Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: BLACK08 - 22 Şubat 2015, 01:33:36
-
Arkadaşlar merhaba,
Başlıkta da yazdığım gibi bu iş Japonya da oranın kalbur üstü diyebileceğimiz bir mekanında sıcak masa şef adayı bir arkadaşımız için özel yapıldı,
İsteği doğrultsunda bıçağın bir yüzüne Japonca kendi ismi ve grurla taşımak istediği AY-YILDIZ teması var..
Hikayesi biraz uzun,kısaca yazayım;
Bir arkadaşım vasıtasıyla bana ulaştı,biraz muhabbet sonucu ''neden ordan bir bıçak alıp kullanmıyorsun dedim,burdan alıp kullanacağım çok bıçak var,ama ben bana özel ve bizden bir ustanın bir bıçağını kullanmam istiyorum'' cevabını aldım,
Kendi istekleri ve benim de yönlendirmem sonucu böyle bir model de karar kıldık..
İşin biraz aksi giden bir temposu oldu ama bir gün gecikmeyle bugün kargoya verdim,benim için çok önemli bir yeri olan bir iş olması sebebli elimden geldiğince özenli bitirmeye çalıştım,
Lazer işleri sonucu çok vaktim yoktu,acil kargoya yetişmem gerekliydi,biraz özensiz fotoğrafladım,kusura bakmayın..
Teknin detaylar hemen hemen bütün işlerde aynı ama gene yazayım;
Yüzey ve ağız 220 kum bant zımparada bitirildi,
Pimler; 6,35mm mozaik prinç,
Namlu; 22 cm,
Tam boy; 34 cm,
Kalınlık; 3,1mm,
Çelik; N695
Sertlik; 60 hrc,
Kabza; cocobolo
Arada kırmızı vulkanize fiber,
Fotoğraflar;
(http://s19.postimg.org/jrjjdc8qr/IMG_5738.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/unax8otoj/IMG_5739.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/y0j5ven9f/IMG_5741.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/3qqy0dav7/IMG_5742.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/5z54hphz7/IMG_5743.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/duk9a9gzn/IMG_5744.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/dvu73oitf/IMG_5745.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/aq9ldh077/IMG_5747.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/6xq2xqkoz/IMG_5752.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/eezacya83/IMG_5753.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/oeu6sulhf/IMG_5754.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/7d1cqr6mb/IMG_5755.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/rmyo5w7r7/IMG_5756.jpg) (http://postimage.org/)
-
Eline sağlık abi.Hikayeside bundan sonraki serüvenide ilginç olacak. :)
-
Ehehhehe, Gülersem alınmazsınız değil mi Ustam? ^-^
Her zamanki gibi kusursuz işçilikte. Ve ben yine de haklıyım. Scandi (ah pardon, SIFIR Scandi olacaktı :) ) taşlama harici taşlama yapmanız için iyice provoke edilmeniz gerekiyormuş. Provokasyonu bu defa arkadaşınız yapmış, iyi ki yapmış!
Elinize sağlık.
-
Bülent ustam ellerine sağlık,gerçekten kusursuz olmuş.Japonlar bu sayede bıçak görecek :2up
-
eline sağlık ustam :2up
-
Bülent, eline sağlık gerçekten sevindirici bir iş olmuş :2up bu arada arkadaşın ismi Ünal mı?
-
Bulent ustam eline sagilik
-
Bu japon mutfak bıçaklarına bayılıyorum :) Ellerinize sağlık çok güzel olmuş :) :)
-
Bence bunu alan mutfakta kullanmaya kiyamaz. Bir iki kullanir sonra basina birsey gelmesin diye kaldirir.
-
Güzel bıçak, Japonya ya gidiyor olması hakikaten ilginç olmuş. Oradan gelecek görüşleri merakla bekliyor olacağız.
-
Çok şık ve zarif olmuş.
Japonya'ya gidiyor olması da ayrı bir anlam katıyor.
