Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Yasin UZ - 28 Nisan 2022, 21:10:24
-
Herkese sağlıklı, hayırlı günler dilerim umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir. Şimdiden bayramınızı kutlarım :)
Set halinde bir çalışma yapıyorum Fileto, soyma bıçağı, kiritsuke ve nakiriden oluşan. Fileto ve soyma bıçağını paylaşmıştım şimdi kiritsukeyi paylaşıyorum bayramdan sonrada nakiriyi paylaşacağım inşallah.
Boyut olarak sanırım en ideal formu yakaladım kesimi gerçekten çok rahat ve eğlenceli bir bıçak oldu.
Pinch grip tutuşta ağırlık merkezi tam olarak baş parmağa denk geliyor.
Sadece kabzadan tutmaya alışanlar biraz kabza formunu ince buluyorlar ama bu tarz bir japon mutfak bıçağında olması gerekenin pinch grip olduğunu düşünüyorum o yüzden de kabzanın %70 lik bir kısmı zaten boşta kalıyor ergonomiden çok görsel bir işlevi olduğunu düşünüyorum.
2,5 mm 4116 paslanmaz çelik kullandım.
Balçak siyah kompakt
Pirinç liner
Ceviz kabza
Ceviz saya-Pirinç pim
Bıçaklardan birinin kabzasını sekizgen (octagonal) biçimde diğerininde iç ve dış kısımdaki köşeler yuvarlanmış biçimde yaptım.
Paylaştığım her çalışmada olduğu gibi buda eleştiri ve yorumlarınıza açıktır biraz eleştirinde forum canlansın azcık konuşalım muhabbet edelim :D
-
Eline sağlık Yasin ustam temiz çalışmalar güzel olmuş cevizin mutfakta en sevmediğim kısmı kabza suyu alınca pütürlü bir yüzey oluşuyor.
Sanki hiç zımpara yapılmamış gibi eleştiri degilde sürekli cevizle çalıştığın için japon öneririm dene bence :2up
-
Teşekkür ederim Şaban ustam :)
Aynen dediğin gibi ıslanınca hemen pütürleniyo. İnce zımpara sonra polisaj sonra yağ bal mumu falan derken biraz daha azalıyo o pütürlenme özellikle polisaj yapılan yüzeyde pütürlenme yok denecek kadar az ele gelmiyor hiç.
Japon değilde Allah nasip ederse stabilize yapmak istiyorum cevizleri.
-
Yasin Hocam eline sağlık.
Modelli markalaşma yolunda seyir gibi...
-
Teşekkür ederim Mehmet ustam :)
Markalaşmak istediğim modeller daha agresif aslında. İnşallah bayramdan sonra bi model çıkaracağım 8)
-
Yasin hocam git gide daha rafine oluyor model. Gerçekten çok güzel oldu, mükemmel neye denir bilmiyorum ama az kalmış gibi geliyor bana. Bu form bir bıçak yapacak olsam bunu birebir kopyalardım. Ayrı ayrı burundaki radius yada arkadaki soru işareti çizgisinden falan bahsetmeyeceğim. Her noktası çok estetik ve kullanışlı duruyor. Eline sağlık. :2up
-
Yasin hocam işçiliğe diyecek bir şey yok, senin elinden çıktığı bariz işler. Mehmet hocama katılıyorum, bunları da görünce mutfak bıçağı formuna ağırlık vermişsin diye düşündüm konuyu açar açmaz. Şimdi sen agresif modeller deyince bi merak etmedim değil.
Eleştiri de denmez de, gözüme takılan sadece bir şey var. Saya da saplar da ceviz olmasına rağmen bitirişleri mi farklı acaba? Sapta çok güzel koyu desenler varken saya biraz daha açık renkli, sanki kalitesi farklı cevizlermiş gibi duruyor. Bunu da meraktan soruyorum, bıçaklar tamamıyla mükemmeller. :2up
-
Yasin hocam git gide daha rafine oluyor model. Gerçekten çok güzel oldu, mükemmel neye denir bilmiyorum ama az kalmış gibi geliyor bana. Bu form bir bıçak yapacak olsam bunu birebir kopyalardım. Ayrı ayrı burundaki radius yada arkadaki soru işareti çizgisinden falan bahsetmeyeceğim. Her noktası çok estetik ve kullanışlı duruyor. Eline sağlık. :2up
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim :) Bende mükemmelin peşindeyim demekki doğru yoldayım :))
Yasin hocam işçiliğe diyecek bir şey yok, senin elinden çıktığı bariz işler. Mehmet hocama katılıyorum, bunları da görünce mutfak bıçağı formuna ağırlık vermişsin diye düşündüm konuyu açar açmaz. Şimdi sen agresif modeller deyince bi merak etmedim değil.
Eleştiri de denmez de, gözüme takılan sadece bir şey var. Saya da saplar da ceviz olmasına rağmen bitirişleri mi farklı acaba? Sapta çok güzel koyu desenler varken saya biraz daha açık renkli, sanki kalitesi farklı cevizlermiş gibi duruyor. Bunu da meraktan soruyorum, bıçaklar tamamıyla mükemmeller. :2up
Teşekkür ederim Mustafa :)
Mutfak bıçağı içinde daha agrasif modeller var aklımda bakalım nasip :)
Evet saya ve kabzadaki cevizler farklı. Kabzadakiler sanırım kök ceviz mi oluyor epey tok bi yapısı var ve koyu renkleri.
Sayada kullandığım cevizler düz lama şeklinde kesilmiş alıyorum farklı biryerden. Benide rahatsız ediyo. Saya ile kabza ya kontrast olmalı yada aynı tonda aynı desende olmalı böyle ikisinin ortasında kalınca hiç hoş olmuyor ama imkanlar ancak buna elveriyor şimdilik :-[
-
Elinize sağlık..
-
Elinize sağlık..
Teşekkür ederim :)