Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Ersin Özdemir - 12 Ocak 2015, 22:42:43
-
Çelik :D2 K110 Böhler
Kalınlık :4 mm
1. bıçak tam boy 23 cm
namlu genşliği 3 cm
2. bıçak tam boy 26 cm
namlu genişliği 3,5 cm
kabza : Ceviz
sarı pim ve sarı balçak
Kılıflar iki kat arada kalın mukavva işlenmiş deri
Değerli ustlarım;
Bu bıçakları eğer sizin değerli yardımlarınız bilgileriniz olmasaydı yapamazdım. Benden yardımlarını esirgemeyen tüm ustlarıma bir kez daha teşerkkürlerimiz sunarım
İlk bıçağım benim bıçağım zaten yapımını burda paylaşmıştık hep beraber
ikinci olan (balçaklı ) abim için yaptım ve teslim ettim kendisine
-
devamı
Bu arada zımpara ile bileme yaptığım için namluda baya bir çizik oluştu artık onları görmezden gelirseniz sevirim :2up
-
Eline sağlık abi birkez daha yinelemekte fayda güzel olmuşlar. :2up
3. bıçakta benimdi unutmamışsındır. ;D
-
Eline sağlık abi birkez daha yinelemekte fayda güzel olmuşlar. :2up
3. bıçakta benimdi unutmamışsındır. ;D
Osmanım teşekkür ederim kardeşim, senin gibi bu işte usta bir kardeşime bıçak yapabilmem için daha 40 fırın ekmek yemem lazım
-
elinize sağlık.. ilk bıçaklar için ne de güzel olmuşlar..
inşallah ben de başarabilirim böyle işleri..
-
Güzel güzel. Salim Türk Ustam gibi ben de kabza bölgesinde sırt deseninden hoşlanmıyorum. Daha doğrusu, desen çelik sınırları içinde kalmalı. Kenarlardan bişi yememeli. Yani ahşap ile çelik her noktada tam temas etmeli.
Ama zevk meselesi tabii...
Bileme derdine Taner Çiçek Ustamız kalıcı olarak çözüm getirecek sanırım.
Bu iki bıçakta takıldığım şey ise, ricasso sizi yemez üstadım. azıcık pay verin ricassoya! ;)
-
Osmanım teşekkür ederim kardeşim, senin gibi bu işte usta bir kardeşime bıçak yapabilmem için daha 40 fırın ekmek yemem lazım
Ben usta değilim ne haddime 5-10 bıçak yapan usta olsaydı pehh :D
Tamam 3 olmasında 4. bıçağa anlaşalım. 8)
-
Güzel güzel. Salim Türk Ustam gibi ben de kabza bölgesinde sırt deseninden hoşlanmıyorum. Daha doğrusu, desen çelik sınırları içinde kalmalı. Kenarlardan bişi yememeli. Yani ahşap ile çelik her noktada tam temas etmeli.
Ama zevk meselesi tabii...
Bileme derdine Taner Çiçek Ustamız kalıcı olarak çözüm getirecek sanırım.
Bu iki bıçakta takıldığım şey ise, ricasso sizi yemez üstadım. azıcık pay verin ricassoya! ;)
Mustafa abi eleştirileirn için teşekkür ederim :)
Ama ricasso ne bilemedim :(
acıklarsan sevinirim
-
elinize sağlık.. ilk bıçaklar için ne de güzel olmuşlar..
inşallah ben de başarabilirim böyle işleri..
Teşşekkür ederim siz daha iyilerini yaparsınız inşallah :2up
-
Ersin kardeşim balçaklı bıçak ve diğeri tesfiye konularında çok gariban kalmışlar,rahatlıkla diyorum çünkü meslektaş olduğumuz için eğeyi zımparayı ilk defa bıçak sanatı forumunda görmediğini biliyorum.Bu aletlerle bu kadar haşır neşir olmuş birisinin bunu balçaktan beş on dakkalığına esirgemesini garipsedim .Bu çok basit hataları bir muhasebeci yada bir fırıncı ustamız ilk bıçaklarında yapsa idi onları eleştirmez tebrik ederdim .Aynı sektör mensubu birer insan olarak seni mesleğinde iyi bir usta olarak kabul ediyoruz umarım bu ustalığını bizden bir dahaki sefere esirgemezsin .
