Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Emrah - 19 Ocak 2017, 15:27:25

Başlık: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 19 Ocak 2017, 15:27:25
Herkese merhaba. Bu kez bir mutfak bıçağı çalışayım dedim. Sanırım bu sefer foto işini de çözdüm

Çelik...........N690
Kalınlık........3
Boy.............295
Namlu.........178
Kabza.........Zeytin uru
Stant..........Armut ağacı
Isıl işlem.....Taner usta

(http://i.hizliresim.com/r6Dya3.jpg) (http://hizliresim.com/r6Dya3)

(http://i.hizliresim.com/77LQpN.jpg) (http://hizliresim.com/77LQpN)

(http://i.hizliresim.com/PnVGAO.jpg) (http://hizliresim.com/PnVGAO)

(http://i.hizliresim.com/g2GbDO.jpg) (http://hizliresim.com/g2GbDO)

(http://i.hizliresim.com/qjDyad.jpg) (http://hizliresim.com/qjDyad)

(http://i.hizliresim.com/X9glj3.jpg) (http://hizliresim.com/X9glj3)

(http://i.hizliresim.com/1Vo73N.jpg) (http://hizliresim.com/1Vo73N)

(http://i.hizliresim.com/LZ6GXZ.jpg) (http://hizliresim.com/LZ6GXZ)
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Gölge - 19 Ocak 2017, 15:35:52
Elinize sağlık
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: mehmet_ - 19 Ocak 2017, 15:43:19
Çok yakışıklı olmuş, elinize sağlık. Bilhassa kabze işçiliğine bayıldım. :2up
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: İsmail ULUSOY - 19 Ocak 2017, 17:00:40
Ellerinize sağlık noldu yemek yapmalar... :)
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Osman Kurt - 19 Ocak 2017, 17:03:17
Eline sağlık abi. :2up
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 19 Ocak 2017, 17:04:29
Teşekkür ederim. Çok sağolun
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: borakent - 19 Ocak 2017, 17:41:13
Elinize sağlık çok güzel bir iş olmuş.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Haznedar - 19 Ocak 2017, 19:55:51
Emrah Abi eline sağlık. Harika duruyor.  :) :2up
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 19 Ocak 2017, 20:30:02
Teşekkür ederim dostlar
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Tolga Yıldız - 19 Ocak 2017, 21:12:37
Ellerinize sağlık harika bir bıçak, son derece ergonomik görünüyor...
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: sefaçabuk - 19 Ocak 2017, 22:49:40
Gerçekten çok güzel görünüyor. Titizlik ise yine bildiğimiz kalitede. Ellerine sağlık...
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: armagan baran - 19 Ocak 2017, 23:29:50
Emrah Bey çok şik bir bıçak olmuş .Elinize emeğinize sağlık .
Kaidesi  olması da iyi olmuş bu güzellik çekmecede saklanmamalı
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Kadir... - 19 Ocak 2017, 23:37:07
Elinize emeğinizesağlık
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 20 Ocak 2017, 00:04:54
Teşekkür ederim ustalarım, çok sağolun  :)
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Şeref Acar - 20 Ocak 2017, 00:42:43
Elinize sağlık bıçağın kendisi şef olmuş bravo
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: SERDAR - 20 Ocak 2017, 17:13:57
Eline koluna sağlık. Çok güzel olmuş.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 20 Ocak 2017, 17:40:25
Teşekkür ederim
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: mustafaramazanoyar - 21 Ocak 2017, 18:37:04
Ellerinize sağlık  :)
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Erdem Kırca - 21 Ocak 2017, 22:59:50
Elinize sağlık
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Yilmaz Dogan - 22 Ocak 2017, 04:00:31
harika  olmuş, elinize sağlık. Özellikle kabze işçiliğine bayıldım
kabzayi nasil parlattiniz merak ettim  :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 22 Ocak 2017, 21:14:23
Teşekkür ederim. Kabzaya japon kaplama yapıldı
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Yilmaz Dogan - 22 Ocak 2017, 23:16:09
tekrar tsk"ler üstad :2up :2up :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Ertan1979 - 22 Ocak 2017, 23:27:43
Maşallah Ateş ediyor , vuruldum ve özendim  👍👍👍
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 23 Ocak 2017, 10:15:33
Teşekkür ederim
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: setnogrom - 23 Ocak 2017, 10:38:23
Eline sağlık üstat ,kullanışlı  şef bıçağı olmuş.

xx
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: freenautilus - 23 Ocak 2017, 21:31:13
Harika bir model ve işçilik , stand da çok güzel tamamlamış :2up
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 23 Ocak 2017, 21:45:27
Teşekkür ederim çok sağolun
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: orkunaydin350 - 23 Mart 2017, 14:25:47

Gerçekten hayran kaldım, hem bıçağa hem standa. Bu kadar güzel ve görsel olması ayrıca başarı benim için. Çok temiz ve titiz çalışmışsınız. Ben de çok aceleciyimdir, hiç sabredemem, bir an önce bitirip elimde sonucu görmek isterim. Hep bu sabırsızlığım yüzünden yaptığım işin illa bir kısmı kötü olur. Bu denli temiz işleri görünce için gidiyor. Umarım nazar değmez bıçağa:)

