Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: tzcn23 - 21 Ocak 2013, 17:31:54

Başlık: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tzcn23 - 21 Ocak 2013, 17:31:54
s.a arkadaslar el yapımı olarak aldıgım bıçagımın sapı ahşap fakat sap kısmında çekiç izleri var  bazı bölgelerde
su resımlerde  birazcık gözüküyor bunları zımpr ile düzeltebilirmiyim sapı tutan çivilere bi zararı olurmu
(http://f1301.hizliresim.com/15/p/j5xff.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://f1301.hizliresim.com/15/p/j5xjm.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
birde bıçagn ağız kısmını acarken bir kısmını bozmuşlar  bu duzeltilebilrmi? ve agızın  ustu ayna gibi parlak kendimi gorebiliyorum :) bu ileride kaybolursa tekrar aynı parlaklıgı nasıl saglarım ?
(http://f1301.hizliresim.com/15/p/j5xmq.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tarpoon - 21 Ocak 2013, 21:07:28
  kendınızı tanıtmanız ,sorularınıza daha çabuk cevap almanızı kolaylaştıracaktır  ;)  tanımadığımız yenı uyemız olan kişilerin soruları helekı ılk mesajda ıse , çok geç cevaplanır yada cevapsız kalır...
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: deserteagle - 22 Ocak 2013, 10:22:24
Hoş geldiniz.

Bence önce yeterince kullanıp eskitin bu arada da size önerilecek yöntemleri dandik bir mutfak bıçağının sapında deneyin. Eliniz alıştıktan sonra buna girişirsiniz. Hem belki kullanmaya başladıktan sonra bu tür ufak kullanım izlerini önemsemezsiniz.  ;)

Bıçağı yapan kimdir merak ettim. Paylaşabilirseniz sevinirim.
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tzcn23 - 22 Ocak 2013, 14:30:01
Hoş geldiniz.

Bence önce yeterince kullanıp eskitin bu arada da size önerilecek yöntemleri dandik bir mutfak bıçağının sapında deneyin. Eliniz alıştıktan sonra buna girişirsiniz. Hem belki kullanmaya başladıktan sonra bu tür ufak kullanım izlerini önemsemezsiniz.  ;)

Bıçağı yapan kimdir merak ettim. Paylaşabilirseniz sevinirim.
hoşbulduk teşekkur ederim.. bıçağı  bu tur malzemeler satan bıçaktır çakıdır balta ve bunun gibi el aletleri satan bir dükkandan aldım oradakı çoğu alet el yapımı ordan elime göre uygun rahat olar bir bıçak seçtim izleri pek önemsemedim açıkcası ama belki basit bir yöntemi vardırda halledebilirim diye burada sormak istedim..
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: deserteagle - 22 Ocak 2013, 15:50:36
Bıçakta bir damga görmeyince garipsedim. O yüzden yapanı sordum.
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: doctore - 22 Ocak 2013, 17:00:48
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: Salim Türk - 22 Ocak 2013, 17:12:15
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...


Keşke genelleme yapmasaydınız. Bu forumda üretilen ürünlerin %99'u yerli üretim. Bıçakları ticari amaçla yapmayan üyeleri de bu genellemenin dışına alsak bile (Sefa usta gibi) foruma üye olan ve bu işi ticaret olarak yapan ustalarımız var. İlk aklıma gelen Gökhan usta var http://www.bicaksanati.com/forum/mercek-altinda/damasteel-(-hz-muhammet'in-corabi-deseni-)/msg80783/#msg80783 , Bursalı ustalarımızdan Turgut usta http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/ (http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/) Foruma üye olup olmadığını bilmiyorum ama Mogan bıçakçılıktan Turhan usta var. Bunun gibi daha başka güzel örneklerde vardır. Bu ustalarımızın yaptığı işlere de kötü diyebilirmisiniz?
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: alim hakkı - 22 Ocak 2013, 18:23:19
parlaklığı zımpara ile geri getirebilirsin 2000 kum olmalı daha doğrusu 2000 kuma sırayla gitmeli
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: ozgurozdemir - 22 Ocak 2013, 18:34:32
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...


