Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: fatma82 - 30 Ekim 2012, 19:05:43
-
(http://www.bidepo.com/images/pancar.jpg)
1 bağ pancar
250 gr taze fasulye
1 su bardağı mısır unu
1 baş soğan
1 tane acı biber
½ paket margarin
Yeterince tuz
Pancarları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.
Bir tencerede yağı eritilin.
İncecik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine yeterince su ilave edin.
Pancarın rengini koruması için kaynayan suya önce tuz atın.
Sonra doğranmış pancar ile önceden haşlanmış fasulyeyi katın.
Birlikte 40 dakika kadar kaynattıktan sonra elenmiş mısır ununu kaynayan çorbanın içine azar azar dökün.
Bu arada tahta kaşıkla topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Çorba ocaktan indirilmeye yakın acı biberi ilave edin.
Arzuya göre bir tavada yağ yakarak çorbaın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servise sunun.
-
Bir kadın üyenin aramıza katıldığı nasıl da belli oldu hemen ^-^ eh sizden artık birde siron ve fasulye dible si tarifide isteriz uygun bir zamanda.
-
tabiki fasülye diblesini bende çok severim :)
-
Bir kadın üyenin aramıza katıldığı nasıl da belli oldu hemen ^-^ eh sizden artık birde siron ve fasulye dible si tarifide isteriz uygun bir zamanda.
:)
-
Tarif güzel ama margarin olmamış bir karadenizli olarak pancar çorbasını çok severim.eğer sıvı yağ koymatyacaksan eritilmiş içyağ dökülür yada sıvı yağ ,margarin çok sağlıksız.yinede tarife teşekkürler
-
Mehmet Ustam margarin konusuna sonuna kadar katılıyorum. Ben yaklaşık 15 yıldır margarin kullanmıyorum. Katı yağ ihtiyacımı tereyağ ile karşılıyorum. Karadenizden gelen terayağını severek tüketiyorum. İçyağı ve kuyruk yağı gibi yağlar bile margarin kadar zararlı değil diye biliyorum.
-
Mehmet Ustam margarin konusuna sonuna kadar katılıyorum. Ben yaklaşık 15 yıldır margarin kullanmıyorum. Katı yağ ihtiyacımı tereyağ ile karşılıyorum. Karadenizden gelen terayağını severek tüketiyorum. İçyağı ve kuyruk yağı gibi yağlar bile margarin kadar zararlı değil diye biliyorum.
beslenme ilkeleri dersi görmüş ve gıda tarım bakanlığında çalışan biri olarak ,vücut 36 derece ısı yapar,tereyağ 34 derecede erir (oda sütten alınanla yoğurttan yauılarak alınan farkeder yoğurttan alınan daha iyi fermantasyon geçirmiştir) margarin 42 derecede erir ve vücut o ısıya çıksa ölür gerisini söylemeye gerek yok
-
haklısınız aslında orginali içyağıyla yapılır hatta daha lezzetli olur ozaman yağı serbest yapalım :)