Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Nasıl Yapılır - Adım Adım Bıçak Yapımı => Konuyu başlatan: yusuf biçer - 27 Eylül 2011, 20:57:11
-
(http://c1109.hizliresim.com/11/9/27/12503.jpg)
(http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/12516.jpg)
(http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/12538.jpg)
(http://c1109.hizliresim.com/11/9/27/12552.jpg)
(http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/12560.jpg)
(http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/12574.jpg)
(http://b1109.hizliresim.com/11/9/27/12586.jpg)
-
hocam restorasyon süper olmuş :2up
-
eyvallah
-
bu uç kısımdaki kanca ne işe yarar çoğu av bıçağında görürüm de işi uzmanına sormak lazım dimi ;)
-
bu uç kısımdaki kanca ne işe yarar çoğu av bıçağında görürüm de işi uzmanına sormak lazım dimi ;)
Hayvanın karın derisini bağırsakları, idrar kesesini, safra kesesini vs. patlatmadan açmak için gut-hook. Bıçağın ucuyla tehlikesiz bir yerden örneğin göğüs kafesinden bıçağın ucunu sokacak kadar kesersin, sonra bıçağı ters çevirip kancayı takarsın delikten, kancanın içi bileylenmiş olduğundan aşağı çektin mi fermuarla açılır gibi açılır deri. Bıçağın ucunu sapladığın ya da kesme derinliğini kaçırdığın için iç organlara zarar vermek ve vücut sıvılarını ete bulaştırmak derdinden kurtulursun.
Av bıçakları dışında, çoğunlukla dalgıç bıçaklarında, panik haldeyken tek harekette ağ ve ip kesmek için bulunur.
Bileylenmesi sorun.
-
abi aydınlattığın için çok teşekkür ederim genelde kurbanda diğer elin işaret ve orta parmak arasına 1-2 cm sıkıştırıp yapıyorum o işi ama bu şekilde daha kullanışlı oluyormuş ;)
-
Sn. ratbertovich,
"Gut-Hook" tarifiniz çok sarih ve bilgilendirici. Resimdeki bıçağın bu kancasının ucu oldukça sivri. Bazı ustalar da bu ucu daha küt tutarlar, "fermuar kesimi" sırasında bir kazaya mahal vermemek için.
Kullanım miktarı az olduğu için körleşme süresi uzunccadır, ve gerektiğinde bir çiviye sarılmış ince kum bir zımpara ile dahi tekrar bilenebilir.
Saygılar,
alikozanoglu
-
Sn. ratbertovich,
"Gut-Hook" tarifiniz çok sarih ve bilgilendirici. Resimdeki bıçağın bu kancasının ucu oldukça sivri. Bazı ustalar da bu ucu daha küt tutarlar, "fermuar kesimi" sırasında bir kazaya mahal vermemek için.
Kullanım miktarı az olduğu için körleşme süresi uzunccadır, ve gerektiğinde bir çiviye sarılmış ince kum bir zımpara ile dahi tekrar bilenebilir.
Saygılar,
alikozanoglu
bu uç kısımdaki kanca ne işe yarar çoğu av bıçağında görürüm de işi uzmanına sormak lazım dimi ;)
Hayvanın karın derisini bağırsakları, idrar kesesini, safra kesesini vs. patlatmadan açmak için gut-hook. Bıçağın ucuyla tehlikesiz bir yerden örneğin göğüs kafesinden bıçağın ucunu sokacak kadar kesersin, sonra bıçağı ters çevirip kancayı takarsın delikten, kancanın içi bileylenmiş olduğundan aşağı çektin mi fermuarla açılır gibi açılır deri. Bıçağın ucunu sapladığın ya da kesme derinliğini kaçırdığın için iç organlara zarar vermek ve vücut sıvılarını ete bulaştırmak derdinden kurtulursun.
Av bıçakları dışında, çoğunlukla dalgıç bıçaklarında, panik haldeyken tek harekette ağ ve ip kesmek için bulunur.
Bileylenmesi sorun.
çok güzel anlattınız teşekkürler
son not
ingilizce gut=bağırsak ve hook = kanca
-
Yusuf Ustam eline sağlık. Ferhat abi bu alkışlar sana... :2up :2up
Nadir olarak da olsa tavşan avına gittiğimde çok işime yarar bir bilgi...