Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Bıçak bileme => Konuyu başlatan: yusuf78 - 25 Şubat 2015, 16:56:16
-
S.a arkadaşlar 3 ile 5 kilo arası girit nereden bulunur bilen varsa bir yardımcı olsun bea ::)
-
tek parça mı olması gerekiyor? Birde nerede kullanılacak merak ettim. :-\
-
İst nin neresindesin
İstocta güney hirdavat var oorada bulursunn
-
Kilosu 55 TL falandi
-
büyük bıçak bilemek için lazım tek parça lazım birde ben şekli geniş arıyorum 30 30 gibi
-
Hocam bıçakcım .com a mail atarsanız belki metin bey bulabilir bende alacağım tam sizin istediğiniz tarzda ama bulmak zor dediler ve fiyat suan 85-90 tl/kg yani 400 ila 500 civarı bir para yapar bende de suan okadar bütçe olmadığı için email atmadım eğer size cvp gelirse benide bilgilendirin lütfen
-
ben sordum 1 2 taş çatlasın 2.5 kilo varmış benim aradığım biraz geniş birde büyük taş biraz eriyince çok güzel iş yapıyor bıcağın ağızına çok güzel bir açı veriyor diye düşünüyorum .
-
Şu web sitesinde de satışı var, arayıp bir görüşün. http://www.yataganelaletleri.com/category.php?id_category=351
-
var bir tane birisi söyledi ama kilosu 80 felan dedi galiba şurda yazmıştım birisi cevap verdi ama adamı tanımıyorum !!!!
https://www.youtube.com/watch?v=O-xNhgcUxkg
Şu linkteki kişi bahsetti; https://plus.google.com/112094540100817582748/posts
-
yorumları okudum herkez tutturmuş mazota yatıma sütte kaynatma icat çıkarıyolar :)
-
yorumları okudum herkez tutturmuş mazota yatıma sütte kaynatma icat çıkarıyolar :)
evet doğru bende de grit taşı var videodakinin yarısı ebatlarında bende aldıgımda griydi yağa yatırdım yağı emdi simsiyah oldu şu an ama mazot bildiğim kadarı ile baya kaygandır zaten trafik kazalarında görürsün yola dökülen mazot sebebi ile meydana gelen kazada ...... diye devam eder
-
mazota yatırınca yada sütte kaynatınca taşta bir yumuşama oldunu düşünmüyorum zaten orjinal gritse bıçağı tutar
-
Yusuf Bey istediğiniz taşı tam olarak ne maksatla kullanacaksınız..
-
İstediği büyüklükte grit taşını en yakin İstoç ta güney hirdavatta bulursun
Orijinal girit adasından gelme zaten daha bir çok kişi forumdan ayni yerden almis
-
bıçak bilemek için istoç için teşekkurler gidicem oraya
-
Mutlaka giritmi olmalı daha kaliteli bir taş işinizi görmezmi? 30 cm 30 cm olayına şaşırdım yoksa sizin bilip bizim bilmediğimiz birşey varsa öğrenelim isterim..
-
herzaman bıçağı daha geniş alanda sallamak daha iyi ince uzun taşlar vardır klas onlarda butun ağız aynı keskinlikte olmuyor olursada bayağı uğraştırıyor birde ben balta biliyorum onun içinde çok iyi oluyor yalnız takım biliceğimiz zaman döküm taş kullanıyorum
-
Taşın yüzeyinde çukur oluştuğunda nasıl düzeltmeyi düşünüyorsunuz ?
-
aslında çukur benim işime geliyo bence taş çukurlaşınca bıçağın ağzına çok iyi bir açı veriyo bıçak uzun sure keskin kalıyor diye düşünüyorum ben hiçbir zaman eriyen taşı düzelttirmem
-
Bazı yeni şeyler öğreniyoruz ne güzel.. ^-^
-
aslında çukur benim işime geliyo bence taş çukurlaşınca bıçağın ağzına çok iyi bir açı veriyo bıçak uzun sure keskin kalıyor diye düşünüyorum ben hiçbir zaman eriyen taşı düzelttirmem
Bu düşünce hatalı. Bileme açısı daima birörnek olur. Bunun anlamı da taşın düzenli olarak düzleştirilmesi gerektiğidir. Yakınınızda mermerci varsa, düzleştirme sorun olmaz. Yoksa, bu probleme bir çare düşünmelisiniz.