Elinize sağlık. :)
-
Harika olmuş gerçekten. Geribildirimleri çok merak ediyorum. :2up
-
Eline sağlık Bülent usta. Tarzıyla göz dolduruyor. :2up
-
Hikayesi olan her sey cok degerli. Bicakliktan cikip degerli bir hatiraya donusmus. E tabi Bulent ustam senin elinden cikmasi ayri bir keyif. Ellerine saglik.
-
Harika bir şef bıçağı olmuş. Sahibi ülkemizden uzakta gururla kullanacaktır.
Ülkemiz için de çok iyi bir tanıtım imkanı oldu bu bıçak. Kesin arkası gelecektir bence.
Ayrıca ahşabın desenine ve kabza formuna bayıldım.
Ellerine sağlık Bülent kardeşim, yavaş yavaş dünyaya açıldık sayende. :2up
-
Üstad eline sağlık,kullanacak olan kişide bence büyük keyif alacaktır.Japonya'ya gitmesi ayrı güzel.
:2up
xx
-
Elinize sağlık , güzel olmuş ,burdan Japonya ya giden ilk bıçak olma ihtimali yüksektir herhalde :)
-
Eline sağlık abi.Hikayeside bundan sonraki serüvenide ilginç olacak. :)
Teşekkür ederim Osman :)
Ehehhehe, Gülersem alınmazsınız değil mi Ustam? ^-^
Her zamanki gibi kusursuz işçilikte. Ve ben yine de haklıyım. Scandi (ah pardon, SIFIR Scandi olacaktı :) ) taşlama harici taşlama yapmanız için iyice provoke edilmeniz gerekiyormuş. Provokasyonu bu defa arkadaşınız yapmış, iyi ki yapmış!
Elinize sağlık.
Teşekkürler Mustafa bey,
Aslında başka sınıf bıçak yapmıyorum diye birşey yok,daha öncede örnek vermiştim,bushhcraft işler işlerde yapıyorum ustura da ama scandi ağız özel ilgi alanım..
İsteyen istediğini yapmakta özgür :)
Bülent ustam ellerine sağlık,gerçekten kusursuz olmuş.Japonlar bu sayede bıçak görecek :2up
Teşekkür ederim Ömer :)
eline sağlık ustam :2up
Teşekkür ederim :)
Bülent, eline sağlık gerçekten sevindirici bir iş olmuş :2up bu arada arkadaşın ismi Ünal mı?
Teşekkür ederim Sefa abi,
Evet arkadaşın ismi Ünal sayesinde katakana alfabesini de tanıdım,
İsmini yazdırmak biraz zor oldu,ama oldu :)
Bulent ustam eline sagilik
Teşekkür ederim
Bu japon mutfak bıçaklarına bayılıyorum :) Ellerinize sağlık çok güzel olmuş :) :)
Teşekkürler Kadir,
Bence bunu alan mutfakta kullanmaya kiyamaz. Bir iki kullanir sonra basina birsey gelmesin diye kaldirir.
:)
Güzel bıçak, Japonya ya gidiyor olması hakikaten ilginç olmuş. Oradan gelecek görüşleri merakla bekliyor olacağız.
Teşekkür ederim,
Uçak kargosuyla gitti,muhtemel 1 hafta sonra neticeyi göreceğiz :)
Çok şık ve zarif olmuş.
Japonya'ya gidiyor olması da ayrı bir anlam katıyor.
Elinize sağlık. :)
Teşekkür ederim :)
Harika olmuş gerçekten. Geribildirimleri çok merak ediyorum. :2up
Teşekkürler Deniz,
Bende çok merak ediyorum hep beraber göreceğiz
Eline sağlık Bülent usta. Tarzıyla göz dolduruyor. :2up
Teşekkürler Eylem ustam :)
Hikayesi olan her sey cok degerli. Bicakliktan cikip degerli bir hatiraya donusmus. E tabi Bulent ustam senin elinden cikmasi ayri bir keyif. Ellerine saglik.
