Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Emrah - 19 Ocak 2017, 15:27:25
-
Herkese merhaba. Bu kez bir mutfak bıçağı çalışayım dedim. Sanırım bu sefer foto işini de çözdüm
Çelik...........N690
Kalınlık........3
Boy.............295
Namlu.........178
Kabza.........Zeytin uru
Stant..........Armut ağacı
Isıl işlem.....Taner usta
(http://i.hizliresim.com/r6Dya3.jpg) (http://hizliresim.com/r6Dya3)
(http://i.hizliresim.com/77LQpN.jpg) (http://hizliresim.com/77LQpN)
(http://i.hizliresim.com/PnVGAO.jpg) (http://hizliresim.com/PnVGAO)
(http://i.hizliresim.com/g2GbDO.jpg) (http://hizliresim.com/g2GbDO)
(http://i.hizliresim.com/qjDyad.jpg) (http://hizliresim.com/qjDyad)
(http://i.hizliresim.com/X9glj3.jpg) (http://hizliresim.com/X9glj3)
(http://i.hizliresim.com/1Vo73N.jpg) (http://hizliresim.com/1Vo73N)
(http://i.hizliresim.com/LZ6GXZ.jpg) (http://hizliresim.com/LZ6GXZ)
-
Elinize sağlık
-
Çok yakışıklı olmuş, elinize sağlık. Bilhassa kabze işçiliğine bayıldım. :2up
-
Ellerinize sağlık noldu yemek yapmalar... :)
-
Eline sağlık abi. :2up
-
Teşekkür ederim. Çok sağolun
-
Elinize sağlık çok güzel bir iş olmuş.
-
Emrah Abi eline sağlık. Harika duruyor. :) :2up
-
Teşekkür ederim dostlar
-
Ellerinize sağlık harika bir bıçak, son derece ergonomik görünüyor...
-
Gerçekten çok güzel görünüyor. Titizlik ise yine bildiğimiz kalitede. Ellerine sağlık...
-
Emrah Bey çok şik bir bıçak olmuş .Elinize emeğinize sağlık .
Kaidesi olması da iyi olmuş bu güzellik çekmecede saklanmamalı
-
Elinize emeğinizesağlık
-
Teşekkür ederim ustalarım, çok sağolun :)
-
Elinize sağlık bıçağın kendisi şef olmuş bravo
-
Eline koluna sağlık. Çok güzel olmuş.
-
Teşekkür ederim
-
Ellerinize sağlık :)
-
Elinize sağlık
-
harika olmuş, elinize sağlık. Özellikle kabze işçiliğine bayıldım
kabzayi nasil parlattiniz merak ettim :2up :2up :2up
-
Teşekkür ederim. Kabzaya japon kaplama yapıldı
-
tekrar tsk"ler üstad :2up :2up :2up :2up :2up
-
Maşallah Ateş ediyor , vuruldum ve özendim 👍👍👍
-
Teşekkür ederim
-
Eline sağlık üstat ,kullanışlı şef bıçağı olmuş.
xx
-
Harika bir model ve işçilik , stand da çok güzel tamamlamış :2up
-
Teşekkür ederim çok sağolun
-
Gerçekten hayran kaldım, hem bıçağa hem standa. Bu kadar güzel ve görsel olması ayrıca başarı benim için. Çok temiz ve titiz çalışmışsınız. Ben de çok aceleciyimdir, hiç sabredemem, bir an önce bitirip elimde sonucu görmek isterim. Hep bu sabırsızlığım yüzünden yaptığım işin illa bir kısmı kötü olur. Bu denli temiz işleri görünce için gidiyor. Umarım nazar değmez bıçağa:)
İzin verirseniz ve şablon çizimini paylaşırsanız çok sevinirim. Birebir kopyalamak hatta çakmasını yapmak isterim. :D
-
Teşekkür ederim Orkun bey. Aynısını yapmanız hiç sorun değil. Yalnız elimde bir çizimi yok. Fotolar işinizi görmezmi?
-
Şöyle tam tepeden dik şekilde çekilmiş bir fotoğrafı olursa çok makbule geçer:) Bıçak hala sizde mi? Tam tepeden dik olarak fotoğraflama imkanınız var mı?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
-
(http://i.hizliresim.com/M0oo4M.jpg) (http://hizliresim.com/M0oo4M)
-
Oh oh oh harika:) Çok teşekkürler.
Tekrardan elinize sağlık. İnşallah sizinki kadar güzel yapabilirim.
-
Oh oh oh harika:) Çok teşekkürler.
Tekrardan elinize sağlık. İnşallah sizinki kadar güzel yapabilirim.
Kolay gelsin
-
Güzel bir çalışma yolda geliyor galiba.Güzel bir işçiliği hakediyor profilin güzelliği.
-
Kolay gelsin
Merhaba Emrah bey;
Klonlama işlemine başladım.:)
(http://i.hizliresim.com/V0Bz3B.jpg)
(http://i.hizliresim.com/ld4NbQ.jpg)
Bu işte Alper sağolsun çok destek ve yardım etti.
Tam anlamıyla bitmedi fakat genel hatları meydana çıktı.
Sormak istediğim birşey var, ağız açısı kaç derece ve nasıl bir ağız yapısı var acaba?
-
Ben bunu ıskalamışım galiba.
Eline sağlık ustam. Çok güzel. Özellikle kabza, bir an saatin ilerleyişini durdurdu.
-
Gerçekten çok güzel.olmus
Bende yapayım bitane şef bıçağı
-
Sormak istediğim birşey var, ağız açısı kaç derece ve nasıl bir ağız yapısı var acaba?
Yada şu şekilde genel olarak herkese sorayım;
Böyle bir bıçağın ağzı kaç derece olmalı? Nasıl bir ağız açmalıyım?
-
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.
-
Ben bunu ıskalamışım galiba.
Eline sağlık ustam. Çok güzel. Özellikle kabza, bir an saatin ilerleyişini durdurdu.
Teşekkürler abi
Gerçekten çok güzel.olmus
Bende yapayım bitane şef bıçağı
Yap tabi ustam zevkli oluyor
-
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.
Evet, belki de ağzı o şekilde sap hizasına indirmeniz beni bu bıçağı kopyalamaya itti.:)
Ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum fakat ağız açısı kaç derece olmalı ve ne tür bir ağız açmalıyım(Flat grind, Full flat grind, High flat grind, Taper grind, Scandi grind, Convex grind) onu anlayamadım?
-
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.
Evet, belki de ağzı o şekilde sap hizasına indirmeniz beni bu bıçağı kopyalamaya itti.:)
Ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum fakat ağız açısı kaç derece olmalı ve ne tür bir ağız açmalıyım(Flat grind, Full flat grind, High flat grind, Taper grind, Scandi grind, Convex grind) onu anlayamadım?
Şu durum da, yani taşlama çizgisinin yerini belirledikten sonra ağız açısına takılmanın bir anlamı yok. Çelik kalınlığınız 2.5-3mm ise, agız kalınlıgı da 0.5 yapılırsa yeterince dar bir açı elde edeceksiniz zaten. Tabi ki düz taşlama
-
müthiş bir çalışma olmuş bahçedeki armudu indiresim geldi :)
japonların suşi bıçaklarına benzettim ben.
-
müthiş bir çalışma olmuş bahçedeki armudu indiresim geldi :)
japonların suşi bıçaklarına benzettim ben.
Teşekkür ederim