Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Mehmet GENÇ - 28 Aralık 2011, 23:34:30
-
Kasap bıçağını çoğu büyük ister ama asıl profesyonel boğazlama bıçağı 15 cm idaaldir.Bende öyle yaptım
Namlu:150 mm
Kabza:130 mm
Kalınlık:3 mm
En:37 mm
Çelik:1080
Kabza:Şimşir
Fazla özenemedim biraz acele yaptım bu ara pek bıçak yapamıyorum işler fırsat vermiyor birazda zımpara ve ağaç tornasına ağırlık verdim.Henüz zımparayıda bitirmiş değilim.Bıçak mükemmel bir su aldı mükemmel bir sertliğe ulaştı.Gerisinde kusur çoktur sanırım.
-
elinize sağlık yengeye mi yaptınız ;)
-
Aslında bir ozensen senden ne cevherler cikacak ya..
-
Ustam ellerine sağlık, tam boy ( full tang ) yapsaydın sanırım daha kullanışlı olurdu, saygılar.
-
Elimde suyu verilmiş bir tane daha var o tam kasap bıçağı 250mm namlu yakında onuda koyarım.Yusuf eve yapmadım aslında boğazlamaya kısa bıçak daha iyi,Mehmet bey fırsatım olmuyor inşallah bir çakı yapacağım ona özeneceğim yavaş yavaş bira uzun zaman alacak ama bitince paylaşırım.Saygılar
-
Acele olmasına rağmen bence gayet güzel olmuş.
-
ustadad konuşalı 2 gün oldu döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
-
Benim tarzım olan bir çalışma. Hızlı ve öfkeli. Ellerine sağlık ustam. Benim kabze ile bıçak arasındaki pin deliklerinin uyumu konusunda ciddi sıkıntım var. Milimetrik kaydırmalar yapıyor çalışmayı bozuyorum. Yılbaşında piyangonun 10/1 bana çıkarsa bütün ustaları tek tek gezeceğim:)
-
ustadad konuşalı 2 gün oldu döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
Teşekkürler özgür bey aynen dövdüm,birtanede 25 cm namlulu dövdüm.Şuan dairede çalışıyorum ilk fırsatta onuda yapacağım ,o özel sipariş güzel su tuttu teşekkürler
-
Benim tarzım olan bir çalışma. Hızlı ve öfkeli. Ellerine sağlık ustam. Benim kabze ile bıçak arasındaki pin deliklerinin uyumu konusunda ciddi sıkıntım var. Milimetrik kaydırmalar yapıyor çalışmayı bozuyorum. Yılbaşında piyangonun 10/1 bana çıkarsa bütün ustaları tek tek gezeceğim:)
Güzel sözlerinden dolayı teşekkür ederim inşallah sana çıkar piyango bekleriz,kabzayı hazırladığında kavisleri vermeden iki yandan ölç ortasını bul kurşunkalemle çiz,deliklerin aralığını ve mesafesini tesbit et ve işaret koy sonra noktala (nokta vur) delerken matkap kaymasın.Hatta metali sonradan del tabi sap kısmına su vermiyorsan kabzaya namluyu takınca kabzadaki deliklerden namluyu delersen kaçmamışta olur ikisini beraberde delebilirsin.Birde delerken oturttuğun tablaya kabze düzgün otursun aksi halde eğri delersin.Pimleri yumuşak metal seçersen komple şişeceğinden oynama olmaz(aliminyum bakır gibi) Çelik ve perçine pek gelmeyen pirinç zamanla oynama yapabilir ama av bıçaklarında süslü olsun diye pirinç kullanıyoruz kolay gelsin
-
ustadad konuşalı 2 gün oldu döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
Teşekkürler özgür bey aynen dövdüm,birtanede 25 cm namlulu dövdüm.Şuan dairede çalışıyorum ilk fırsatta onuda yapacağım ,o özel sipariş güzel su tuttu teşekkürler
menevişi unutmadık umarım ;) birde sanırım o parça 1080 değilde 1095 galiba
-
Eline sağık mehmet abi. Gayet kullanışlı görünüyor.
