Bıçak Sanatı - Forum

Beklediğim Girit Taşı geldi.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: Beklediğim Girit Taşı geldi.
« Yanıtla #40 : 09 Temmuz 2015, 19:30:17 »
Tamam Taner Ustam deneyeceğim. Osman'cım o kısmı ben de okudum ama fayansın arkası ile nasıl bir uygulama yapıldığını gözümde canlandıramadım. Fayansın arkası tırtıklı olur benim bildiğim. Ama mermer parçalarım var,ona zımpara yapıştırıp denerim artık. Bu arada siyanoakrilat kaplama+gomalak uygulamasını denedim Osman. Şimdi kök cevizi ayna niyetine kullanıyorum :D
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 09 Temmuz 2015, 19:39:21 »
.Osman'cım o kısmı ben de okudum ama fayansın arkası ile nasıl bir uygulama yapıldığını gözümde canlandıramadım. Fayansın arkası tırtıklı olur benim bildiğim.Bu arada siyanoakrilat kaplama+gomalak uygulamasını denedim Osman. Şimdi kök cevizi ayna niyetine kullanıyorum :D
Cart curt fayansın arkasına bileme taşını sürteceksin abi.

Kaplama hayırlı olsun resimleri bekleriz
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #42 : 09 Temmuz 2015, 20:27:39 »
Siyanoakrilat veya epoxy kaplamalarda iyi bir zımparalama sonrasında Metylan metal parlatıcıyı deneyin. Güzel parlatıyor. 

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #43 : 09 Temmuz 2015, 23:55:43 »
Siyanoakrilat veya epoxy kaplamalarda iyi bir zımparalama sonrasında Metylan metal parlatıcıyı deneyin. Güzel parlatıyor.

Yazıyorum kenara. Ben araba pastası kullanmıştım fena değildi.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #44 : 10 Temmuz 2015, 14:15:22 »
İçindeki kimyasallardan mıdır nedir bilmiyorum ama zorlanmadan parlatıyor. Yüzeyi cam gibi pürüzsüz yapıyor.

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #45 : 05 Ekim 2015, 17:01:21 »
DEDİĞİNİZ YERDE FİYATLAR UÇUK ÖTESİ ASLINDA. MESELA DİCK İN KANALLI MASATI İSTANBULDA 370TL İKEN BURDA 570TL VE DİĞER FİYATLARDA ÇOK FAZLA. GELELİM GİRİT TAŞINA. BU TAŞI BLOK HALİNDE DOĞADA BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZ JEOLOJİK KATMANLAR ARASINDA BULUNAN BİR KAYAÇTIR. VE SİZE ORJİNAL GİRİT TAŞININ EN BELİRGİN ÖZELLİĞİNİ SOYLEYEYİM. YÜZEYİNDE BİRBİRİNE PARALELE YAKIN YADA BELLİ AÇILARDA ÇOK BELİRGİN ÇATLAKLAR BARINDIRIR. BU ÇATLAKLAR ARASI 3CM AŞAGINDA GENELDE OLMAZ SANKİ BİRKAÇ PARÇA TAŞI YAPISTIRMISSINIZ GİBİ BİR İZLENİM VERİR
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

brkg

• 3
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #46 : 23 Nisan 2016, 14:48:14 »
Bu taşları ortalama 20 ile 30 gün belli oranlarda mazot ve gaz yağının içinde bekletiyorlardı ve siyahlaşmasını sağlayarak aynı zaman da hem çamurlaşmasını engelliyorlar hemde sertliğini arttırıyorlardı.ve gene beklettikleri mazot ve gaz yağından bir karışım hazırlayıp basit bir sprey aracı ile taşa sıkıp biliyorlardı .bir diğer konu ise yanlış hatırlamıyorsam girit taşlarının içinde daha açık renklerde karatmadan önce damarlar belirgin oluyordu.Yanlışmıyım acaba.Bilen varsa bende tam öğrenmek isterim.
Aykut bey,böyle bir işleme gerçekten ihtiyaç var,söylediğiniz iyi oldu,çünkü benim su ile denememde çamurlaşma biraz aşırı,bu haliyle çok çabuk çukurlaşma yapacak gibi duruyor,atelyedeki taş daha sertti.Bir daha gittiğimde böyle bir sertleştirme işlemi yapıp yapmadıklarını sormak şart oldu.

Sizin vesilenizle ben de bu taştan edindim Zafer Hocam, öncelikle teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi su ile kullanıldığında çok çamur oluşuyor ve şimdiye kadar gördüğüm hiçbir girit taşına benzemiyor(Taşta hiç damar  veya katman yok) Bir de garip bir şekilde üzerine su damlatıp bilemeye başladığınızda çimento gibi kokuyor. Mesajınızda bahsettiğiniz gibi siz herhangi bir yağda beklettiniz mi öğrenebilirmiyim?
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2016, 14:55:04 Gönderen: brkg »

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #47 : 23 Nisan 2016, 22:19:58 »
Sayın brgk,taşın işinize yaramasına sevindim.Ben herhangi bir yağda vs.bekletme yapmadım,deneme amaçlı,zeytinyağı ile bileme yaptım,agresiflik düşük olunca,ince motor yağı + mazot ile denedim daha iyi sonuç verdi ve bu şekilde kullanılabilir.
Bundan daha ince taşım yok ama,nihai taş olarak kullanmadığımdan,sıvı sabun + su karışımı ile kullanmak daha hızlı kesme sağladığından tercih ediyorum,devamında 1500,2000,3000 kum zımpara kullanıyorum.

brkg

• 3
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #48 : 23 Nisan 2016, 23:18:46 »
Sayın brgk,taşın işinize yaramasına sevindim.Ben herhangi bir yağda vs.bekletme yapmadım,deneme amaçlı,zeytinyağı ile bileme yaptım,agresiflik düşük olunca,ince motor yağı + mazot ile denedim daha iyi sonuç verdi ve bu şekilde kullanılabilir.
Bundan daha ince taşım yok ama,nihai taş olarak kullanmadığımdan,sıvı sabun + su karışımı ile kullanmak daha hızlı kesme sağladığından tercih ediyorum,devamında 1500,2000,3000 kum zımpara kullanıyorum.
Su ile bileme yapıldığında çok fazla dayanmayacak, o zaman 10 numara yağda bekletip yine bu yağla bilemek daha iyi olacak Zafer Hocam. Ellerinde gerçek girit taşı olanlar varsa su ile bileme yaptıklarında çamurlaşma olup olmadığını söyleyebilirler mi rica etsem. Forumda Bolu taşı ile ilgili okuduğum yorumlarda su ile bileme yapılamadığı sadece yağ ile yapılabildiğinden bahsedilmişti, Karacasu taşı bende var ona da benzemiyor.