Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: metin anan - 20 Ağustos 2013, 11:32:08

Başlık: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 20 Ağustos 2013, 11:32:08
merhabalar ,dün bitirdigim Japon stili mutfak bicagi,sizlere sunmak istedim,celik zladiniox paslanmaz damast 4mm. den 2,5 mm.ye dövdüm sertlik 63HRC  toplam 30 cm.sap stabilize olmus gürgen

selamlar.
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: Salim Türk - 20 Ağustos 2013, 12:49:29
Çok güzel olmuş  :2up  Bununla şimdi ne doğrama yapılır ama :)
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: SertacMezereli - 20 Ağustos 2013, 12:55:31
Ustam eline sağlık her zaman ki gibi güzel bir bıçak olmuş. Zladinioxun içeriği nedir ustam?
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: ozgurozdemir - 20 Ağustos 2013, 12:59:02
üstadım ellerine sağlık çelik olarak çok güzel bir seçim ayrıca bıçak bir harika

paslanmas damascusu dövmenin incelikleri nedir, aynen paslanmaz gibimidir ?
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 20 Ağustos 2013, 13:10:29
Ustam eline sağlık her zaman ki gibi güzel bir bıçak olmuş. Zladinioxun içeriği nedir ustam?

tesekkürler,Zladinox damateel rwl 34 gibi toz ceikten yapiliyor,süper kalite bir celik,65 hrc ye kadar sertlestirilebilir ustura gibi keskin olabilir
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 20 Ağustos 2013, 13:17:20
üstadım ellerine sağlık çelik olarak çok güzel bir seçim ayrıca bıçak bir harika

paslanmas damascusu dövmenin incelikleri nedir, aynen paslanmaz gibimidir ?


tesekkürler , :) ben dögerken ,kaynagi bozmamak icin borax katiyorum ve celigi sogutmamaya dikkat sdiyorum
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: ozgurozdemir - 20 Ağustos 2013, 13:27:17
üstadım ellerine sağlık çelik olarak çok güzel bir seçim ayrıca bıçak bir harika

paslanmas damascusu dövmenin incelikleri nedir, aynen paslanmaz gibimidir ?


tesekkürler , :) ben dögerken ,kaynagi bozmamak icin borax katiyorum ve celigi sogutmamaya dikkat sdiyorum

eyvallah ustadım teşekür ederim. :2up :2up
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: -Hüseyin Ateş - 20 Ağustos 2013, 14:11:40
10 numara bir bıçak olmuş  :2up
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: Brac - 20 Ağustos 2013, 14:45:29
Elinize sağlık çok harika olmuş  :2up damast taki desenler çok harika
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: YAŞAR PEHLİVAN - 20 Ağustos 2013, 15:50:31
Elinize sağlık üstat, yaptığınız tüm bıçaklar harika hakikaten hepsi sanat eseri.
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: B.B - 20 Ağustos 2013, 17:58:25
Bir zamanlar sitedeki ilk damascus çalışmalarını Gökhan abi yapıyordu... Forumdaki becerikli insan sayısı her geçen gün artıyor. :)))
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: sedatkolleksiyon - 20 Ağustos 2013, 19:45:02
sanat eseri gibi olmuş .seyirlik
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: sefaçabuk - 20 Ağustos 2013, 23:06:41
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: Mustafa Özdemir - 21 Ağustos 2013, 00:06:43
Çok güzel olmuş ustam ellerimize sağlık.özür dileyerek soruyorum kaç paraya mââl oluyor peki damascus bıçaklar .
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: mehmet dülcek - 21 Ağustos 2013, 00:07:21
Cok badarili bi calisma tebrik ederim
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 21 Ağustos 2013, 09:25:29
Çok güzel olmuş ustam ellerimize sağlık.özür dileyerek soruyorum kaç paraya mââl oluyor peki damascus bıçaklar .

