Bıçak Sanatı - Forum

Çırağın yeni çalışması

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
  • Meslek: Harita mühendisi
  • Yer: Samsun
Ynt: Çırağın yeni çalışması
« Yanıtla #20 : 17 Mart 2016, 23:30:37 »

Teşekkürler , profilin hoşlanmadığınız kısımlarınıda nedeni ile belirtirseniz benim adıma daha yapıcı olabilir kanaatindeyim  :)

nedeni, mesajımda da belirttiğim gibi sadece tercih meselesi. bunun başka bir nedeni yok.
kimi sarışın sever, kimi ise esmer. bunun, bıçağı beğenip beğenmemekle veya bıçağın güzel veya çirkin olmasıyla da bir alakası yok. hem belki de benim beğendiğim profil formunu sen beğenmezsin.  :) bu gayet doğal. yani sana bu profili şöyle şöyle değil de böyle böyle yap deme gibi bir durum söz konusu olamaz. sen beğenmişsin ve hayata geçirmişsin. önemli olan bu, gerisi teferruat :)

Dediğinizde sonuna kadar haklısınız , her profilinde belli yerlerde üstünlüğü olduğu için sizin tercihiniz ve nedeninizi öğrenmek istemiştim  :)
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN

« Yanıtla #21 : 17 Mart 2016, 23:40:51 »
Ahmet Sana bir öneri, şu fotoğrafları da güzel çeksen,( karmaşıklıktan uzak fotoğraflardan söz ediyorum ) çok daha güzel olacak.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #22 : 18 Mart 2016, 05:06:33 »
Ahmet Sana bir öneri, şu fotoğrafları da güzel çeksen,( karmaşıklıktan uzak fotoğraflardan söz ediyorum ) çok daha güzel olacak.
Ustam karmaşıklık kısmını biraz açabilir misiniz ?? :) Birde ustam bu ayna gibi olunca yansımalar giriyor hep çok zor çektim , biraz fotograflama tekniği öğrenmem gerek  :(

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #23 : 18 Mart 2016, 09:00:59 »
Ahmet kardeşi ellerine emeğine sağlık  :2up :2up :2up

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 18 Mart 2016, 09:09:32 »
Ahmet ellerine sağlık. Çok hızlı geliştirdin kendini. Çok  güzel bıçaklar gelecek gibi  yakında. Ustalarımız doğru söylüyor. El işinde malzemeden çalınmaz. Bu arada resim hususunda resim çektiğin alan sade olsun Sefa Abinin dediği gibi. Kadraja ne kadar obje desen girerse profesyonel çekim teknikleri hakkında bilgin yoksa bunlar algıyı azaltır. O yüzden halı sade tek renk ise üzerinde çek yoksa halı üzerinde uğraşma. Tek renk bir karton, kumaş, deri ne varsa onları kullanırsan daha güzel resimler çıkarırsın.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #25 : 18 Mart 2016, 09:09:39 »
Ustam karmaşıklık kısmını biraz açabilir misiniz ?? :) Birde ustam bu ayna gibi olunca yansımalar giriyor hep çok zor çektim , biraz fotograflama tekniği öğrenmem gerek  :(
Örneğin alt fonda görünen karmaşık desenli bir halı yerine sadece düz bir alan kullansaydın ( örneğin bir karton vs) fotoğraflar çok sade ve anlaşılır olurdu. Bu işin uzmanı arkadaşlar daha doğru şeyler söyleyecektir Sana, benimi sadece bir gözlem.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 18 Mart 2016, 09:36:37 »
Ahmet ellerine sağlık. makinesiz bu kadar temiz is çıkartman ayrıca takdiri hak ediyor. genel kanaatin aksine ben bu form bıçakları seviyorum, eğer namlu fazla ağır değilse verimli bir kullanımı olduğunu düşünüyorum. o yüzden ben bıçağı da beğendim işçilik kadar. hele kabzada japon kaplama kararın, sabrının ayrı bir göstergesi. bitmiş kabzaya japon kaplamaya karar vermek en az 2 saat daha çalışmayı göze almak demek çünkü. bileme gediğinin yerini, pimleri yerleştirmen ve perdah... gerçekten çok güzel. ısıl işlemi de kendin yaptığına göre bence bu bıçakla birlikte çok ciddi birikimler kazandın. bundan sonra bence parçalı kabza çalışmayı dene, yani iki ahşabı birbiriyle kombine ederek kabza malzemesi oluştur. ve düz hatlarla değil de kısmen oval hatlarla birleşsinler birbirleriyle. yaparken çok keyif alacağın gibi yine kabza işçiliği için sana çok şey öğretecektir. sonra da kabza ergonomisi üzerinde biraz kafa yorarsın. bir de sana tavsiyem, ortalama 30 bıçak yapana kadar, her bıçakta yeni bir uygulama dene. ya kabzasında, ya namlusunda ya da farklı detaylarında. sırtta eğe işinde bol pimli kabzaya, balçaklı kabzadan gizli kuyruk bıçağa, küt ağızdan sivri burna, bowie'den edc'ye varana kadar yapacağın her yeni uygulama seni bir adım daha ileriye taşıyacaktır. sonra zaten kendi tarzınla iş yapmaya başlayacaksın.