Keşke genelleme yapmasaydınız. Bu forumda üretilen ürünlerin %99'u yerli üretim. Bıçakları ticari amaçla yapmayan üyeleri de bu genellemenin dışına alsak bile (Sefa usta gibi) foruma üye olan ve bu işi ticaret olarak yapan ustalarımız var. İlk aklıma gelen Gökhan usta var http://www.bicaksanati.com/forum/mercek-altinda/damasteel-(-hz-muhammet'in-corabi-deseni-)/msg80783/#msg80783 , Bursalı ustalarımızdan Turgut usta http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/ (http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/) Foruma üye olup olmadığını bilmiyorum ama Mogan bıçakçılıktan Turhan usta var. Bunun gibi daha başka güzel örneklerde vardır. Bu ustalarımızın yaptığı işlere de kötü diyebilirmisiniz?


Sayın Doctore bukonuda biraz muzdarip sanırım o açıdan yerlimalı bıcaklara yaklaşım acısı malesef ilerliyen dönemlerde düzelir diye umuyorum Güzel ülkemizde cok kaliteli çeliklerden çok kaliteli bıcak yapam ustalarımız var!  allaha şükür

bu arada bıcağınızın üzerindeki izleri cok derin değilse zımpara yaparak gayet güzel düzeltebilirsiniz kabzaya gelince cok derin değilse resimlerden kabzanın etli olduğu görülüyor ufak ufak zımpara işiyle ışıl ışıl olur iyi günlerde kullanın
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tzcn23 - 22 Ocak 2013, 19:22:27
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...
bu konuda haklısınız önem yok mesleye saygı azalmış gibi belkide biz gereken önemi vermedigimiz için bu şekilde..

Bıçakta bir damga görmeyince garipsedim. O yüzden yapanı sordum.
evet damga  iz veya işaret yok asılında ben sevmiyorum o tarz şeyleri öğle olunca bıçagı sahiplenemiyorum  bu hoş sade bir bıçak diye terçih ettim kim yaptı nasıl bir usta hiçbir fikrim yok ..

ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...


Keşke genelleme yapmasaydınız. Bu forumda üretilen ürünlerin %99'u yerli üretim. Bıçakları ticari amaçla yapmayan üyeleri de bu genellemenin dışına alsak bile (Sefa usta gibi) foruma üye olan ve bu işi ticaret olarak yapan ustalarımız var. İlk aklıma gelen Gökhan usta var http://www.bicaksanati.com/forum/mercek-altinda/damasteel-(-hz-muhammet'in-corabi-deseni-)/msg80783/#msg80783 , Bursalı ustalarımızdan Turgut usta http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/ (http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/) Foruma üye olup olmadığını bilmiyorum ama Mogan bıçakçılıktan Turhan usta var. Bunun gibi daha başka güzel örneklerde vardır. Bu ustalarımızın yaptığı işlere de kötü diyebilirmisiniz?


Sayın Doctore bukonuda biraz muzdarip sanırım o açıdan yerlimalı bıcaklara yaklaşım acısı malesef ilerliyen dönemlerde düzelir diye umuyorum Güzel ülkemizde cok kaliteli çeliklerden çok kaliteli bıcak yapam ustalarımız var!  allaha şükür

bu arada bıcağınızın üzerindeki izleri cok derin değilse zımpara yaparak gayet güzel düzeltebilirsiniz kabzaya gelince cok derin değilse resimlerden kabzanın etli olduğu görülüyor ufak ufak zımpara işiyle ışıl ışıl olur iyi günlerde kullanın
evet bıçak  sapı etli izler de fazla derin degil bıçak nasıl kalıtelimi bilmiyorum ama benim işimi görecegi kesin :) ama sizin bahsettiginiz ustalar eminim anadolunun birçok yerinde bu işin hakkını veren ustalar var ama  zamanla kaybolup gidiyorlar yada  kendi çapında sessis sedasız  mesleğni sürdürüyorlar

parlaklığı zımpara ile geri getirebilirsin 2000 kum olmalı daha doğrusu 2000 kuma sırayla gitmeli