tesekkürler mustafa kardes, zladinox damaskus 100,120 € stabilize olmüs ahsapin fiatlari 25,45 € civarinda.
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: forester - 21 Ağustos 2013, 10:35:06
Harbiden çok güzel , paslanmaz olması ayrı bir güzel elinize sağlık....
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: mehmet turan - 21 Ağustos 2013, 10:46:12
Hem damas hemde paslanmaz,şiir gibi :) harika olmuş üstad  elinize sağlık.
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: gokhand - 21 Ağustos 2013, 12:49:50
Metin usta tebrik ederim ellerinize saglık, Sefa usta daha once forumda geleneksel nakirilerin neredeyse ustura et kalınlıgında oldugunu belirtmisdi sizinkide oldukca ince gorunuyor. Sormak istedigim şu acaba ısıl islemde agızda yamulmayı nasıl önlüyorsunuz. Yoksa profil ısıl islem sonrası mı bu kadar inceltiliyor . İyi calısmalar
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 21 Ağustos 2013, 14:13:41
Metin usta tebrik ederim ellerinize saglık, Sefa usta daha once forumda geleneksel nakirilerin neredeyse ustura et kalınlıgında oldugunu belirtmisdi sizinkide oldukca ince gorunuyor. Sormak istedigim şu acaba ısıl islemde agızda yamulmayı nasıl önlüyorsunuz. Yoksa profil ısıl islem sonrası mı bu kadar inceltiliyor . İyi calısmalar


Ben isil islemine baslamadan önce 0,4  0,6 mm.ye kadar inceltiyorum ,sertlestikten sonra yeni zimparaya (zimparanin yeni olmasi cok önemli) cok az devirde inceltiyorum, makine suda calisabiliyorsa daha hizli calisilabilir .
Ünlü Alman  Davo firmasinin ,ustura yapimi videosunu buldum belki ilginizi ceker  .
http://www.youtube.com/watch?v=VGsqklpCBNY
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: gokhand - 21 Ağustos 2013, 18:36:10
Çok ilgimi cekti tesekkurler. Tabi almanca anlamadıgımızdan goruntü ile idare ettik. Dikkatimi cekenler Isıl işlem galiba tuz banyosunda yapılıyor. Su vermede SU kulnılıyor. Menevislemeyi goremedim acaba menevisleme yapılmıyormu? Keskinlik icin tırnakla nasıl bir kontrol yaptıklarını cozemedim. Her usturayı tırnaga saplasalar aksama tırnak kalmaz heralde tırnak uzerinde esnemesini kontrol ediyorlar. Bilemede son islemde su tası varsı acaba onun hakkında bilgi veriyormu grit falan. Bul-nlarımerak ettim Saygılarımla
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: bora atalay - 21 Ağustos 2013, 20:02:45
elinize sağlık çok güzel duruyor...
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: emrekipmen - 22 Ağustos 2013, 05:40:21
Marullara ölüm  >:D
Son derece klas bişey çıkmış ortaya ustam  :2up
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 22 Ağustos 2013, 09:42:18
Çok ilgimi cekti tesekkurler. Tabi almanca anlamadıgımızdan goruntü ile idare ettik. Dikkatimi cekenler Isıl işlem galiba tuz banyosunda yapılıyor. Su vermede SU kulnılıyor. Menevislemeyi goremedim acaba menevisleme yapılmıyormu? Keskinlik icin tırnakla nasıl bir kontrol yaptıklarını cozemedim. Her usturayı tırnaga saplasalar aksama tırnak kalmaz heralde tırnak uzerinde esnemesini kontrol ediyorlar. Bilemede son islemde su tası varsı acaba onun hakkında bilgi veriyormu grit falan. Bul-nlarımerak ettim Saygılarımla

Tuz banyosu deyil,usturalar önce grafit tozuna sokuluyor  (kursunun yapisip kalmamasi icin) sonra 850 °de erimis kursunda 4 dakika birakiliyor soguma islemi yagda oluyor.Tirnakta keskinlik degil incelik ve esneklik kontrol ediliyor ,tabiki tirnaga batirarak degil ustünde gezdirerek.
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: turgut aydemir - 22 Ağustos 2013, 10:39:05
Eline sağlık metin :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: Nakiri` sebze bicagi
Gönderen: metin anan - 22 Ağustos 2013, 11:36:00
Eline sağlık metin :2up :2up :2up
tesekkürler turgut