Teşekkür ederim Alper :)
Harika bir şef bıçağı olmuş. Sahibi ülkemizden uzakta gururla kullanacaktır.
Ülkemiz için de çok iyi bir tanıtım imkanı oldu bu bıçak. Kesin arkası gelecektir bence.
Ayrıca ahşabın desenine ve kabza formuna bayıldım.
Ellerine sağlık Bülent kardeşim, yavaş yavaş dünyaya açıldık sayende. :2up
Teşekkür ederim :)
Üstad eline sağlık,kullanacak olan kişide bence büyük keyif alacaktır.Japonya'ya gitmesi ayrı güzel.
:2up
xx
Teşekkür ederim :)
Elinize sağlık , güzel olmuş ,burdan Japonya ya giden ilk bıçak olma ihtimali yüksektir herhalde :)
Teşekkür ederim,
Bende öyle tahmin ediyorum :)
-
bu damı scandi ???
Scandi ile ilgili düşünceler yavaş yavaş değişmeye başaldı.
Tebrik ederim Bületn usta çok güzel olmuş .Ayrıca japonyaya gitmesi gurur verici bir olay :2up
-
çok şık bir bıçak olmuş. Ellerine sağlık Bülent ustam :)
-
boyutu temiz işçiliği ile çok güzel bir bıçak olmuş Bülent usta . N695 paslanmaz olarak performansını beğenerek kullandığım bir çelık. benim gözüme takılan taşlama eşiği , bu tarz bıçaklarda taşlama eşiği ya olmuyor yada parmak oyuğunun ortalarına kadar geri çekiliyor. kullanımda sıkıntı çıkarırmı bilemem ama su taşları ile bileme yapılacak sa bence sahibini biraz uğraştıracak derim..
-
Ellerine sağlık. Taner usta değişik bir konuya değinmiş :-\
-
Yine eşsiz bir çalışma yine harika çizgiler ve bülent bey bu sefer ki çalışmanın uluslararası olmasi da cabası daha ne olsun. Büyük bir marka olacaksınız derken nasıl güzel gelişmeler yaşanıyor , uluslararası bir marka olursunuz inşallah ellerinize sağlık . benim ki kadar olmasa da bu şef bıçağının formuda güzelmiş ^-^ şaka bir yana şahsen ben çok begendim. :2up :2up :2up
-
bu damı scandi ???
Scandi ile ilgili düşünceler yavaş yavaş değişmeye başaldı.
Tebrik ederim Bületn usta çok güzel olmuş .Ayrıca japonyaya gitmesi gurur verici bir olay :2up
Teşekkür ederim,bu scandi değil :)
çok şık bir bıçak olmuş. Ellerine sağlık Bülent ustam :)
Teşekkür ederim Halil :)
boyutu temiz işçiliği ile çok güzel bir bıçak olmuş Bülent usta . N695 paslanmaz olarak performansını beğenerek kullandığım bir çelık. benim gözüme takılan taşlama eşiği , bu tarz bıçaklarda taşlama eşiği ya olmuyor yada parmak oyuğunun ortalarına kadar geri çekiliyor. kullanımda sıkıntı çıkarırmı bilemem ama su taşları ile bileme yapılacak sa bence sahibini biraz uğraştıracak derim..
Teşekkür ederim Taner ustam :)
Taşlama eşiği konusunda aynı fikirdeyim,bıçağın ağız açma işini bitirmeden nasıl olacağı konusunda bir fotoğraf gönderdim,ağız açıldıktan sonra gene fotoğraf gönderip özellikle fikrini sordum,taşlama eşiği ile ilgili birşey söylemedi,
Normalde mutfak tarafında kullandıları çok bıçakları varmış,bunu sıcak masa servisine geçtiğinde kullanmak için istedi,tam bileme için dipten burun kısmına doğru olursa sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum..