(Anlayışına sığınarak bu eleştiri fırtınasını yaptım ,yaptıklarından aslında bunun çook daha iyisini yapabileceğin aşikar ,onu bizden esirgediğin için içerledim ,umarım kişisel olarak algılamayıp eleştirinin sinerji etkisiyle sanatkarlığından bizi sebeblendirirsin... )
-
Ellerinize sağlık güzel olmuşlar.Yalnız çizikli olan bölgelerin perdahını bilemeden sonra tekrar yapsanız iyi olur.Sonuçta el emeğimizi buradan teşhir ediyoruz,daha düzgün görünürse iyi olur değil mi ;)
-
Güzel yapılmış.
-
Ellerinize sağlık Ersin Usta.
Rikasso kabza ile taşlama eşiği arasında kalan kısım. Orası biraz daha geniş olsa hem göze daha hoş görünür hem de kullanımda kolaylık sağlar.
-
Mustafa abi eleştirileirn için teşekkür ederim :)
Ama ricasso ne bilemedim :(
acıklarsan sevinirim
Ekli resimde açıklanıyor nedir ricasso. Kabza/Balçak ile taşlama eşiği arasında kalan bölge.
-
Guzel olmus .elinize saglik.
-
Merhaba,
Eline sağlık kardeş güzel ikili olmuş.Bunları avda denemek lazım bakalım iyi olmuşlarmı.
-
Sanki uzun zamandır bu işi yapıyormuş (çıraklıktan yetişme) gibi bir işçilik var ortada. Sırt deseni yakışmış, göze hitap ediyor. Elinize sağlık...
-
Ersin kardeşim kardeşim ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, tabi hatalar var ama ben daha onları söylemem çünkü muhasebeciyim :) :) :) :)
Ustalarımızın tavsiyelerine uymak lazım. Senin daha iyi bıçaklar yapacağına inanıyorum.
Başarılarının devamını diliyorum kardeşim.
-
İkinci bıçakta kabzeden balçak yapmış gibi olmuşsunuz. Ama bunun çok narin olduğu yakında kırılabileceğini düşünüyorum o zaman kabzeyi sökmeden bır kısmını keserek pirinç bir balçak yapabilirsiniz. Alternatif olarak da balçak koymayıp ricasso için biraz yer açmış olursunuz
-
Ersin kardeşim balçaklı bıçak ve diğeri tesfiye konularında çok gariban kalmışlar,rahatlıkla diyorum çünkü meslektaş olduğumuz için eğeyi zımparayı ilk defa bıçak sanatı forumunda görmediğini biliyorum.Bu aletlerle bu kadar haşır neşir olmuş birisinin bunu balçaktan beş on dakkalığına esirgemesini garipsedim .Bu çok basit hataları bir muhasebeci yada bir fırıncı ustamız ilk bıçaklarında yapsa idi onları eleştirmez tebrik ederdim .Aynı sektör mensubu birer insan olarak seni mesleğinde iyi bir usta olarak kabul ediyoruz umarım bu ustalığını bizden bir dahaki sefere esirgemezsin .