fotoğraf çekmeye gelince. bu konuda söz söyleyecek en yetkin kişi değilim ama genel prensipleri şöyle sıralayabilirim.

- mümkünse açık havada ya da gün ışığında fotoğraf çek.
- açık havada çekiyorsan sabah 10:30 a kadar, veya ikindi vaktinden sonra fotoğraf çek ki güneş ışıkları tam tepede olup keskin patlamalar oluşturmasınlar.
- zeminde çok karmaşık ve baskın desenler olmamalı. bunun için yukarıda söylenen karton, deri, kuma  gibi fonlar kullanabilirsin. dış çekim yapacaksan da yine fonun karmaşık olmamasına dikkat ederek ağaç kütükleri gibi unsurlardan faydalanabilirsin. ben bu noktada Soytürk'ün fotoğraflarını beğeniyorum. ya da kartonu balkona koyup onun üzerinde çekim yapabilirsin.
- parlak yüzeyler hep yansır. bundan kaçışın yok. fakat neyin yansıyacağını sen seçebilirsin, bu da bir avantaj. yüzey perdahının başarısını göstermek istiyorsan burda da yaptığın gibi bir kitap sayfasından faydalanabilirsin. eğer istemiyorsan koyu renkli bir maddeyi bıçağın üzerine yansıtarak hatların belirginleşmesini sağlayabilirsin. bu çok teferruatlı bir konu. ama ne yaparsan yap, fotğraf çeken halini bıçağa yansıtma ;)
- bıçağın farklı açılardan ve yüksekliklerden fotoğraflarını çek. yani bıçağı koyup, etrafında alçalıp yükselerek dön. bu ürün çekimlerinde doğru açıları bulmak için neredeyse temek prensiptir. ve bakarken de vizörden bak objeye. ya da telefon ekranından. kadrajın içindeki halini görerek karar ver kareye.

aklına takılan başka bir husus olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

tekrar tebrik ediyor ve yeni çalışmalarını merakla bekliyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Aydın Karakişi

• 1619
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #27 : 18 Mart 2016, 09:51:25 »
Eline  koluna sağlık çok guzel görünuyor
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #28 : 18 Mart 2016, 10:44:20 »
Ahmet kardeşi ellerine emeğine sağlık  :2up :2up :2up
Teşekkürler Rasim ustam :)

Ahmet ellerine sağlık. Çok hızlı geliştirdin kendini. Çok  güzel bıçaklar gelecek gibi  yakında. Ustalarımız doğru söylüyor. El işinde malzemeden çalınmaz. Bu arada resim hususunda resim çektiğin alan sade olsun Sefa Abinin dediği gibi. Kadraja ne kadar obje desen girerse profesyonel çekim teknikleri hakkında bilgin yoksa bunlar algıyı azaltır. O yüzden halı sade tek renk ise üzerinde çek yoksa halı üzerinde uğraşma. Tek renk bir karton, kumaş, deri ne varsa onları kullanırsan daha güzel resimler çıkarırsın.
Teşekkürler , malzemeden çalmak gibi de değilde tasaruflu kullanma diyelim ustam  :) Bazı bıçaklara sap takmak için sap takıyorum veya kestirdiğim parçanın eşi olmuyor bu gibi durumlarda simetrik olmayan saplar meydana geliyor malesef  :(

