Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 04 Ocak 2017, 12:24:53
-
Klasikleşmiş kasap bıçaklarının biraz dışına çıkayım dedim, ortaya böyle bir şey çıktı. Ele alındığında gerçekten ergonomik ve özellikle sırttaki iç bükey başparmak oyuğu çok işlevsel. sap kısmında kombine ahşap kullandım.
Toplam Boy: 300 mm
Sap: 125 mm
Genişlik: 34 mm
Kalınlık 3.25 mm
Ahşap: Ziricote+ Akçaağaç yumrusu
Çelik: AEB-L
Isıl İşlem : Kuralına göre yapıldı, menevişleme 180 derece de iki kez 1saat .
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Kasap%20Bicagi/1_zpsi3gfyuri.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Kasap%20Bicagi/1_zpsi3gfyuri.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Kasap%20Bicagi/2_zpsnd4ruk2o.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Kasap%20Bicagi/2_zpsnd4ruk2o.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Kasap%20Bicagi/3_zpsreto2t6j.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Kasap%20Bicagi/3_zpsreto2t6j.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/Kasap%20Bicagi/4_zpsojuizyja.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/Kasap%20Bicagi/4_zpsojuizyja.jpg.html)
-
Ustam ellerine sağlık sap çok iyi olmuş
-
Ustam eline koluna sğlık. tam klasik türk bıçağı çizgilerine sahip aynı zamanda kılasik kasap bıçağının modernize edilmiş hali gibi .hani bu bıçak bbende olsa bununla ava,dağa,bayıra da giderdim.ustam sanırım bu bıçağa kılıf yapmadın.bence bıçağın kesici ksmını kapatan zarif bir kılıf olabilirdi.
-
Ellerine saglık hocam cok guzel görunuyor.
-
Eline sağlık ustam çok güzel olmuş.
-
enfes. özlediğimiz Sefa usta çizgileri taşıyan bir iş. hem profil olarak hem de tasarımın tamamı açısından enfes... ama kabzadaki işçiliği daha detaylı anlatmanı rica edesim var. :)
-
Çelik seçimi, formu çok iyi. Kabzada yapılan iş ayrı bir güzellik katmış. Kullanacak kişi şanslı. Ellerine kollarına sağlık Hocam :2up
-
Her yönüyle güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık, Sap kısmı hakkında daha fazla detay öğrenmek güzel olurdu, Birde "Kasap Bıçağı" özellikleri nedir? hangi özellikler olmalıdır? Mutfak bıçağından ayrılan yanları nelerdir? Bu konuları hep merak etmişimdir.
-
Harika olmuş.
Elinize sağlık.
-
Hocam elinize sağlık, çok şık bir çalışma olmuş. Yalnız bu bıçağa kıyıpta, nasıl ete kemiğe vuracaksınız merak ettim :)
-
Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, çok sağolun.
Mehmet, kılıf işini bu bıçağa bir türlü yakıştıramadım doğrusunu istersen bu nedenle de yapmak içimden gelmedi ::)
Adem, kasap bıçakları gözlediğim kadarıyla bir alışkanlıktan kaynaklı forma sahip. Ancak hem ucunun biraz sivri oluşu hemde ağız kavisinin formuna bakılırsa, kemik aralarına da girebilsin amacıyla oturmuş bir form gibi görünüyor.
Sapa ilişkin detaylandırma yapamaya çalışayım,
Aşağıya bir fotoğraf ekledim, bu fotoğraftaki parçalar desen olarak kullandığım akçaağacın fazlalık parçaları. kullanılan akçaağaç 10 mm kalınlığındaydı, ziricote ise 12 mm civarındaydı. Önce sapın sadece dış formunu verip kavislendirmesini yapmıyoruz. Sonra, yüzeye kullanacağımız akçaağacı fotoğraftaki formda kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları ziricote üzerine koyup markalıyoruz ve bu markaladığımız yerden ziricote yi 8 mm kadar oyuyoruz, araya pirinç koyacağımız için ben biraz geniş oydum. Pirinçleri akçaağacın üzerine epoksiyle yapıştırıyoruz ve bu parçaları komple oyduğumuz ziricote üzerine ağaç tutkalıyla sıkıyoruz. Kuruduktan sonra ben çıkıntı fazlalıkları kıl testereyle kesmiştim ki zaten fotoğraflar da o parçalar. Yapışma işleminden sonra artık sapa vermek istediğimiz formu veriyoruz. İşlem bu kadar.