Buna ek olarak, bileme açısını sabit tutacak bir düzenek yardımıyla bileme yapmanızı öneririm.
-
arka sokakta mermercimiz va r :) o kadar prefesyonel düşünseydim giritdeğil 1000 2000 dolara jopon su taşları var ondan alırdım birde dick pro bileme makinesi var bir arkadasımda bıçaklar kurbanın sonuna çıkmıyor benim bilediklerimle 2 kurban kullanırsın saygılar
-
arka sokakta mermercimiz va r :) o kadar prefesyonel düşünseydim giritdeğil 1000 2000 dolara jopon su taşları var ondan alırdım birde dick pro bileme makinesi var bir arkadasımda bıçaklar kurbanın sonuna çıkmıyor benim bilediklerimle 2 kurban kullanırsın saygılar
Bu da hatalı bir düşünce. Taş daima düz tutulur, bunun profesyonellikle ilgisi yoktur. İşin temelleri bunu gerektirir. Mermercinin bu kadar yakın olması, sizin adınıza büyük şans. Sevindim. Bileme işinde size kolaylıklar dilerim.
-
arka sokakta mermercimiz va r :) o kadar prefesyonel düşünseydim giritdeğil 1000 2000 dolara jopon su taşları var ondan alırdım birde dick pro bileme makinesi var bir arkadasımda bıçaklar kurbanın sonuna çıkmıyor benim bilediklerimle 2 kurban kullanırsın saygılar
Bileyleme konusunda biraz bilgi almamız gerektiği aşikar oldu .Eğer vaktiniz olursa ücreti mukabilinde sizden kurs almak isterim..
-
Taş oyuk olduğu için farkında olmadan konveks bir ağızda bileme yapılıyor olunabilir mi? Böylece ağız dayanımı artar. Fakat farklı bıçakların keskinliklerin farklı sürelerde olması kıyaslama yapmak için yeterli değil. Birçok farklı etken söz konusu. Başlıca etkenler (aynı bileme yapılmış bıçaklar için); çeliğin cinsi, ısıl işlem kalitesi ve kullanıcı.
-
Benim biledigim bıçaklar gerber mogan bora yada ne biliyim duck değil benim biledigim bicaklar surbisa yatagan anlicaniz yerli markalar daha dogrusu kasap tipi bicaklar bu bicaklara dediniz gibi bir yontem (tek merkezden bileme ) olmuyor dediniz yontem mogana bora bicaga olurarkadaslar ders almak filen demisler ders verilecek bir inceligi yok vaktim olursa video cekicem insallah hemde ustasindan dedemle daha iyi anlicaksiniz aslina klasik yagtasi ama a23ayrinti var o
-
Bu arada demeyi unuttugum hatam olursa ustalarim duzeltsin bu japon kilici katanayi düm duztaslarlami biliyolar yoksa oyuk taslarla mi bir belgeselde yanlis hatirlamiyosam taslar duz degildi ama katananin keskinligine dicek yok fevkalade saygilar
-
Mogan, Bora'da olur mutfak veya kasap bıçaklarında konveks bileme olmaz mı yani :o Bana da Bora bıçaktaki gibi bir ağız türündeki bir bıçağa konveks bilemek saçma geliyor. Her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır. Siz memnunsanız aynen devam edin.
-
Bence nasıl moganla surdovbisa ağzı farklı ise bilemeside farklı bu bir tek ben değil mogan 'daki t uran usta da diyor
-
Size verdiğim adresten gidin grit taşını alın istediğiniz büyüklükte orada var
video yu çekin bizde izleyip feyiz alalım nasıl bir bileme tekniğiymiş, öğrenelim..
-
Size verdiğim adresten gidin grit taşını alın istediğiniz büyüklükte orada var
video yu çekin bizde izleyip feyiz alalım nasıl bir bileme tekniğiymiş, öğrenelim..
