Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Brac - 02 Ocak 2017, 12:24:52

Başlık: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 12:24:52
 Arkadaşlar kusura bakmayın forumdan uzun süre uzak kaldım işlerimin yoğunluğu ve açıkçası kendi tembelliğimden bıçak paylaşamıyorum çok istiyorum ama bir türlü fırsat ve zaman bulamıyorum zaten çok da fazla bir üretim yapamıyorum hafta içi olan iş yoğunluğumdan dolayı bunun yanında ülkenin durumu can sıkıntıları felan derken tembelleştim... bundan sonra biraz daha özen göstermeye çalışacağım şimdiden herkese teşekkürler...Üstüne gitmekte olduğum Japon tipi bıçaklardan hep  :)

Çelik : N690
Ağız Uzunluğu : 300 mm
Sırt Kalınlığı : 4.1 mm
Ağız tipi : Asimetrik / Açılı yüzey 11,5 derece sağ taraf sol iç kısım tekerde iç bükey.
Sap : Paduk - Paslanmaz Aisi316 ve Abanoz
Isıl işlem Böhler Uddeholm Gebze merkezinde yapıldı , Vakum Sulama + Sıfır altı işlem - 60 HRC
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 12:27:10
devamı..
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 12:30:05
devam
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 12:32:23
son hali...
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 12:34:36
saya nın yapım aşamalarında da fotolar vardı hem daha bitmedi hemde boyut olayını bir türlü halledemiyorum
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: sefaçabuk - 02 Ocak 2017, 13:25:50
Burak, uzun süredir Senden iş göremiyorduk. Bakınca içim açıldı, yine çok özenli ve düzgün bir çalışma gösterdin bize, sağol... Namlu formu biraz alışılmışın dışında ve değişik olmuş, saptaki kombinasyon da hem sade hem de çok şık. Sayayı sıkıştırmak için kullandığın eğer ip ise saya ile ip arasına kama şeklinde takoz öneririm, ama lastikse eyvallah. Kullanmıyorsan lastik gerçekten çok işe yarıyor. Ellerin dert görmesin  :2up
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Gölge - 02 Ocak 2017, 13:45:31
Elinize sağlık süper olmuş
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Osman Kurt - 02 Ocak 2017, 13:49:09
Eline sağlık abi.  :2up
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Çağdaş Öz - 02 Ocak 2017, 13:51:48
Burak usta pasta kesmek için mi o bıçak  :D
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 15:18:50
Burak, uzun süredir Senden iş göremiyorduk. Bakınca içim açıldı, yine çok özenli ve düzgün bir çalışma gösterdin bize, sağol... Namlu formu biraz alışılmışın dışında ve değişik olmuş, saptaki kombinasyon da hem sade hem de çok şık. Sayayı sıkıştırmak için kullandığın eğer ip ise saya ile ip arasına kama şeklinde takoz öneririm, ama lastikse eyvallah. Kullanmıyorsan lastik gerçekten çok işe yarıyor. Ellerin dert görmesin  :2up

Çok teşekkürler Sefa hocam  :) saptaki kombinasyonu uzun süredir kullanıyorum aslında değişik şeyler yapmak istiyorum ama isteyen genelde aynısından soruyor ben de bırakıyorum değişik alternatifi, biraz süreklilik kazandı bi kaç tane yapacağım var gene aynı kombinasyonu kullanacağım :D saya için kullandığım acil çözüm için elimin altında olan ipti bu kadar uzun saya yapmamıştım en temizi işkence ama işkence de yetmedi o gün, takoz ve lastik mantığı çok güzel fikirmiş Sefa hocam pratik çözüm için sağolun :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 15:19:10
Elinize sağlık süper olmuş

Teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 15:19:36
Eline sağlık abi.  :2up

Teşekkürler Osman kardeşim :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 02 Ocak 2017, 15:24:18
Burak usta pasta kesmek için mi o bıçak  :D

Çağdaş bey bu model japonlarda genelde sushi/sashimi dilimleri hazırlamaya yarıyor, aslında yanagiba ya benzer bir model sadece kissaki yani burun kısımı tanto veya katana (bir çok kissaki tipi var fakat bu modele bu tip bir kissaki yi daha çok yakıştırdım) vari yaptım aslında bu modelin orjinali japonların bıçak geometrilerin de daha küt oluyor, sanırsam balık ve ahtapotlar da bazı kısımlarda işlevsel bir görevi var, kılçıkları keserken veya bazı kısımların kesim işinde uzunlamasına çekilerek eti dilimlemede daha çok kullanılıyor.
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: foreverliving22 - 02 Ocak 2017, 15:38:36
Ellerine sağlık harika olmuş.
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: mehmet dülcek - 02 Ocak 2017, 18:42:56
Ooo burak özlemiştik seni :)
 yine hem tertemiz hemde bakarken keyif veren   mis gibi bir bıçak yapmışssın eline koluna sağlık.
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: borakent - 02 Ocak 2017, 20:40:40
Çok güzel gözüküyor. Böyle çalışmalar benim gibi acemileri heyecanlandırıyor.
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Haznedar - 02 Ocak 2017, 20:50:22
Ellerine sağlık Burak harika. Sonuna kadar işçilik kokuyor :2up
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Tolga Yıldız - 02 Ocak 2017, 20:56:28
Yine hayran hayran seyrettiğim bir çalışma, ellerinize sağlık...
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: freenautilus - 02 Ocak 2017, 23:30:57
Saygıyla seyrediyorum, tebrikler :2up
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Soytürk Dönmez - 03 Ocak 2017, 00:40:17


    Ellerine emeğine sağlık Burak kardeşim, çok güzel gözüküyor  :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: RSM57 - 03 Ocak 2017, 08:48:33
Ellerine emeğine sağlık kardeşim süpersin yine :2up :2up :2up
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 08:54:34
Ellerine sağlık harika olmuş.