-
Hocam elinize sağlık Çok güzel olmuş. Bu Kasaplar Alem adamlar bir şey beğendirmek gerçekten zorEllerindeki kötü Bıçak dünyanın en iyi bıçağı. Konuştuklarının yüzde doksanı kasaplık mesleğini girdiğine bin pişman . Mesleğini seven Anca kendi işletmesi'nde çalışan birkaç kişi. Gerçekten işlevsel ve hoşlarına gidecek bir kasap bıçağı yapmak için çok uzun zamandır çaba sarf ediyorum Biraz buna yoğunlaşmış durumdayım dene ve gör prensibiyle gidiyoruz biraz. Klasik sap biçiminden asla taviz vermiyorlarOnun dışındaki bütün tasarımlar işe yaramaz birer paçavra. Genellikle tek bir bıçak ile her şeyi halletme peşindeler. Zor adamlar vesselam :)
-
Eline sağlık ustam; şahane olmuş. :2up
Genel hatlarına dokunmadığın bir tasarımdaki bu bıçağın bile kimin eseri olduğunu bağırıyor.
-
Elinize sağlık ustam, bıçak gibi bıçak olmuş.
-
Eline sağlık usta çok güzel olmuş. Kabzayı nasıl yaptığınızı çok merak ettim.
-
hocam çok fenasın 8) kolay/pratik yoldan estetiği yakalamanın kitabı yazılsa, kapak olursun vallaha :2up :2up
-
Ustam elleri sağlık yine harika bir bıçak olmuş.
-
Hocam elleriniz dert görmesin çok güzel . Iş için yapılan aletler de ustasi isterse estetik olabiliyor. Bunu ispatliyorsunuz.Bicagin kullanicisi NUSRET gibi bir kasap olmali
-
Elinize sağlık.Kabza çok güzel olmuş.
-
HOCAAMMM.. maşallah bu arkadaş hiç 30 cm gibi durmuyo sanki ama ::) elinize sağlık sap kısmı çok güzel ve parmak oyuntusu kısmı çok ergonomik durmuş alışılmışın dışında gerçekten.
-
Arkadaşlar hepinize tüm içtenliğimle çok teşekkür ederim, sağolun.
hocam çok fenasın 8) kolay/pratik yoldan estetiği yakalamanın kitabı yazılsa, kapak olursun vallaha :2up :2up
Eeee ne demişler, "tembele iş söyle sana aklı öğretsin" ^-^
-
Sefa Hocam, elinize sağlık. İlham verici bir çalışma olmuş. Ayrıca tembellik konusuna katılmıyorum. :) İşe başlamadan plan yaparak, yeni yöntemler üreterek yolu kısaltmak; doğrudan çalışmaya başlayarak nispeten uzun yolu tercih etmekten daha zor :2up
-
Ellerine emeğine sağlık ustam. Bende kabzeyi daha çok beğendim :2up
-
Eline sağlık hocam,bıçakda sapda harika olmuş.
-
Eline sağlık Sefa hocam ben de kabzeyi ilk fotografı görünce lamine zannettmiştim ??? oyma işin kolayı diyorsun ama bence aynı yükseklik seviyesinde oyma işi daha zor >:D elinize sağlık çok hoş bir bıçak olmuş :2up
-
Elinize sağlık hocam, çok şık ve bir o kadar da güzel olmuş. ;)
-
Sefa hocam elinize sağlık zarif ve kullanışlı bir bıçak olmuş. Çelik olarak AEB-L terfih etmenizin sebebi nedir? Mutfak bıçaklarında genelde bu çelik kullanılıyor sanırım. Ben de T5 Mos Çubuk Çelik mutfak bıçağı yapmayı düşünüyordum.
-
Sefa hocam ellerine emeklerine saglik kabza cok güzel olmus ben cok begendim :2up :2up :2up :2up :2up
-
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, çok sağolun. Öyle anlaşılıyor ki sap bıçağın biraz önüne geçmiş ;)
Cem, AEB-L nin çok dengeli bir krom karbon oranı var. Diğer paslanmaz çelik gurubuna göre karbür yapısı çok daha ince bu nedenle kesme performansı gerçekten çok etkileyici, bilemesi de yorucu değil.