+1
-
Yusuf hocam çok haklı taş nekadar büyük olursa kasap ve mutfak bıçakları okadar güzel ve rahat bilenir. Yusuf hocam eğer video çekerse zevkle izlerim ancak benim girit taşında bileme işini en güzel ve ayrıntılı şekilde anlatan birini buldum. kocaeli mezbahasında çalışıyor arkadas ve gerçekten süperrrr anlatmış birçok videosu var arkadasın. çünkü onların ekmek teknesi bıçak ve bıçağın ultra keskin olması. adam 800kg simentali tek bıçak darbesiyle iliğe kadar kesiyor. https://www.youtube.com/watch?v=O-xNhgcUxkg
-
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7552.0
Bu arkadaşın tekniği tartışılmisti zaten.
Yeni bişey değil. ;)
-
ozaman özür diliyorumm damdan düşer gibi olduk :D
-
ozaman özür diliyorumm damdan düşer gibi olduk :D
Estağfurullah, onu demek istemedim.
Bu arkadasin işini iyi yaptığı kesin, ama burada öğrenecegi çok şey var.
Ustaların çok kıymetli yorumları var bu linkte.
Ben de yıllarca yanlış biledim, ama bıçağımı hep keskin tuttum.
Mesele; gerçekten kaliteli olan bıçaklar, doğru şekilde bilenmeli.
Saygılarımla ;)
-
hocam şimdi o arkadas hakkında yorumları okudum verdiğiniz linkte çok üzüldüm burda olmayan biri hakkında ağır eleştiriler yapılmış aşağılanmış çok üzüldüm gerçektennn. furkan çok iyi niyetli bir arkadas böyle yorumlar bana ters burda olsa tamam ustalar yanlışları veya bilinmeyenleri konusur. furkan bıçak dövmekten falan filan anlamaz çakı ve kılıç kullanacagınıda zannetmem ama kasap bıçaklarında adamın kullanmadığı bıçak yok. ya geçen gün 87tane büyük baş kesmişler haftada sadece buyuk baş 250adet elindeki bıçağı yumusak oldugu ve yanlış bilenmiş olsa hocam sızce dayanırmı***?????
-
ozaman özür diliyorumm damdan düşer gibi olduk :D
?..
Bu arkadasin işini iyi yaptığı kesin, ama burada öğrenecegi çok şey var.
?....
Mesele; gerçekten kaliteli olan bıçaklar, doğru şekilde bilenmeli.
Saygılarımla ;)
Tekrar söylemek gereği duyuyorum, arkadaşın işini iyi yaptığı kesin. :2up Bunu tartışmaya gerek yok.
Bu ve diger videoları çekip paylaşması da iyi niyetinin göstergesi zaten.
Bazı yorumlar maksadini aşmış olabilir, haklısınız.
Keşke olmasaydı :(
Sanal ortam acımasız oluyor ne yazık ki :(
Belki arkadaşı foruma davet etmeliyiz, onun da mutlaka büyük bir tecrübesi var.
Paylaşmali ve tartışılmalı.
Sonuçta teori ile pratik bir senteze ulaşabilir.
-
elindeki bıçağı yumusak oldugu ve yanlış bilenmiş olsa hocam sızce dayanırmı***?????
Tam olarak hatırlamıyorum şimdi, linki de bulamadım :(
Hızır Osman değiliz ki bulalım hemen ;)
Geçenlerde Gökhan Usta yerli Bıçaklardan bahsetmiş ve surdovbisa'nin çok yumuşak olduğunu söylemişti. Inşallah yanilmiyorumdur. :-\
Geçen gün bir yerde denk geldim ve satıcıya sordum, nasıl bu bıçak satılıyor mu diye.
"Peynir ekmek gibi, en kaliteli bıçak" dedi bana.
Kasaplar bütün gün masat çekerler, çünkü genelde yumusak bıçak severler.
Ama eminim Emre Usta'nin bir bicagini kullansalar fikirleri degisirdi.
;)
Imla hataları için sizden ve bütün forumdaslardan özür diliyorum, tablette yazmak insanı deli ediyor >:(
-
Güzel ve düşünceli cevabınız için teşekkür ederim.