Ben düz kesim için dekupaj testereyi linkteki gibi modifiye ettim. Düşük devirle çalışarak parmak oyuklarını dahi istediğim hassasiyette şekillendirebiliyorum. Profil keserken de işe yarıyor ama iyi bir uç bulamadığım için çok yavaş ilerliyor. Yarım saat sürüyor bir profili kesmem. Ahşapta sıkıntısız düz ilerleyebiliyorum ama.http://www.woodworkforums.com/f35/home-made-jigsaw-table-113908/Dişleri yenmiş dekupaj uçlarına yan taraftan zımpara kağıdı yapıştırarak zımpara yapıyordum. Birkaç parça daha uydurdum. Mesela düz tornavidanın sapını kesip düz ucunu dekupaja takıyorum. Yuvarlak kısma da zımpara sarıyorum. Parma oyukları için birebir. Bir de motor ve saatçi eğelerinin yumuşak olan dip kısmlarını dekupaja girecek şekilde eğeledim. Hızla ve güçle aşağı yukarı aynı doğrultuda ilerleyen birkaç eğe oldukça işe yarıyor. Ah şu fotoğraf makinem tamir olsaydı böyle karman çorman anlatmaktan çok daha işe yarardı.
Birde wolfcraftın şöyle bir ürünü var. Bauhausta görmüştüm bir zamanlar.
İyi bir dekopaj testere ile 4-5 mm saçtan profil kesilir mi?
çok absürt bir soru olacak biliyorum ama kendimi durduramıyorum. bu dekupaj denen aletle elimizdeki 3-4 mm lik susuz çeliklerden profil çıkartırken faydalanabilir miyiz? faydalanabilirsin diyene bunun şerefine bir yemek ısmarlıycam, peşinen söyliyim
Alıntı yapılan: emin albayrak - 24 Ağustos 2011, 22:58:10çok absürt bir soru olacak biliyorum ama kendimi durduramıyorum. bu dekupaj denen aletle elimizdeki 3-4 mm lik susuz çeliklerden profil çıkartırken faydalanabilir miyiz? faydalanabilirsin diyene bunun şerefine bir yemek ısmarlıycam, peşinen söyliyim Eski model Bosch PST 800PEL (hız ayarlı) dekupaj testere ve Bosch bi-metal testere bıçağı ile Özgür'ün 3mm D2 malzemesi gayet güzel kesiliyor (Bosch'un iddiası çelikte 6mm ama bende öyle malzeme yok). Testere bıçağını makine yağı ile yağlamak lazım 5-6cm'de bir. Bir de dekupaj testerenin suyuna gitmeyi öğrenmek lazım. 20-22cm boyunda bir bıçak profili yarım saatte çıkıyor (kavisler zaman alıyor).
Alıntı yapılan: ratbertovich - 24 Ağustos 2011, 23:45:13Alıntı yapılan: emin albayrak - 24 Ağustos 2011, 22:58:10çok absürt bir soru olacak biliyorum ama kendimi durduramıyorum. bu dekupaj denen aletle elimizdeki 3-4 mm lik susuz çeliklerden profil çıkartırken faydalanabilir miyiz? faydalanabilirsin diyene bunun şerefine bir yemek ısmarlıycam, peşinen söyliyim Eski model Bosch PST 800PEL (hız ayarlı) dekupaj testere ve Bosch bi-metal testere bıçağı ile Özgür'ün 3mm D2 malzemesi gayet güzel kesiliyor (Bosch'un iddiası çelikte 6mm ama bende öyle malzeme yok). Testere bıçağını makine yağı ile yağlamak lazım 5-6cm'de bir. Bir de dekupaj testerenin suyuna gitmeyi öğrenmek lazım. 20-22cm boyunda bir bıçak profili yarım saatte çıkıyor (kavisler zaman alıyor).anladığım kadarı ile bu kesilebilir demek. o zaman sna bir yemek borcum olsun Ferhat. sen cansın mal bu değil mi?http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-808498001-bosch_pst_800pel_dekupaj_testere_620w_.aspx