Harikulade olmuş ellerinize sağlık her kullanisinizda biraz daha sararacak ama bu coğrafyada yetişen en dayanıklı ve sert ağaçlardan birisi. Kuru agacida kaynatmaya gerek var mi? Ben sadece yas ağaç suyunu ceksin catlamasin diye kurutulur sanıyordum
Teşekkürler Yunus bey. Açıkçası o konu da bilimğim yok sizin dediğiniz gibide olabilir.Kaynatarak denemek istedim .
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
Bu arada o resimde görünen ray demirini nereden aldınız?
O boyutta bir parça bende edinmek istiyorum ama bulamadım.
Teşekkürler. Rayı nereden bulursunuz bilgim yok .Ben demir yolları işçisiyim oradan temin ettim.
Çok beğendim çok güzel olmus
Çok begendim ancak dut agaci catçatlama yapiyo diye biliyorum .. Sizde catlama yapımı ?
ilk yaptığım kayın ağacındandı o çay içerken çatladı . Bu dut ağacından yaptığımı tuzlu suda kaynattım ama buna sıcak içecek koymadım koyunca çatlar mı bilmiyorum.
Kayın aldım.Aldığım yerde fırına atıp kurutacaklar.Kayında da tuzlu su kaynatma işlemi yaptığınız halde mi çatlamıştı merak ettim?
Kayınla kuksa yapmayı planlıyorum.
Kayın ağacını kaynatmamıştım ama bence kayın dan yapmayın uzun ömürlü olmaz gibi geliyor.