İzin verirseniz ve şablon çizimini paylaşırsanız çok sevinirim. Birebir kopyalamak hatta çakmasını yapmak isterim. :D
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 23 Mart 2017, 14:44:09
Teşekkür ederim Orkun bey. Aynısını yapmanız hiç sorun değil. Yalnız elimde bir çizimi yok. Fotolar işinizi görmezmi?
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: orkunaydin350 - 23 Mart 2017, 15:00:42
Şöyle tam tepeden dik şekilde çekilmiş bir fotoğrafı olursa çok makbule geçer:) Bıçak hala sizde mi? Tam tepeden dik olarak fotoğraflama imkanınız var mı?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 23 Mart 2017, 15:22:49
(http://i.hizliresim.com/M0oo4M.jpg) (http://hizliresim.com/M0oo4M)
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: orkunaydin350 - 23 Mart 2017, 15:43:14
Oh oh oh harika:) Çok teşekkürler.
Tekrardan elinize sağlık. İnşallah sizinki kadar güzel yapabilirim.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 23 Mart 2017, 15:53:05
Oh oh oh harika:) Çok teşekkürler.
Tekrardan elinize sağlık. İnşallah sizinki kadar güzel yapabilirim.
Kolay gelsin
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: adem42 - 23 Mart 2017, 19:59:59
Güzel bir çalışma yolda geliyor galiba.Güzel bir işçiliği hakediyor profilin güzelliği.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: orkunaydin350 - 12 Nisan 2017, 10:30:55
Kolay gelsin

Merhaba Emrah bey;

Klonlama işlemine başladım.:)

(http://i.hizliresim.com/V0Bz3B.jpg)

(http://i.hizliresim.com/ld4NbQ.jpg)

Bu işte Alper sağolsun çok destek ve yardım etti.
Tam anlamıyla bitmedi fakat genel hatları meydana çıktı.
Sormak istediğim birşey var, ağız açısı kaç derece ve nasıl bir ağız yapısı var acaba?
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: deserteagle - 12 Nisan 2017, 11:13:28
Ben bunu ıskalamışım galiba.

Eline sağlık ustam. Çok güzel. Özellikle kabza, bir an saatin ilerleyişini durdurdu.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Ersin Özdemir - 12 Nisan 2017, 11:33:25
Gerçekten çok güzel.olmus
Bende yapayım bitane şef bıçağı
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: orkunaydin350 - 20 Nisan 2017, 16:37:23
Sormak istediğim birşey var, ağız açısı kaç derece ve nasıl bir ağız yapısı var acaba?

Yada şu şekilde genel olarak herkese sorayım;
Böyle bir bıçağın ağzı kaç derece olmalı? Nasıl bir ağız açmalıyım?
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 20 Nisan 2017, 18:15:12
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 20 Nisan 2017, 18:16:59
Ben bunu ıskalamışım galiba.

Eline sağlık ustam. Çok güzel. Özellikle kabza, bir an saatin ilerleyişini durdurdu.
Teşekkürler abi
Gerçekten çok güzel.olmus
Bende yapayım bitane şef bıçağı
Yap tabi ustam zevkli oluyor
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: orkunaydin350 - 21 Nisan 2017, 08:34:24
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.

Evet, belki de ağzı o şekilde sap hizasına indirmeniz beni bu bıçağı kopyalamaya itti.:)
Ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum fakat ağız açısı kaç derece olmalı ve ne tür bir ağız açmalıyım(Flat grind, Full flat grind, High flat grind, Taper grind, Scandi grind, Convex grind) onu anlayamadım?
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 21 Nisan 2017, 09:34:38
Kolay gelsin Orkun bey. Gayet güzel gidiyor ama sanki biraz daha kalıplı, tombul bir profil olmuş gibi. Yada foto yanıltıyor. Agız yapısına gelince, böyle bir bıçak için en iyisi tam taşlama olur. Ağız kalınlığı da 0.5 gibi bırakılırsa konforlu bir kesim yapacaktır. Fakat ben bu bıçakta biraz da görselliğe önem vererek taşlama çizgisini aşağı çektim. Kabza ucuna göre ayarladım.

Evet, belki de ağzı o şekilde sap hizasına indirmeniz beni bu bıçağı kopyalamaya itti.:)
Ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum fakat ağız açısı kaç derece olmalı ve ne tür bir ağız açmalıyım(Flat grind, Full flat grind, High flat grind, Taper grind, Scandi grind, Convex grind) onu anlayamadım?
Şu durum da, yani taşlama çizgisinin yerini belirledikten sonra ağız açısına takılmanın bir anlamı yok. Çelik kalınlığınız 2.5-3mm ise, agız kalınlıgı da 0.5 yapılırsa yeterince dar bir açı elde edeceksiniz zaten. Tabi ki düz taşlama
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: altugbalamur - 21 Nisan 2017, 16:09:23
müthiş bir çalışma olmuş bahçedeki armudu indiresim geldi :)
japonların suşi bıçaklarına benzettim ben.
Başlık: Ynt: ŞEFİM
Gönderen: Emrah - 21 Nisan 2017, 18:41:19
müthiş bir çalışma olmuş bahçedeki armudu indiresim geldi :)
japonların suşi bıçaklarına benzettim ben.
Teşekkür ederim