bilgi için teşekkurler ...
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: Salim Türk - 22 Ocak 2013, 19:55:47
Bazı şeylerde arz talep meselesi. Ne kadar para o kadar köfte :) Siz en ucuzu olsun diye diretirseniz bu seferde üretici al sana deyip kötü çelik ve kötü işçilikle bıçağı üretir. Burada bıçak yapanlar maliyetleri az çok biliyordur.
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tzcn23 - 22 Ocak 2013, 20:02:24
Bazı şeylerde arz talep meselesi. Ne kadar para o kadar köfte :) Siz en ucuzu olsun diye diretirseniz bu seferde üretici al sana deyip kötü çelik ve kötü işçilikle bıçağı üretir. Burada bıçak yapanlar maliyetleri az çok biliyordur.
  tabiki fiyata göre malzeme verilir ona göre kalıte yapılır ama  madem satıyorsun bi emek harçıyorsun düzgün yap sagını solunu çarpıtma ki en kotusu boyleyse en iyisi  harika densin yapılan işe önem verilmeli bence maliyeti ne olursa olsun
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: Salim Türk - 22 Ocak 2013, 20:05:02
Yok bence tam tersi madem kötü malzeme o zaman işçilikle de kötü olduğu belli olması daha iyi. Böylece alırken işçilikten en azından kalitesi anlaşılır. Çok kötü bir çeliğe çok iyi işçilik yapılarak satılırsa görünüşüne aldanarak zaten o ürünü alırsınız.
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tzcn23 - 22 Ocak 2013, 20:17:45
Yok bence tam tersi madem kötü malzeme o zaman işçilikle de kötü olduğu belli olması daha iyi. Böylece alırken işçilikten en azından kalitesi anlaşılır. Çok kötü bir çeliğe çok iyi işçilik yapılarak satılırsa görünüşüne aldanarak zaten o ürünü alırsınız.
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: sefaçabuk - 22 Ocak 2013, 20:20:04
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence
Kesinlikle +1
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: deserteagle - 22 Ocak 2013, 20:52:49
İşçilik miktarı, hedeflenen ve sınırlı bir fiyat varsa tabii ki sınırlanacaktır. Ne de olsa kalitenin bir sonu ucu olmadığından her bıçağı bir gün bitirip teslim etmek zorundasınız. Ancak işçiliğin, emeğin sınırlanması da bıçağın yapım amacına ve hedeflenen göre belirlenebilir. Bir bıçağa çok zaman ayıramayacaksanız -atıyorum- 400 kumdaki perdahı düzgün yaparsanız o malı kimse kafanıza fırlatmaz. Ancak zaman sınırlı diye 120'den sonra cilaya başlarsanız bıçaktan anlamayan bile anlar bir garipliğin olduğunu...

Bu bıçakta da namlunun düz kısmı cilalanmış ancak taşlamanın üstüne denk gelen bir hat da üstünkörü yapılan dışbükey taşlamayı örtmek için maskelenip moplanmış. Ucuz mutfak bıçaklarında gördüğümüz bir yöntem...
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: Salim Türk - 22 Ocak 2013, 21:19:38
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence
Kesinlikle +1


Zaten gerçek usta neden kötü malzemeyle binbir emek harcayıp bir bıçak yapsın ki? Sefa ustam siz çok kötü bir çelikle bile bile çalışır mısınız? Ben acemi biri olarak kötü bir çelikle asla çalışmak istemem açıkçası. Piyasada ki şikayet ettikleriniz de zaten gerçek ustalar yapmamıştır. Bilmeyerek iş yapıyorlar. Bıçağa bakınca zaten ne kadar emek harcandığını anlarsınız herhalde. Benim söylemek istediğim kötü görünümlü bir bıçağa baktığınızda kafanızda bir soru işareti olsun ve almadan önce bir daha düşünün. 
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: sefaçabuk - 22 Ocak 2013, 21:23:30
Yok benim katıldığım konu doğru işçilik yapılması konusunaydı, elbette işini bilen birisi zaten başlangıçta neden kötü bir çelikle başlasın. Yani desteklediğim düşünce kötü çelik iyi işçilik kısmı değildi  ;)
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: doctore - 22 Ocak 2013, 21:27:14
hayır anlamadığım nokta  cevap yazıyoruz neden siliniyor çok ilginç!!
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: Salim Türk - 22 Ocak 2013, 21:31:40
Yok benim katıldığım konu doğru işçilik yapılması konusunaydı, elbette işini bilen birisi zaten başlangıçta neden kötü bir çelikle başlasın. Yani desteklediğim düşünce kötü çelik iyi işçilik kısmı değildi  ;)


