Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Mehmet GENÇ - 31 Ağustos 2013, 21:11:29
-
Çelik D2
Kalınlık:5 mm
Namlu bileli kısım:115mm
Sap:110 mm (kök şimşir)
En :26 mm
Perçinler:6,5mm bakır boru
-
Ustam ellerinize saglik, çok hoş kabze ve dizayn.
-
Ustam ellerinize saglik, çok hoş kabze ve dizayn.
Teşekkür ederim beğenmene sevindim
-
Bıçağa da sap ahşabına da bittim :2up :2up ellerine sağlık Mehmet Usta, çok temiz bir işçilik ve çok güzel bir form :2up :2up ( arkadaş ne şimşir köküymüş yani kullan kullan bitmiyor ::) )
-
Mehmet ustam bayıldım. Ellerine sağlık :2up :2up :2up
-
Güzel,ellerinize sağlık.
-
Bıçağa da sap ahşabına da bittim :2up :2up ellerine sağlık Mehmet Usta, çok temiz bir işçilik ve çok güzel bir form :2up :2up ( arkadaş ne şimşir köküymüş yani kullan kullan bitmiyor ::) )
Teşekkür ederim Sefa hocam beğenmene sevindim.Şimşir eski tedarikimizdi ama azalıyor bakalım tekrar bulabilirmiyiz.Birde kestane kökü buldum daha dilmedim bayağı işbilik varMehmet ustam bayıldım. Ellerine sağlık :2up :2up :2up
Teşekkür ederim salim Güzel,ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim
-
çok güzel bıçak ustam şimşir kökü nefis olmuş. elinize sağlık.
-
çok güzel bıçak ustam şimşir kökü nefis olmuş. elinize sağlık.
Teşekkürler
-
Mehmet ustam ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş tebrikler :2up :2up :2up
-
Ustam elleriniz dert görmesin.
-
Usta elinize sağlık, insan sırf bu bıçağı taşımak için ava çıkar valla 8)
-
Mehmet ustam ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş tebrikler :2up :2up :2up
Teşekkür ederim rasim ustam beğenmene sevindimUstam elleriniz dert görmesin.
TeeşekkürlerUsta elinize sağlık, insan sırf bu bıçağı taşımak için ava çıkar valla 8)
Teşekkürler
-
mehimet usta ellerine emegine saglik süper bir bicak olmus güle güle iyi günlerde kullanin :2up :2up :2up :2up :2up
-
mehimet usta ellerine emegine saglik süper bir bicak olmus güle güle iyi günlerde kullanin :2up :2up :2up :2up :2up
Teşekkür ederim sahibi almak için can atıyor
-
gayet hoş bir dizayn tebrik ederim ellerinize sağlık...
izin verirseniz bir şeyi merak ettim ; bıçağın ağzını scandi mi açtınız resimden seçemedim...
-
gayet hoş bir dizayn tebrik ederim ellerinize sağlık...
izin verirseniz bir şeyi merak ettim ; bıçağın ağzını scandi mi açtınız resimden seçemedim...
Teşekkür ederim
-
Mehmet Usta biçağami yoksa kabzayami hangisini beğeneceğimizi şaşirdik :2up
-
insanin eline alipta şöylebi kullanası geliyo :)) :))eline saglik ustam gayet güzel :2up
-
üstadım eline sağlık :2up :2up :2up
-
Eline sağlık mehmet usta :2up
-
Mehmet Usta biçağami yoksa kabzayami hangisini beğeneceğimizi şaşirdik :2up
Teşekkür ederim kaya sağolasıninsanin eline alipta şöylebi kullanası geliyo :)) :))eline saglik ustam gayet güzel :2up
Teşekkürler muratüstadım eline sağlık :2up :2up :2up
Teşekkürler özgürEline sağlık mehmet usta :2up
Teşekkür ederim turgut ustam
-
Elinize sağlık Mehmet usta çok güzel olmuş :2up
-
Ustam, en sevdiğim eserin bu oldu, çok temiz ve hoş görünümlü, forum itibariyle de çok kullanışlı bir av bıçağı olmuş :2up
-
:2up :2up :2up,
Ellerine emeğine sağlık Mehmet abi, gayet şık olmuş :2up
-
Elinize sağlık Mehmet usta çok güzel olmuş :2up
Teşekkür ederim Ustam, en sevdiğim eserin bu oldu, çok temiz ve hoş görünümlü, forum itibariyle de çok kullanışlı bir av bıçağı olmuş :2up
Emre usta beğenmene sevindim.Form olarak çok alingirli modelleri sevmiyorum istek olursa yapıyoruz tabiki ama bana bırakılınca sade ve kullanışlı olanları tercih ediyorum.Sizlerin yaptığı bıçakları görünce insan daha güzel şeyler çıkarmak istiyor ama sizlere yetişmek nemümkün,elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz
:2up :2up :2up,
Ellerine emeğine sağlık Mehmet abi, gayet şık olmuş :2up
Soytürk teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışıyorum gün geçtikçe daha iyi şeyler çıkıyor formun çok büyük etkisi var bu inkar edilemez
-
Eline sağlık ustam temiz iş. Yalnız yüzme için bir bıçak daha taşımak yerine çok işlevli bir namlu da olabilirmiş.
-
Eline sağlık ustam temiz iş. Yalnız yüzme için bir bıçak daha taşımak yerine çok işlevli bir namlu da olabilirmiş.
Teşekkür ederim mehmet bizim avcı kuşcu olsun yüzme iktiyacı olmaz
-
Eline sağlık ustam temiz iş. Yalnız yüzme için bir bıçak daha taşımak yerine çok işlevli bir namlu da olabilirmiş.
