Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Katlanır namlu => Konuyu başlatan: Soytürk Dönmez - 18 Ekim 2017, 23:30:42
-
Merhabalar değerli ustalarım forumdaşlarım. Av amaçlı yaptığım rustik çakılarımın devamı olan bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim.
Özellikleri:
Çelik: Eğe çeliği
Açık Uzunluk: 27 cm.
Namlu Uzunluğu: 12.1 cm.
Namlu Genişliği: 2.9 cm.
Kalınlık: 5 mm.
Ağırlık: 189 gr.
Sertlik: 58 Hrc.
(https://i.hizliresim.com/POnaav.jpg) (https://hizliresim.com/POnaav)
(https://i.hizliresim.com/pGXNVL.jpg) (https://hizliresim.com/pGXNVL)
(https://i.hizliresim.com/7y71pv.jpg) (https://hizliresim.com/7y71pv)
(https://i.hizliresim.com/MaoB4a.jpg) (https://hizliresim.com/MaoB4a)
(https://i.hizliresim.com/lb3N8k.jpg) (https://hizliresim.com/lb3N8k)
(https://i.hizliresim.com/3pvlV2.jpg) (https://hizliresim.com/3pvlV2)
(https://i.hizliresim.com/Byvbdv.jpg) (https://hizliresim.com/Byvbdv)
(https://i.hizliresim.com/WGgpL8.jpg) (https://hizliresim.com/WGgpL8)
-
Yine aynı güzellik :2up :2up
Çakıların ayrı bir güzel oluyor Soytürk ustam
ellerine sağlık, namludaki eğenin tırtıkları
çok estetik.
-
Yine aynı güzellik :2up :2up
Çakıların ayrı bir güzel oluyor Soytürk ustam
ellerine sağlık, namludaki eğenin tırtıkları
çok estetik.
Teşekkür ederim Şeref ustam :)
-
Ustam sap formu küçük değişikliklerle çakılarını bir birinden ayırıyor. Ben şahsen çok beğeniyorum ve enazından birtanesine sahip olmak isterdim. Ömürlük bir arkadaş olacak işler. Namlusu, orası burası, neresine güzel diyeceğimi şaşırdım.
Ellerine sağlık Soytürk Usta, çok güzel işler..
-
:2up hayranım sizin tarzınıza , Allah sizlere uzun ömürler versin inşallah ustam. Mutlaka sizin tarzınızı ustalığınızı alabilecek bir mirasçı yetiştirmelisiniz ,saygılarımı sunarım. :2up
-
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Özellikle kabzası ve çakıyı açma çıkıntısındaki detay çok hoşuma gitti. Kabzadaki ağaç nedir soytürk ustam.
-
Güzel olmasına alıştık Soytürk usta, güzel demek basit oldu artık. Eline sağlık çok temiz olmuş...
-
Ustam sap formu küçük değişikliklerle çakılarını bir birinden ayırıyor. Ben şahsen çok beğeniyorum ve enazından birtanesine sahip olmak isterdim. Ömürlük bir arkadaş olacak işler. Namlusu, orası burası, neresine güzel diyeceğimi şaşırdım.
Ellerine sağlık Soytürk Usta, çok güzel işler..
İnşallah Levent kardeşim , teşekkür ederim :)
:2up hayranım sizin tarzınıza , Allah sizlere uzun ömürler versin inşallah ustam. Mutlaka sizin tarzınızı ustalığınızı alabilecek bir mirasçı yetiştirmelisiniz ,saygılarımı sunarım. :2up
Allah razı olsun, Allah tüm dostlara hayırlı , sağlıklı uzun ömürler versin İnşallah :) Bende daha 6 yıl oldu bıçak yapmaya başlayalı hala öğrenme süreci devam ediyor ileride oda olur İnşallah, saygılar bizden :)
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Özellikle kabzası ve çakıyı açma çıkıntısındaki detay çok hoşuma gitti. Kabzadaki ağaç nedir soytürk ustam.
Teşekkür ederim, ben bıçaklarımın yüzde 99 unda kök ceviz kullanıyorum, yerli malı yurdun malı bunu herkes kullanmalı ;)
Güzel olmasına alıştık Soytürk usta, güzel demek basit oldu artık. Eline sağlık çok temiz olmuş...
Çok teşekkür ederim :)
-
Olmuş Ustam, güzel olmuş :2up
-
Bu çakıları fuarda canlı gördüğüm için çok şanslıyim
Gerçekte daha güzel ve cesur duruyorlar
Elinize sağlık Soyturk ustam gayet başarılı bir çakı olmuş
Her zaman derim çakı yapmak bıçak yapmaktan daha zor gelir bana
-
Olmuş Ustam, güzel olmuş :2up
Ustam, şımartma bizi lütfen :)
Bu çakıları fuarda canlı gördüğüm için çok şanslıyim
Gerçekte daha güzel ve cesur duruyorlar
Elinize sağlık Soyturk ustam gayet başarılı bir çakı olmuş
Her zaman derim çakı yapmak bıçak yapmaktan daha zor gelir bana
Eyvallah Ersin kardeşim, aynen öyle çakı bıçaktan daha zor ;)
-
Ben bunu gözden nasıl karışmışım 😍😍 ellerine sağlık abi, ilk kez eğeden çakı görüyorum Şeref’in de değindiği gibi eğenin izleri cok havalı görünüyor. Ellerine sağlık üstadım.