Yanlış anladım galiba :) Aynen katılıyorum. tzcn23 arkadaşa da bir yere kadar hak veriyorum. Sloganımız iyi malzeme iyi işçilik :)
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: deserteagle - 22 Ocak 2013, 21:33:59
Doctore, moderasyon kayıtlarında her hangi bir silinme yok. Muhtemelen mesajınızı düzenlerken tarayıcının/klavyenin "geri" tuşuna basmışsınızdır.
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: sefaçabuk - 22 Ocak 2013, 21:35:57
Yok benim katıldığım konu doğru işçilik yapılması konusunaydı, elbette işini bilen birisi zaten başlangıçta neden kötü bir çelikle başlasın. Yani desteklediğim düşünce kötü çelik iyi işçilik kısmı değildi  ;)


Yanlış anladım galiba :) Aynen katılıyorum. tzcn23 arkadaşa da bir yere kadar hak veriyorum. Sloganımız iyi malzeme iyi işçilik :)
Hata bende salim, benim belirtmem gerekirdi  ;)
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: doctore - 22 Ocak 2013, 21:37:57
  kalite/fiyat  oranında  malesef avrupalı çakı-bıçak imalatçıların  çok gerisindeyiz  her onlar da olan hertürlü malzeme ve ekipman bizde de var ama onlardaki dürüstlük ve çalışma disiplini bizde yok.. farkı anlayamamak ya çok iyi niyetten ya da cehalettendir diye düşünüyorum ve mecbur kalmadıkça  kesinlikle yerli üretim almıyorum akıllandım artık.. paraya kıyıyorum en iyisinden alıyorum.. canım sıkılmıyor.. param yetmezse de almıyorum ..
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: tzcn23 - 22 Ocak 2013, 21:39:22
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence
Kesinlikle +1


Zaten gerçek usta neden kötü malzemeyle binbir emek harcayıp bir bıçak yapsın ki? Sefa ustam siz çok kötü bir çelikle bile bile çalışır mısınız? Ben acemi biri olarak kötü bir çelikle asla çalışmak istemem açıkçası. Piyasada ki şikayet ettikleriniz de zaten gerçek ustalar yapmamıştır. Bilmeyerek iş yapıyorlar. Bıçağa bakınca zaten ne kadar emek harcandığını anlarsınız herhalde. Benim söylemek istediğim kötü görünümlü bir bıçağa baktığınızda kafanızda bir soru işareti olsun ve almadan önce bir daha düşünün.
yo ben bıçakın kalıteli oldugundan bahsetmiyorum  basit kullanımlar için sade düz bir bıçak ama  salla vursun  gibi pimleri çakılırken bile hiç dikkat edilmemiş en azından bunlara dikkat edilebilir
bakın buda aynı yerden daha önce aldıgım muhtemelen aynı ustanın elinden çıkma bıçak uzun zamandır bunu kullanıyordum bence el işçiligi gayet başarılı
(http://f1301.hizliresim.com/15/q/j7jrt.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)

(http://e1301.hizliresim.com/15/q/j7k20.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)

