil mi ?  ::)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #27 : 11 Ağustos 2016, 13:14:25 »
bunu bunca yıldır fark etmemiş miydin ki ???

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #28 : 11 Ağustos 2016, 13:17:50 »
bunu bunca yıldır fark etmemiş miydin ki ???
Farketmesem bunca yıl burada işim ne, ancak özelden değilde açıktan yazılması tüm üyelerin görmesi açısından daha iyi değil mi,  :2up
 konudaki ilk mesajımda zaten bakın buralarda esnek davranmışsınız bu konu için olabildiğince esnek davranın demekti.
Av ve avcılıkla hiç ilgisi olmayan ben bu konu için fazla bile yazdım bu mesajım bu konu için son mesajım olsun bari.  :2up
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2016, 13:22:33 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #29 : 11 Ağustos 2016, 13:53:31 »
Bu kural neresinden tutsak elimizde kalır :D  ifadesi sana ait yanılmıyorsam. ve burada, var olan kuralın bi şekilde "saçmasapanlığına" vurgu yapmışsın. ve devamında kendince ispat etmeye çalışmışsın. kastın ve yazdıkların birbirleri ile örtüşmüyor. neresinden tutsam elimde kalıyor Osman...

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 11 Ağustos 2016, 13:57:14 »
Bu kural neresinden tutsak elimizde kalır :D  ifadesi sana ait yanılmıyorsam. ve burada, var olan kuralın bi şekilde "saçmasapanlığına" vurgu yapmışsın. ve devamında kendince ispat etmeye çalışmışsın. kastın ve yazdıkların birbirleri ile örtüşmüyor. neresinden tutsam elimde kalıyor Osman...
Evet kural var ama muhabbetin güzelliğinin gücü kuralları esnetmeye yetiyor  :D :D :D önemli olan "kişilere zorluk çıkarmamak, muhabbeti bozmamak, ortamı soğutmamak" kısacası önemli olan insan   ;)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #31 : 11 Ağustos 2016, 14:21:30 »
konuyu insan'a bağlarken şöyle bir bitiriş daha uygun ve etkileyici ve geçiştirici ve örtbas edici ve konu kapatıcı ve durum kurtarıcı ve hedef şaşırtıcı olabilirdi.

"şairin de dediği gibi: Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine..."

biz de "peki" der, sana bu üstün ve erdemli ve yapıcı ve hikmetli ve samimi ve dürüst uyarı tavrından dolayı pekiyi verir, geçerdik.

Selimwho

• **
  • 82
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #32 : 12 Ağustos 2016, 16:29:55 »
Benimki oyma ve kampçılık için bıçaklar ama kamp için mi bıçak alıyorum yoksa bıçak için mi kampa gidiyorum bilmiyorum  :D
Biz günahkara değil günaha karşıyız ~ Bediüzzaman Said Nursi