İzninle bir kaç soru sormak istiyorum abi;
1-eğe çeliğini suda mi yağda mi sertleştirdin. (Biliyorum normalde su serisi ama acaba yağda ki performansı nasıl olur)
2-23-25 cm lik bir bıçakta eğe mi yoksa makas çeliğini mi tercih edersin?
3- bu çakı da kilit sistemi var mi?
İyi geceler üstadım :)
-
Ben bunu gözden nasıl karışmışım 😍😍 ellerine sağlık abi, ilk kez eğeden çakı görüyorum Şeref’in de değindiği gibi eğenin izleri cok havalı görünüyor. Ellerine sağlık üstadım.
İzninle bir kaç soru sormak istiyorum abi;
1-eğe çeliğini suda mi yağda mi sertleştirdin. (Biliyorum normalde su serisi ama acaba yağda ki performansı nasıl olur)
2-23-25 cm lik bir bıçakta eğe mi yoksa makas çeliğini mi tercih edersin?
3- bu çakı da kilit sistemi var mi?
İyi geceler üstadım :)
Sağ olasın Yunus kardeşim.
1- Ben ısıl işlem yağı kullanıyorum gayet güzel sertleşiyor ;)
2- O boyda tercihim eğe çeliği olur.
3- Kilit sistemi olarak arkadaki kuyruk avuç içinde kalıyor, çakının yapabileceği bütün işleri sorunsuzca yapabilirsin. Ayrıca bastırarak kullandığın sürece kuyruk kabzeye dayandığı için yine sorun olmuyor.
Sana da iyi geceler dilerim :)
-
Ben bunu gözden nasıl karışmışım 😍😍 ellerine sağlık abi, ilk kez eğeden çakı görüyorum Şeref’in de değindiği gibi eğenin izleri cok havalı görünüyor. Ellerine sağlık üstadım.
İzninle bir kaç soru sormak istiyorum abi;
1-eğe çeliğini suda mi yağda mi sertleştirdin. (Biliyorum normalde su serisi ama acaba yağda ki performansı nasıl olur)
2-23-25 cm lik bir bıçakta eğe mi yoksa makas çeliğini mi tercih edersin?
3- bu çakı da kilit sistemi var mi?
İyi geceler üstadım :)
Sağ olasın Yunus kardeşim.
1- Ben ısıl işlem yağı kullanıyorum gayet güzel sertleşiyor ;)
2- O boyda tercihim eğe çeliği olur.
3- Kilit sistemi olarak arkadaki kuyruk avuç içinde kalıyor, çakının yapabileceği bütün işleri sorunsuzca yapabilirsin. Ayrıca bastırarak kullandığın sürece kuyruk kabzeye dayandığı için yine sorun olmuyor.
Sana da iyi geceler dilerim :)
Teşekkür ederim üstadım yine iyi geceler :)
-
Ellerinize sağlık harika
-
Ellerinize sağlık harika
Teşekkür ederim sağ olun.
-
cok guzel bir is olmus ustam bu caki cok hosuma gitdi namlusu tam benim gonlumce bir namludur cakiyi cok sevdim yapmak nasip olursa bizde yapmak isderiz ustam helalliyini vere bilirmisi.
-
cok guzel bir is olmus ustam bu caki cok hosuma gitdi namlusu tam benim gonlumce bir namludur cakiyi cok sevdim yapmak nasip olursa bizde yapmak isderiz ustam helalliyini vere bilirmisi.
Sağ olasın Vuqar kardeşim, beğenme sevindim :)
-
Ne kaaa güzell..Keşke benim olsa :) Ustalık kokan bir iş ellerine sağlık ustam..
-
Ne kaaa güzell..Keşke benim olsa :) Ustalık kokan bir iş ellerine sağlık ustam..
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)
-
Eline sağlık ustam, çok güzelmiş.
Eski konuların hortlaması hakkettiği değeri görememiş işler için gerekiyor. :) Ben de gözden kaçırmışım. ^-^
-
Eline sağlık ustam, çok güzelmiş.
Eski konuların hortlaması hakkettiği değeri görememiş işler için gerekiyor. :) Ben de gözden kaçırmışım. ^-^
Eyvallah sağ olasın Orkun kardeşim, beğenmene sevindim :)
-
Ustam ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.
Kabzedeki pimleri de ezme yaptınız mı yoksa sadece namluyu tutan pimi mi ezdiniz.
Bende ufak bir çakı yapmaya çalışıyorum da bu sistemde onda aynı tekniği kullanmak adına soruyorum.
-
Ustam ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.
Kabzedeki pimleri de ezme yaptınız mı yoksa sadece namluyu tutan pimi mi ezdiniz.
Bende ufak bir çakı yapmaya çalışıyorum da bu sistemde onda aynı tekniği kullanmak adına soruyorum.
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Bende hastalıktır yapıştırıcıya pek güvenmem, ip borusu dahil bütün pimleri şişiririm ;) Size de kolaylıklar dilerim umarım istediğiniz gibi yaparsınız.
-
Ustam çok güzel bu çakının değeri ne kadar.
-
Ustam çok güzel bu çakının değeri ne kadar.
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Fiyat bilgisi için mesaj atıyorum.