Aslında bıçağın sadece burundan itibaren 10cm kesici kısmı çalışacak,oda 4-5 cm kalınlıkta et blok kesmek için,eğer taşlama eşiği çok zorlarsa yeni bir bıçak yaparız vesile olur :)
Ellerine sağlık. Taner usta değişik bir konuya değinmiş :-\
Eğer çok sıkıntı olursa yenisini yaparız ama bir tecrübe etsin sonra netice ortaya çıkacak :)
Yine eşsiz bir çalışma yine harika çizgiler ve bülent bey bu sefer ki çalışmanın uluslararası olmasi da cabası daha ne olsun. Büyük bir marka olacaksınız derken nasıl güzel gelişmeler yaşanıyor , uluslararası bir marka olursunuz inşallah ellerinize sağlık . benim ki kadar olmasa da bu şef bıçağının formuda güzelmiş ^-^ şaka bir yana şahsen ben çok begendim. :2up :2up :2up
Teşekkür ederim Yasin bey :)
-
Ben bununla iyi soğan doğrarım. :D
-
abi ellerine sağlık. çok temiz bir bıçak olmuş. ben de arkadaşın adının yazımını çok kaba ve iri buldum. senin logonun ebatlarında ve logona benzer bir şekilde uçlara doğru incelen bir yapısı olsaydı ismin, daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum. muhtemelen alfabeyi bulamadığın için birisinin bu karakterleri çizmesi gerekti ve o da benim baktığım açıdan bakarak yaklaşmadı meseleye diye düşünüyorum ama bu tür teknik konularda sana ve tüm foruma kapım açık, aklında olsun.
japon memleketine bıçak yapıp göndermen, gerçekten gurur verici bir olay, tebrik ediyorum.
-
elinize sağlık çok güzel olmuş.
-
Ben bununla iyi soğan doğrarım. :D
Sen gel ben sana soğan da doğratan versiyonunu yaparım,
O işin hakkını veren iş bu,tam bir genel hizmet şef bıçağı :)
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6238.0
abi ellerine sağlık. çok temiz bir bıçak olmuş. ben de arkadaşın adının yazımını çok kaba ve iri buldum. senin logonun ebatlarında ve logona benzer bir şekilde uçlara doğru incelen bir yapısı olsaydı ismin, daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum. muhtemelen alfabeyi bulamadığın için birisinin bu karakterleri çizmesi gerekti ve o da benim baktığım açıdan bakarak yaklaşmadı meseleye diye düşünüyorum ama bu tür teknik konularda sana ve tüm foruma kapım açık, aklında olsun.
japon memleketine bıçak yapıp göndermen, gerçekten gurur verici bir olay, tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim Emin,
Boyutlandırma konusunda biraz sıkınıtı yaşadık,arkadaşlar işlerini çok iyi biliyorlar..
Bıçağı yaptığım arkadaşımız kendi isim karekterine biraz daha büyük yazılmasını istemişti,ama bunlar ölçüyü biraz kaçırdı :)
Aslında yapılması gereken aynı oranda benim imzamında karakter olarak büyütülmesiydi,ben yazıldıktan sonra gördüm müdahale şansım kalmadı,
Artık bundan sonrası için yardım isterim :)
elinize sağlık çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim :)
-
Ustam ellerine sağlık, forumun ilk ihracatı oldu bu sanırsam, daha önce yurt dışına satış oldumu acaba ?
-
Ellerine saglık abi, tebrikler :2up
-
Bülent ustam tebrik ederim.
Aynı zamanda gururlandım bizim ustalarında yaptığı bıçakların yurtdışında talep görmesine.
İnşallah yetiştiremeyecek kadar talep alırsınız yurtdışından :)
-
Çok güzel bir şef bıçağı olmuş. Cocobolo ve mozaik pimleri de özellikle beğendim.
Japonların bıçak merakı malum..şimdi soracaklar hangi usta yaptı, Türkiye üretimimi.. Ne kadar gurur verici :2up
-
Harika olmuş bence...
-
Cocobolo mozaik pim ve muhteşem bir işçilik görebileceğimiz ender bir çalışma olmuş. Eline emeğine sağlık ustam