(http://e1301.hizliresim.com/15/q/j7k3k.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: sefaçabuk - 22 Ocak 2013, 21:43:59
  kalite/fiyat  oranında  malesef avrupalı çakı-bıçak imalatçıların  çok gerisindeyiz  her onlar da olan hertürlü malzeme ve ekipman bizde de var ama onlardaki dürüstlük ve çalışma disiplini bizde yok.. farkı anlayamamak ya çok iyi niyetten ya da cehalettendir diye düşünüyorum ve mecbur kalmadıkça  kesinlikle yerli üretim almıyorum akıllandım artık.. paraya kıyıyorum en iyisinden alıyorum.. canım sıkılmıyor.. param yetmezse de almıyorum ..
Umarım topyekün konuşmuyorsunuzdur, eğer öyleyse bu yaklaşımınızı doğru bulmuyorum. "paraya kıyıyorum " derken ne kadara kıyıyorsunuz, örneklemek mümkün mü?
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: Salim Türk - 22 Ocak 2013, 21:46:01
Her çeliği veya malzemeyi işte o kadar rahat bulamıyoruz. Bir çok malzemeye sahip olabilmek için yurt dışından alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Malzeme parası + kargo derken maliyet artıyor. Forumdaki ustalarımız gerçekten çok güzel bıçaklar yapıyorlar. Vitrindeki bir çok bıçağa keşke param olsa da alsam dediğim çok oluyor. Vitrine çıkanlara bakınca çoğu bıçak yurt dışı muadillerine göre fiyatları çok daha uygun. 
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: doctore - 22 Ocak 2013, 21:54:58
  kalite/fiyat  oranında  malesef avrupalı çakı-bıçak imalatçıların  çok gerisindeyiz  her onlar da olan hertürlü malzeme ve ekipman bizde de var ama onlardaki dürüstlük ve çalışma disiplini bizde yok.. farkı anlayamamak ya çok iyi niyetten ya da cehalettendir diye düşünüyorum ve mecbur kalmadıkça  kesinlikle yerli üretim almıyorum akıllandım artık.. paraya kıyıyorum en iyisinden alıyorum.. canım sıkılmıyor.. param yetmezse de almıyorum ..
Umarım topyekün konuşmuyorsunuzdur, eğer öyleyse bu yaklaşımınızı doğru bulmuyorum. "paraya kıyıyorum " derken ne kadara kıyıyorsunuz, örneklemek mümkün mü?

forumumuzda bu işlerle uğraşan amatör- entellektüel ruhlu tüm arkadaşlarımı tabi ki bu söylemlerin dışında tutuyorum biz hergün onlardan yeni bir şeyler öğrenip paylaşıyoruz.. paraya kıyıyorum derken de  yerli marka  aynı işi yapabilecek bir bıçağı veya çakıyı 5 kat fazlasını verip yabancısını alıyorum.. daha da netleştiriyim sürmene almıyorum f.dick alıyorum.bora almıyorum carl schlipier alıyorum gibi.selamlar saygılar..
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: sefaçabuk - 22 Ocak 2013, 22:00:40
Anladım, selamlar.
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: ozgurozdemir - 22 Ocak 2013, 23:26:50
  kalite/fiyat  oranında  malesef avrupalı çakı-bıçak imalatçıların  çok gerisindeyiz  her onlar da olan hertürlü malzeme ve ekipman bizde de var ama onlardaki dürüstlük ve çalışma disiplini bizde yok.. farkı anlayamamak ya çok iyi niyetten ya da cehalettendir diye düşünüyorum ve mecbur kalmadıkça  kesinlikle yerli üretim almıyorum akıllandım artık.. paraya kıyıyorum en iyisinden alıyorum.. canım sıkılmıyor.. param yetmezse de almıyorum ..
Umarım topyekün konuşmuyorsunuzdur, eğer öyleyse bu yaklaşımınızı doğru bulmuyorum. "paraya kıyıyorum " derken ne kadara kıyıyorsunuz, örneklemek mümkün mü?

forumumuzda bu işlerle uğraşan amatör- entellektüel ruhlu tüm arkadaşlarımı tabi ki bu söylemlerin dışında tutuyorum biz hergün onlardan yeni bir şeyler öğrenip paylaşıyoruz.. paraya kıyıyorum derken de  yerli marka  aynı işi yapabilecek bir bıçağı veya çakıyı 5 kat fazlasını verip yabancısını alıyorum.. daha da netleştiriyim sürmene almıyorum f.dick alıyorum.bora almıyorum carl schlipier alıyorum gibi.selamlar saygılar..