Çok teşekkürler Mesut  :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 08:55:09
Elinize sağlık süper olmuş

Teşekkürler Sami bey :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 08:56:49
Ooo burak özlemiştik seni :)
 yine hem tertemiz hemde bakarken keyif veren   mis gibi bir bıçak yapmışssın eline koluna sağlık.

Çok teşekkürler Mehmet benimde yaparken keyif alarak yaptığım bir çalışma oldu  ;)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 08:57:57
Çok güzel gözüküyor. Böyle çalışmalar benim gibi acemileri heyecanlandırıyor.

Teşekkür ederim acemilik bitmiyor maalesef hepimiz hergün yeni bir şeyler öğreniyoruz selamlar teşekkürler  ;)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 08:58:28
Yine hayran hayran seyrettiğim bir çalışma, ellerinize sağlık...

Teşekkürler tolga bey :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 09:00:02
Saygıyla seyrediyorum, tebrikler :2up

Teşekkürler Emrah bey  :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 09:01:11


    Ellerine emeğine sağlık Burak kardeşim, çok güzel gözüküyor  :)

 Teşekkürler Soytürk abi :D arada derede yapmaya çalışıyorum biterebilirsem ne mutlu bana :D  :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 03 Ocak 2017, 09:02:56
Ellerine emeğine sağlık kardeşim süpersin yine :2up :2up :2up

Sağolasın Rasim ustam , yapmaya çalışıyoruz daha :D  ;)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: deserteagle - 03 Ocak 2017, 16:02:06
Eline sağlık ustam.


İşkencen adet olarak yetersizse böyle düz malzemeyi sıkıştırırken iki dış tarafa esnemeyen plakalar koyup daha az sayıda işkence ile işi götürebilirsin belki.

Bir cendere de iyi iş görebilir.
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: setnogrom - 03 Ocak 2017, 17:07:34
Eline sağlık ustam ,harika iş çıkartmışsın. :2up

xx
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 04 Ocak 2017, 08:12:18
Eline sağlık ustam.


İşkencen adet olarak yetersizse böyle düz malzemeyi sıkıştırırken iki dış tarafa esnemeyen plakalar koyup daha az sayıda işkence ile işi götürebilirsin belki.

Bir cendere de iyi iş görebilir.

Selamlar Eylem ustam evet haklısın o da aklıma gelmedi O:-) klasik saya tekniğindeki ip ve kama daha mantıklı gibi aslında..Sefa hocamın söylediği tarif. Bir sonrakine ip ve kama taktiğini deneyeceğim  ;)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 04 Ocak 2017, 08:12:48
Eline sağlık ustam ,harika iş çıkartmışsın. :2up

xx

Çok teşekkürler Engin bey  :)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: gökhan bakla - 05 Ocak 2017, 11:38:44
Eline sağlık Burak.
Çok güzel işler çıkartıyorsun, çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum ;)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 06 Ocak 2017, 09:59:27
Eline sağlık Burak.
Çok güzel işler çıkartıyorsun, çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum ;)

Çok teşekkürler Gökhan abi , bir tarz yakalayamaya çalışıyordum bir kaç senedir ve aradığım şeyi kendi çapımda buldum galiba biraz standardizasyona doğru gidicem artık bu işlerde. aynen ben de takipteyim seni bir mukabil  ;)
Başlık: Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
Gönderen: Brac - 06 Ocak 2017, 10:10:49
 Saya ( katana,wakizashi,tanto ve japon bıçaklarında yapılan ahşap bıçak kılıç kılıfları) amerikan ceviz ve orjinal sayalardan farklı olarak kurikata (sageo yani koşum iplerinin bağladığı delikli çıkıntılar) kısımını üstten ayrı parça değilde tek parça halinde yekpare saya ile birleşik iki yanda kulak şeklinde bir tasarıma gittim kullanım amaçlı bıçakları daha rahat bağlayıp tutturmak için sayaları kendime göre farklılaştırıp bir şeyler eklemek istedim 3-5 saya da böyle yaptım ve kullanıcılar memnun olduğu için devam ediyorum, geleneksel japon sayacılar belki orijine uymadığım için kızabilirler ama sonuçta her şeye bir şey söyleyebilir insanoğlu.tek amacım fonksiyonel ve tasarımsal olarak bir şeyler ekleyerek ortaya koymak herkese çok teşekkürler başka bir çalışmada görüşmek üzere  ;)