-
Off of, şiir gibi :2up
-
hocam çok sık olmuş elınıze kolunuza saglık
-
Elleriniz dert görmesin.ben bile acemi halimle çok işlevsel olduğunu görebiliyorum.ama haklısınız sap bıçağın önüne geçmiş.şiir gibi
-
😍😍 Sefa abi gerçekten müthiş olmuş üstadım anlaşılan o ki biraz pahalı bir mutfak bıçağı olacak :2up ne yalan söyleyeyim anı kabza gerçekten imrenilecek kadar güzel olmuş ellerine sağlık hocam :2up
-
Sefa hocam eline emeğine sağlık
Tek kelimeyle harika
-
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, çok sağolun. Öyle anlaşılıyor ki sap bıçağın biraz önüne geçmiş ;)
Cem, AEB-L nin çok dengeli bir krom karbon oranı var. Diğer paslanmaz çelik gurubuna göre karbür yapısı çok daha ince bu nedenle kesme performansı gerçekten çok etkileyici, bilemesi de yorucu değil.
Anladım ağabey.Teşekkür ederim.O zaman ustura yapımına da uygun bu çelik öyle mi?
-
Off of, şiir gibi :2up
hocam çok sık olmuş elınıze kolunuza saglık
Elleriniz dert görmesin.ben bile acemi halimle çok işlevsel olduğunu görebiliyorum.ama haklısınız sap bıçağın önüne geçmiş.şiir gibi
😍😍 Sefa abi gerçekten müthiş olmuş üstadım anlaşılan o ki biraz pahalı bir mutfak bıçağı olacak :2up ne yalan söyleyeyim anı kabza gerçekten imrenilecek kadar güzel olmuş ellerine sağlık hocam :2up
Sefa hocam eline emeğine sağlık
Tek kelimeyle harika
Çok teşekkür ederim, sağolun varolun.
Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, çok sağolun. Öyle anlaşılıyor ki sap bıçağın biraz önüne geçmiş ;)
Cem, AEB-L nin çok dengeli bir krom karbon oranı var. Diğer paslanmaz çelik gurubuna göre karbür yapısı çok daha ince bu nedenle kesme performansı gerçekten çok etkileyici, bilemesi de yorucu değil.
Anladım ağabey.Teşekkür ederim.O zaman ustura yapımına da uygun bu çelik öyle mi?
AEB-L zaten jilet üretiminde kullanılan bir çelik ;)
-
:-X bunun üzerine susuyorum.Nereden temin edebiliriz?Eğer toplu bir organizasyon olur ise katılmak isterim.
-
Hocam ellerinize sağlık. Ben sizin bıçaklarda hep böyle bir pastel bir ton ve bir sakinlik hissediyorum nedense. Acaba hani bu tanışıklıktan mı geliyor diyorum ama tanıdığım kadarıyla eserleriniz daha sakin :) böyle bıçak bitmiş sonra böyle kötü huyları haşarılıkları bir dokunuşla alınmış gibi. Zirikote nasıl bir şeymiş diye arattım netten ne güzel bir ağaçmış öyle. Sedefe falan da çok güzel gidecek gibi alınacak listeme ekledim.
Birde bir çoğumuza oluyordur ustaların bıçaklarını incelerken hep yeni bir şey bir metod bir fikir ediniyor insan. Vaay bende bunu şöyle yaparım o bıçağın burasını bu şekilde yaparım falan demeye başlıyoruz. O yüzden biz sizden ve diğer forumun köklü ustalarından hep bir şeyler bekliyoruz. Sanmayın ki sıkılırız yani.
Son olarak tekrardan ellerinize sağlık Hocam. Şahsen ben yine kaptım bişeyler ;D
-
Mehmet sağolasın, okurken mahçup oldum :-[ yaptıklarımız böyle iyi şeylere neden oluyorsa daha ne isteriz. Teşekkürler, değişik bir iş yapmaktayım bu gazdan sonra yakındır
yakındır paylaşırım ^-^
-
Hocam kasap olsam bu bıçağı kullanamazdım ellerinize sağlık. Kabza göz kamaştırıcı...
-
Kasaplara bıçak beğendirmek çok güç olsada sizin bıçağınız özelikle kabzası harika olmuş hocam, üsteki parmak dayama kısmı çok iyi düşünülmüş. Ellerinize sağlık..
-
güzel olmuş demek haksızlık olur süper olmuş .ustalar hep sınıf işler yapar bizlerde kopya yada taklit etmeye çalışırız.
elinize saglık.
-
Aman Estağfurullah :-[ teşekkürler.