ustadım cakıyı bilmem ama kasap bıcaklarına 5 katı fazlasını verme derim gel beni dinle  ;)
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: yuceldeniz - 23 Ocak 2013, 10:31:05
Ben Yatağanı alıyorum, bakıyorum pimler kaba, eğeyi-zımparayı vuruyorum, biraz pasta...Budur diyorum. Usta canından bezmiş, pimini biraz eksik bırakmış diye gülüyorum...
Elbette yabancı çakılar arasında efsane olanlar var, ücreti de ona göre, bir Sivas, Malatya veya Yatağanı 15tl ye alıyorsunuz, Opinelin karbonunu 16tl ye alıyorsunuz, öte yandan yabancı çakıyı 250tl ye alıyorsunuz. Opinelin eksik kalır tarafı yok. Bir kere alacaksanız ve kullanacaksanız problem yok ancak aynı zamanda kolleksiyonerseniz defalarca alacaksınız...Maddi olarak Allah kolaylık versin.
Çelik ülkemiz için en büyük problem. 1095 arıyorum 4034vs. var. İyi ama 1095 alacağım. yok. Esas sorun burada, bulduğumuz an, kendi biletimizi kendimiz keseceğiz. Makastan abuk sabuk yaptığım bıçaklar bana daha çok haz veriyor. Geçen gün Mora nın Bauhausta satılan 17,50 tl lik bıçağını da çok konuştuk. Parlak bir sapı yok, karbon ve balta gibi kullanabiliyorsunuz. Kalite ise işte 17,50tl ye kalite. Orjinal isveç malı...
Yerli o kadar kalitesiz değil, ararsanız bulursunuz, yabancı o kadar değil, ikinci eli bile pazarda 110 tl ye alıcı buluyor ama Çin malı. Onun yerine 15 tl lik opineli ya da sivasın ikilisini tercih ederim, sertifikası da var.
Selamlar. 
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: alim hakkı - 27 Ocak 2013, 22:39:53
Ben Yatağanı alıyorum, bakıyorum pimler kaba, eğeyi-zımparayı vuruyorum, biraz pasta...Budur diyorum. Usta canından bezmiş, pimini biraz eksik bırakmış diye gülüyorum...
Elbette yabancı çakılar arasında efsane olanlar var, ücreti de ona göre, bir Sivas, Malatya veya Yatağanı 15tl ye alıyorsunuz, Opinelin karbonunu 16tl ye alıyorsunuz, öte yandan yabancı çakıyı 250tl ye alıyorsunuz. Opinelin eksik kalır tarafı yok. Bir kere alacaksanız ve kullanacaksanız problem yok ancak aynı zamanda kolleksiyonerseniz defalarca alacaksınız...Maddi olarak Allah kolaylık versin.
Çelik ülkemiz için en büyük problem. 1095 arıyorum 4034vs. var. İyi ama 1095 alacağım. yok. Esas sorun burada, bulduğumuz an, kendi biletimizi kendimiz keseceğiz. Makastan abuk sabuk yaptığım bıçaklar bana daha çok haz veriyor. Geçen gün Mora nın Bauhausta satılan 17,50 tl lik bıçağını da çok konuştuk. Parlak bir sapı yok, karbon ve balta gibi kullanabiliyorsunuz. Kalite ise işte 17,50tl ye kalite. Orjinal isveç malı...
Yerli o kadar kalitesiz değil, ararsanız bulursunuz, yabancı o kadar değil, ikinci eli bile pazarda 110 tl ye alıcı buluyor ama Çin malı. Onun yerine 15 tl lik opineli ya da sivasın ikilisini tercih ederim, sertifikası da var.
Selamlar.
+1 :2up
Başlık: Ynt: bıçak sapındaki izler..
Gönderen: durukan - 28 Ocak 2013, 19:12:32
konuya dönecek olursam ben arkadaşımın yaeriinde olsam saptaki çekiç izlerine takmam( olur oyle şeyler derim. ancak illede yapaca m diyorsanız dusundugnuz kadar basıt değil. vaktinizi aalacaktır.) ancak elimden geldigince agzı temiz acarım.  bu arada melekede gelişir. kolay gelsin....