(Anlayışına sığınarak bu eleştiri fırtınasını yaptım ,yaptıklarından aslında bunun çook daha iyisini yapabileceğin aşikar ,onu bizden esirgediğin için içerledim ,umarım kişisel olarak algılamayıp eleştirinin sinerji etkisiyle sanatkarlığından bizi sebeblendirirsin... )
Ne demek Kaya abi sana nasil kizabilirim 8) eleştirilerin benim için nasihat değerindedir
Balcak ilk defa yaptigim için biraz zorlandim ama inşallah dahah iyisini yapabilirim
-
Ellerinize sağlık güzel olmuşlar.Yalnız çizikli olan bölgelerin perdahını bilemeden sonra tekrar yapsanız iyi olur.Sonuçta el emeğimizi buradan teşhir ediyoruz,daha düzgün görünürse iyi olur değil mi ;)
[/quote
Omer abi tekrar perdah aklina geldi ama ikinci bicagi çok zor bileyledim gerçekten
O yyüzdentekrar korlenmesin diye yapmadim zaten bide bicagi aktif kullanıyoruz gercekten ne kadar yaparsak okadar çiziliyor ama onerin varsa su kuma kadar zimpara yap diye değerlendirme bilirim
-
Mustafa abi eleştirileirn için teşekkür ederim :)
Ama ricasso ne bilemedim :(
acıklarsan sevinirim
Ekli resimde açıklanıyor nedir ricasso. Kabza/Balçak ile taşlama eşiği arasında kalan bölge.
Simdi anladim Mustafa abi ikinci bicak ta bira acele ettim galiba :(
-
Değerli ustalarim abilerim arkadaslarim zahmet edip yorum yqptiginiz için hepinize tektek tesekkur ediyorum hatalirmi görmeme yardimci oldunuz
Sagolun var olun :2up
-
Ersin kardeşim kardeşim ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, tabi hatalar var ama ben daha onları söylemem çünkü muhasebeciyim :) :) :) :)
Ustalarımızın tavsiyelerine uymak lazım. Senin daha iyi bıçaklar yapacağına inanıyorum.
Başarılarının devamını diliyorum kardeşim.
Sağol Mesut kkardeşim senin yaptiklarinin yaninda lafi olmaz sen muhasebeciyken bunlari yapiyon
Bide bizim gibi olsan kim bilir neler yaparsin
-
Merhaba,
Eline sağlık kardeş güzel ikili olmuş.Bunları avda denemek lazım bakalım iyi olmuşlarmı.
Tesekkur ederim Fatih abi ama senin bushcraft larin yaninda benimkiler caki gibi kalir :)
-
Ersin kardeşim balçaklı bıçak ve diğeri tesfiye konularında çok gariban kalmışlar,rahatlıkla diyorum çünkü meslektaş olduğumuz için eğeyi zımparayı ilk defa bıçak sanatı forumunda görmediğini biliyorum.Bu aletlerle bu kadar haşır neşir olmuş birisinin bunu balçaktan beş on dakkalığına esirgemesini garipsedim .Bu çok basit hataları bir muhasebeci yada bir fırıncı ustamız ilk bıçaklarında yapsa idi onları eleştirmez tebrik ederdim .Aynı sektör mensubu birer insan olarak seni mesleğinde iyi bir usta olarak kabul ediyoruz umarım bu ustalığını bizden bir dahaki sefere esirgemezsin .
(Anlayışına sığınarak bu eleştiri fırtınasını yaptım ,yaptıklarından aslında bunun çook daha iyisini yapabileceğin aşikar ,onu bizden esirgediğin için içerledim ,umarım kişisel olarak algılamayıp eleştirinin sinerji etkisiyle sanatkarlığından bizi sebeblendirirsin... )
Ne demek Kaya abi sana nasil kizabilirim 8) eleştirilerin benim için nasihat değerindedir
Balcak ilk defa yaptigim için biraz zorlandim ama inşallah dahah iyisini yapabilirim
Ersin kesinlikle süphe duymam sirta o ege islemesini yapabilen birisi bicagi heykel yapabilir ;)
-
Elinize saglik neolursa olsun senin yaptığın olsun , guzel olan da bu degilmi ..
-
Ersin kardeşim balçaklı bıçak ve diğeri tesfiye konularında çok gariban kalmışlar,rahatlıkla diyorum çünkü meslektaş olduğumuz için eğeyi zımparayı ilk defa bıçak sanatı forumunda görmediğini biliyorum.Bu aletlerle bu kadar haşır neşir olmuş birisinin bunu balçaktan beş on dakkalığına esirgemesini garipsedim .Bu çok basit hataları bir muhasebeci yada bir fırıncı ustamız ilk bıçaklarında yapsa idi onları eleştirmez tebrik ederdim .Aynı sektör mensubu birer insan olarak seni mesleğinde iyi bir usta olarak kabul ediyoruz umarım bu ustalığını bizden bir dahaki sefere esirgemezsin .