-
bıcağın sapına ayar oldum yahu :2up
-
Ben bıçağı görünüş olarak çok beğendim. Eline emeğine sağlık Mehmet Usta. Elime alma inceleme şansım olsaydı başka bişeylerde yazardım. Ama uyandırdığı his sağlam ve keskin bir bıçak olduğu. Daha öncede yazmışlar, profili tam boy çıkarsaydın tam evladiyelik olurmuş.
Tekrar eline sağlık.
-
gayet güzel olmuş ellerine sağlık.
-
ustadad konuşalı 2 gün oldu döveverek yapıcam demiştin dövdünmü ? şimşir güzel durmuş bıcağın formuda öyle ama birazdaha özen olursa gayet güzel olur
gerçi bizim oranın insanı pek dışına bakmaz önemli olan işlevi :)
Teşekkürler özgür bey aynen dövdüm,birtanede 25 cm namlulu dövdüm.Şuan dairede çalışıyorum ilk fırsatta onuda yapacağım ,o özel sipariş güzel su tuttu teşekkürler
menevişi unutmadım sen 1080 diye yazmıştın ben ondan öyle yazdım suyu güzel oldu eğeyle testini yaptım.teşekkürler
menevişi unutmadık umarım ;) birde sanırım o parça 1080 değilde 1095 galiba
-
Eline sağık mehmet abi. Gayet kullanışlı görünüyor.
Teşekkür ederim
-
Ben bıçağı görünüş olarak çok beğendim. Eline emeğine sağlık Mehmet Usta. Elime alma inceleme şansım olsaydı başka bişeylerde yazardım. Ama uyandırdığı his sağlam ve keskin bir bıçak olduğu. Daha öncede yazmışlar, profili tam boy çıkarsaydın tam evladiyelik olurmuş.
Tekrar eline sağlık.
Kasp bıçağında tamboyu pek gerekli görmedim av bıçağı olsa tamamda olsada iyi olurdu
-
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
-
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
-
Çok güzel, eline sağlık.
Bu arada biri bana Allah rızası için foto nasıl yükleniyor anlatsın. İlk bıçağımın fotosunu gönderemiyorum. Flickr denen zamazingoya apload ettim gerisini beceremedim.
-
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
bir iki bıcaklık kurda yeterlidir ustad
sağ olasın
çeliği beğendiysen gönderyim bir iki lama daha .
saygılar
-
ben şu yarım sap olayını pek beceremedim sanırım ufaktan bir beceriksizliğim var :(
hep ful hep ful ustam bu yaz yanına uğruyacağım bakalım şimşirlerin iyi kurumuşmu :)
belki bir iki bıcak döveriz senle .
Herzaman beklerim,şimşirin kurusuna gelince o biraz zor olacak ben sürekli bıçaklarda şimşir kullandığımdan kurusu malesef kalmıyor meret iki yılda anca kuruyor.gölgede ve ışık görmeden kuruması gerekiyor aksi halde yarılıyor.Senin şimşirleri ayarlayacağım ama kuru olmaz çünkü yeni keseceğim.ama bir iki biçaklık kuru bulabiliriz
bir iki bıcaklık kurda yeterlidir ustad
sağ olasın
çeliği beğendiysen gönderyim bir iki lama daha .
saygılar
Çelik çok güzel paslanmazı daha kullanmadım duruma göre isterim.Ama süper gerçekten kara çeliği işlemesi ayrı bir zevkli ama vatandaş paslanan bıçak istemiyor anca zevk bıçağı yapmak lazım
-
Usta bu arada şimşir için dal-budak-kök farkeder mi. Ve en iyi kesim zamanı nedir?
-
Usta bu arada şimşir için dal-budak-kök farkeder mi. Ve en iyi kesim zamanı nedir?
Şimşir geç büyüyen ve fazla kalınlaşmayan bodur bir ağaçtır budaklı bir ağaçtır ama budağının zararı yoktur ve yarılsa bile yarık kesinlikle ilerlemez dayanıklı bir ağaç kaşık yapımında kullanılan en idaal ağaç eskiden tarakta yaparlarmış.Hatta bir adam tv ye çıkmıştı diş yapmış 13 yıldır kullanıyorum demişti.Kesim sonbahar ve kış idaal baharda su yürüdüğü zaman kesmek pek uygun değil her ağaç için geçerli.