Teşekkür ederim mehmet bizim avcı kuşcu olsun yüzme iktiyacı olmaz
Anladım, kişiye özel bıçak yapmanın güzelliği burda, direk ihtiyaca göre çözüm
-
işte bu güzel olmuş, mehmet usta bence t7 celikleri ile zaman harcamayın hep kaliteli celiklerle calisin. Bunun çok keskinim ben diyen bi duruşu var. Çokta dengeli bişeye benziyor sanki havaya atsan dik düşüp direk saplanacak. Belki bıldırcınları havada vururrsunuz . Avda odun kırmaz belki ama güzel pastırma dograr gibi :)
-
Çok teşekkür ederim ,T7 yi müşterinin isteği dahilinde yapıyoruz bazı kişiler d2 istemiyor bileme sorunu var diyor d2 den yaptığım kasap bıçağı 2 gün sonra geri geldi mezbahaneden masatları bozdu diye yağ sarıyor masada çekince masadı bozuyor ozaman t7 yapıyoruz ama d2 isteyenede onu yapıyoruz (tamamen duygusal)
-
Anladım bunu öğrenmek güzel oldu. Daha once Emre ustanın bir cevabını hatırladım. Acaba d2 kasap bıcagı uzun sure menevisleyerek vs. biraz yumusak bırakılsa olmazmı.
Keskinlik ile sertlik arasında hiçbir alaka yoktur. Keskinlik bileği işlemi ile alakalıdır. Tabii bileği işlemine derenç yüzünden çoğu kullanıcı bıçak sertleştikçe keskinliği yeterince iyi yakalayamayabiliyor. Kılağı oluşumunda sertlik arttıkça daha ince ve düzgün kılağı görmekteyim, ancak genelde kılağıyı olabildiğince yok edecek şekilde ağızı iyice cilalı masatlamayı tercih ediyorum bu yüzden sertlik çok önemli olmuyor. Ancak kasap bıçakları gibi çelik masat ile kılağı düzleme yapılan bıçaklarda sertliğin oldukça düşük olması gerekmekte, örneğin 54-52 HRC civarı ideal. Daha yüksek sertliklerde kılağı düzleşme değil kırılıp dökülme eğiliminde olduğundan her seferinde aşındırmalı bileme (örneğin taşta bileme) gerekmekte. Bu da tezgah başında çalışan kasap için bela olacağından düşük sertlikler bu durumlarda gerekli olabiliyor. Tane yapısının homojenliği de düzgün kılağıda önemli oluyor, örneğin 440B bir bıçağın kılağısı D2 bıçağın kılağısına göre çok daha homojen ve daha uzun dayanımlı olabiliyor. D2 ağız yapısındaki güzellik ise büyük karbür adacıklarının zaman içinde ağızda mikroskobik testere gibi kalması oluyor. bu durum bıçağın kör iken bile oldukça iyi kesmeye devam etmesine neden oluyor. Her gün kullanılan Ablama hediye ettiğim D2 mutfak bıçağı 2-3 yıldır bileylenmemiş olmasına rağmen iş görüyor garip bir şekilde. Elbette pek iyi kesmiyor artık ancak sürtme tekniği ile kesme işini hala sorunsuzca devam ettirebilmekte. Bunun nedeni aşırı yüksek sertlikte ve neredeyse elmas gibi körleşmeyen bölgeciklerinin olması ağız yapısında. Bu durum tabii ki bu tip bir bıçağın bileğisinin oldukça sabır gerektirdiği durumunu doğuruyor...
-
Mehmet eline sağlık , hakkaten çok hoş bir çalışma olmuş... tebrikler... :2up
-
Mehmet eline sağlık , hakkaten çok hoş bir çalışma olmuş... tebrikler... :2up
Teşekkür ederim murat bu arkadaş kın için sana uğrama ihtimali yüksek.Alan arkadaş kın konusunu sordu bende senin yapabileceğini söyledim.Bowiyede biterse belki ikisi bir gelir belki ayrı ayrı
-
Çok teşekkür ederim ,T7 yi müşterinin isteği dahilinde yapıyoruz bazı kişiler d2 istemiyor bileme sorunu var diyor d2 den yaptığım kasap bıçağı 2 gün sonra geri geldi mezbahaneden masatları bozdu diye yağ sarıyor masada çekince masadı bozuyor ozaman t7 yapıyoruz ama d2 isteyenede onu yapıyoruz (tamamen duygusal)
:D :D Mehmet Abi amma güldüm hay sen çok yaşa
-
Mehmet abi güzel bir çalışma tebrik ederim
ama artık biraz kendini geliştirip farklı açılar farklı kesimler faklı desenler farklı kabzalar farklı saplar farklı ahşaplar özellikle ustalığın ile kaliteni geliştirip daha özel çalışmalara yönelsen diyorum yanlış anlama çalışmaların güzel ama her bıçağında bir ekmek bıçağı her çakında bir ekmek çakısı basit bir yapı gözüküyor
-
Gösterişten çok işlevselliğe önem verenler için yani gerçek avcılar için güzel bir çalışma. Ellerinize sağlık ustam.
-
Çelik D2
Kalınlık:5 mm
Namlu bileli kısım:115mm
Sap:110 mm (kök şimşir)
En :26 mm
Perçinler:6,5mm bakır boru
mehmet abi yine döktürmüşsün sanatını, ellerine sağlık abi sağlıcakla kal
-
Çok işlevsel ve zarif bir bıçak olmuş. Elinize sağlık.