(Anlayışına sığınarak bu eleştiri fırtınasını yaptım ,yaptıklarından aslında bunun çook daha iyisini yapabileceğin aşikar ,onu bizden esirgediğin için içerledim ,umarım kişisel olarak algılamayıp eleştirinin sinerji etkisiyle sanatkarlığından bizi sebeblendirirsin... )
Ne demek Kaya abi sana nasil kizabilirim 8) eleştirilerin benim için nasihat değerindedir
Balcak ilk defa yaptigim için biraz zorlandim ama inşallah dahah iyisini yapabilirim
Ersin kesinlikle süphe duymam sirta o ege islemesini yapabilen birisi bicagi heykel yapabilir ;)
Kaya abi tesekkur ederim ovgulerin için ama evde balkonda calisiyorum mengenem falan yok o yüzden bazen acele ediyorum galiba :)
-
Evet Murat kardeş kendi bicagini yapmak harika bir his
-
Merhaba,
Eline sağlık kardeş güzel ikili olmuş.Bunları avda denemek lazım bakalım iyi olmuşlarmı.
Tesekkur ederim Fatih abi ama senin bushcraft larin yaninda benimkiler caki gibi kalir :)
Merhaba,
Öyle deme onları sen yaptın keyfi çok farklıdır.Hele birde kullanmaya başlayınca ne dediğimi daha iyi anlayacaksın. 3.4.5......kardeş bıçaklarını bekliyoruz.
-
Ersin kardeşim kardeşim ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, tabi hatalar var ama ben daha onları söylemem çünkü muhasebeciyim :) :) :) :)
Ustalarımızın tavsiyelerine uymak lazım. Senin daha iyi bıçaklar yapacağına inanıyorum.
Başarılarının devamını diliyorum kardeşim.
Sağol Mesut kkardeşim senin yaptiklarinin yaninda lafi olmaz sen muhasebeciyken bunlari yapiyon
Bide bizim gibi olsan kim bilir neler yaparsin
Teşekkürler, Görüşmek üzere,
-
Tesekkur ederim herkese
-
Hahaha orda kacirdigim birsey olmus Mesut Abisi sakin üstüne alinma yazarken laf öyle
Gelmis nasil olduysa O:-)
-
Mesut kardeşimiz alinmaz öyle seylere
-
toprağım güzel olmuşlar eline emeğine sağlık :2up :2up
-
Tesekkur ederim topragam
-
güzel olmuş
-
Genel olarak eksikler söylenmiş zaten. Ellerine sağlık.
-
Teşekkür ederim Salim abi
-
Hahaha orda kacirdigim birsey olmus Mesut Abisi sakin üstüne alinma yazarken laf öyle
Gelmis nasil olduysa O:-)
Kaya abi şaka olsun diye yazdım. Ama gerçekten Muhasebeciyim. :-)
-
Mesut kardeşim sendeki yetenek göz ardi edemeyiz
-
Elinize emeğinize sağlık. İkisi de gayet güzel görünüyor.İlk bıçaklar olması nedeniyle ayrıca tebrik ederim.
-
Riza hocam çok tesekkur ederim sizin gibi uustalardan övgü almak bana kivanc veriyor
-
Mesut kardeşim sendeki yetenek göz ardi edemeyiz
Ersin kardeşim o senin ve ustalarımızın güzel bakışlarından sebep öyle.
Bu forumun güzelliği bu hepimiz farklı mesleklerde olmamıza rağmen, saklı kalan becerilerimizi ortaya koyuyoruz bu forum sayesinde. Zamanında eğitim sistemimizin yapamadığını yapıyor bu forum, tabi ki ustalarımız.