Bıçak Sanatı - Forum

Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: fatma82 - 30 Ekim 2012, 20:03:47

Başlık: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 20:03:47
(http://www.bidepo.com/images/fdib.jpg)

Altı diş sarımsak
Bir su bardağı limonun suyu
Yarım kilogram yeşil biber
Bir çay bardağı su
Yeteri kadar tuz

Fasulyelerin saplarını ve kılçıklarını ayıklıyoruz
Ayıkladığımız fasulyeleri yıkayıp ardından yarın santim boyunca ince ince doğruyoruz
Pirinçleri yıkıyoruz ve süzüyoruz
Soğanlar ince ince doğruyoruz
Bir tencerenin içersine ilk önce fasulyeleri koyuyoruz üzerine de soğan ve pirinci yerleştiriyoruz
Yeteri kadar tuzunu serpip bir çay bardağı suyu ilave edip ocağa bırakıyoruz
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz
Fasulyeler ve pirinçler yumuşamadan önce suyunu çekerse sıcak suyu ilave ediyoruz
Ayrı bir tavanı içersinde tereyağını kızdırıyoruz
Ocaktan aldığımız fasulyelerin üzerine tere yağını döküyoruz
Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz
Servis yapacağımız zaman bir kez karıştırıyoruz
Afiyet olsun
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: spyderCollector - 30 Ekim 2012, 20:13:51

Altı diş sarımsak
Bir su bardağı limonun suyu
Yarım kilogram yeşil biber
Bir çay bardağı su
Yeteri kadar tuz



nefis gözüküyor,
elinize sağlık..

listede fasulye yok, onun miktarı ne kadar



...
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 20:22:02
bu fasulyesiz fasulye diblesi olmuş  :) 1 kilo yeter
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: merttt9 - 30 Ekim 2012, 20:52:29
sağol
yaz bitti fasulye bitti,pazardan bulursam alır yaparım olmazsa seneye  :2up
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 21:16:13
artık meyve ve sebzelerin mevsimi bitti telaşı yok nasıl olsa her meyve yada sebzeyi her mevsim bulabiliyoruz artık seralar sayesinde iyi bişey değil tabiki annemlerde derin dondurucu var içine rahat iki kişi sığar ona dolduruyoruz yazdan bol bol kış gelincede yiyoruz afiyetle teknoloji güzel bişey  :)
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: Teoman. - 30 Ekim 2012, 21:59:42
 Sebze yemeklerine, hele içinde et yoksa zinhar karşıyım. Tarifini verdiğiniz yemeklerin ismini bile ilk defa duyuyorum. Fasülye sebzeden sayılmadığı için ona saygım var. Tazesi, kurusu, turşusu(soğanlı, sarmısaklı kavurması) olsada yesek.
Fakat gelgör ki bu mübarek sarımsağı köseleye sürsen köseleyi bile yerim.

 
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: Salim Türk - 30 Ekim 2012, 22:05:56
Sebze yemeklerine, hele içinde et yoksa zinhar karşıyım.
+1  :2up :2up  Karadenizin şöyle kavurmalı pidesi olsa da yesek.
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 22:09:51
her yemeği etli yiyip vücuda yazık etmeyelim protein protein nereye kadar  :) fasulye ve pancar diblesi karadenize özgü yemeklerdir ilerleyen günlerde tüm yörelerin yemeklerinin olduğu (tabi karadeniz ağırlıklı) bir konu açıcam inşallah
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: tarpoon - 30 Ekim 2012, 22:12:36
" Fakat gelgör ki bu mübarek sarımsağı köseleye sürsen köseleyi bile yerim. "    :D    al bendende o kadar  ;)  sarımsaklı yemeklere bayılıyorum..  ama her zaman yenmıyor meret işte.
 
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 22:16:08
bir şişe soda ve naneli cikletle çözülmeyecek sorun yok tabi sarımsak için geçerli  :) bi arkadaşım sarımsak özlü şampuan kullanıyodu okadar gür ve güzel saçları olduki anlatamam o zaman anladım bu meretin herşeye faydası olduğuna  :)
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: tarpoon - 30 Ekim 2012, 22:23:11
elbettekı  bır ıkı dış veya yemek için geçerlı soda ve sakız . ama benım gıbı bır oturuşta tansıyonumu dusurecek kadar yersenız pek ıse yaramıyor. bırde sureklı  konuşmak durumundaysanız işte o zaman hıç ıyı olmuyor.   
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: ozgurozdemir - 30 Ekim 2012, 22:25:09
yahu yemeği yeni yemiştim yine acıktım
benim menü söylemesi ayıp mısırlı lahana çorbası ,kele,fasulye  turşusu kavurması ( tirmit olacaktı olmadı ) eh birazda pilav  :D

valla yerim yerim yerim 82 yi gecemem 78 den aşağı inmem  >:D
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: Teoman. - 30 Ekim 2012, 22:26:24
 Karanfil tohumu koku işini hallder. Yada ben öyle mi zannediyorum? ::) :)
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 22:29:16
özgür bey mısır ekmeği eksik kalmış yanında  teoman bey karanfil tohumu koku için güzel çözüm ama tansiyon için başka bi şey düşünmek gerek buldum bile kapıda ambulans :D
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: ozgurozdemir - 30 Ekim 2012, 22:30:37
özgür bey mısır ekmeği eksik kalmış yanında  teoman bey karanfil tohumu koku için güzel çözüm ama tansiyon için başka bi şey düşünmek gerek buldum bile kapıda ambulans :D

oda vardıda pek ekmek cinsi ile aram yoktur bana kara bugda unundan ekmek olacak gerisi yalan  ;)
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 22:39:37
pancar çorbası ve yoğurt mısır ekmeksiz olurmu yavv  :) ama kara buğday ekmeğide güzel bide kiraz tuzlusu yemiiceemm fatma tut kendinii :)
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: Salim Türk - 30 Ekim 2012, 22:57:24
Mısır ekmeği güzelde şu karabuğday ekmeğini çok sevemedim. Onun yerine Afyon Ekmeği (Ekşi mayalı ve bol patatesli) olursa hayır demem. Bir hafta sonra bile yumuşacık mübarek. Birde ısıttımı o zaman işte Karadeniz'in tereyağı üstüne süreceksin. Yağ erirken üzerine biraz tuz. başka hiçbişeye gerek yok.
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: fatma82 - 30 Ekim 2012, 23:02:01
bide bizim çavuşlu ekmeğimiz var hani hüsmen ağanın elindeki ekmekten bazen trabzondan yada rizeden dönerken alırız dilimletip arabada yemeye başlarız eve geldiğimizde ekmek yok  :) bu arada koskoca ekmeğin 4 kişi tarafından bitirilişi 1 saati geçmez çavuşlu giresun arası en fazla 1 saat sürüyo  :)
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: nacho_grande - 13 Şubat 2013, 12:41:05
Rahmetli anneannem çok güzel yapardı. Kendisi Giresun doğumlu Gürcü göçmeniydi.
Başlık: Ynt: fasulye diblesi
Gönderen: alim hakkı - 13 Şubat 2013, 17:08:27
Sebze yemeklerine, hele içinde et yoksa zinhar karşıyım.
+1  :2up :2up  Karadenizin şöyle kavurmalı pidesi olsa da yesek.
+1
+1000 :2up :2up :2up