Ahmet ellerine sağlık. makinesiz bu kadar temiz is çıkartman ayrıca takdiri hak ediyor. genel kanaatin aksine ben bu form bıçakları seviyorum, eğer namlu fazla ağır değilse verimli bir kullanımı olduğunu düşünüyorum. o yüzden ben bıçağı da beğendim işçilik kadar. hele kabzada japon kaplama kararın, sabrının ayrı bir göstergesi. bitmiş kabzaya japon kaplamaya karar vermek en az 2 saat daha çalışmayı göze almak demek çünkü. bileme gediğinin yerini, pimleri yerleştirmen ve perdah... gerçekten çok güzel. ısıl işlemi de kendin yaptığına göre bence bu bıçakla birlikte çok ciddi birikimler kazandın. bundan sonra bence parçalı kabza çalışmayı dene, yani iki ahşabı birbiriyle kombine ederek kabza malzemesi oluştur. ve düz hatlarla değil de kısmen oval hatlarla birleşsinler birbirleriyle. yaparken çok keyif alacağın gibi yine kabza işçiliği için sana çok şey öğretecektir. sonra da kabza ergonomisi üzerinde biraz kafa yorarsın. bir de sana tavsiyem, ortalama 30 bıçak yapana kadar, her bıçakta yeni bir uygulama dene. ya kabzasında, ya namlusunda ya da farklı detaylarında. sırtta eğe işinde bol pimli kabzaya, balçaklı kabzadan gizli kuyruk bıçağa, küt ağızdan sivri burna, bowie'den edc'ye varana kadar yapacağın her yeni uygulama seni bir adım daha ileriye taşıyacaktır. sonra zaten kendi tarzınla iş yapmaya başlayacaksın.

fotoğraf çekmeye gelince. bu konuda söz söyleyecek en yetkin kişi değilim ama genel prensipleri şöyle sıralayabilirim.

- mümkünse açık havada ya da gün ışığında fotoğraf çek.
- açık havada çekiyorsan sabah 10:30 a kadar, veya ikindi vaktinden sonra fotoğraf çek ki güneş ışıkları tam tepede olup keskin patlamalar oluşturmasınlar.
- zeminde çok karmaşık ve baskın desenler olmamalı. bunun için yukarıda söylenen karton, deri, kuma  gibi fonlar kullanabilirsin. dış çekim yapacaksan da yine fonun karmaşık olmamasına dikkat ederek ağaç kütükleri gibi unsurlardan faydalanabilirsin. ben bu noktada Soytürk'ün fotoğraflarını beğeniyorum. ya da kartonu balkona koyup onun üzerinde çekim yapabilirsin.
- parlak yüzeyler hep yansır. bundan kaçışın yok. fakat neyin yansıyacağını sen seçebilirsin, bu da bir avantaj. yüzey perdahının başarısını göstermek istiyorsan burda da yaptığın gibi bir kitap sayfasından faydalanabilirsin. eğer istemiyorsan koyu renkli bir maddeyi bıçağın üzerine yansıtarak hatların belirginleşmesini sağlayabilirsin. bu çok teferruatlı bir konu. ama ne yaparsan yap, fotğraf çeken halini bıçağa yansıtma ;)
- bıçağın farklı açılardan ve yüksekliklerden fotoğraflarını çek. yani bıçağı koyup, etrafında alçalıp yükselerek dön. bu ürün çekimlerinde doğru açıları bulmak için neredeyse temek prensiptir. ve bakarken de vizörden bak objeye. ya da telefon ekranından. kadrajın içindeki halini görerek karar ver kareye.

aklına takılan başka bir husus olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

tekrar tebrik ediyor ve yeni çalışmalarını merakla bekliyorum.

Emin ustam çok teşekkür ederim , fotoğraf konusunda dediklerinizi göz önünde bulundurarak ev imkanlarıyla alttaki örneği çıkarabildim. Haftasonu doğaya çıkacağım , inşallah doğada daha güzel gökyüzü yansımalı ve daha doğru ışıklarda çekmek istiyorum :)

Eline  koluna sağlık çok guzel görünuyor

Teşekkürler  :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #29 : 18 Mart 2016, 12:25:22 »
bak bu daha güzel olmuş. bir de şunu ekleyeyim, fotoğrafını çektiğin objenin kenarlarında biraz boşluk bırak. yani fotoğraf karesinin tamaını bıçak kaplamasın. kenarlarda biraz boş alan olsun göz nefes alabilsin. ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #30 : 18 Mart 2016, 12:49:02 »
bak bu daha güzel olmuş. bir de şunu ekleyeyim, fotoğrafını çektiğin objenin kenarlarında biraz boşluk bırak. yani fotoğraf karesinin tamaını bıçak kaplamasın. kenarlarda biraz boş alan olsun göz nefes alabilsin. ;)
Ustam etrafı fotoğrafa yansıtılacak gibi değildi  :D :D Onedenle fotoğrafı kestim, açık hava fotoğraflarını inşallah çekebilirsem yorumlarınızı tekrar bekliyorum  :)

bekir polat

• 333
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: kayseri/melikgazi
« Yanıtla #31 : 18 Mart 2016, 12:57:30 »
Eline sağlık çok güzel bir çalışma olmuş
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #32 : 18 Mart 2016, 13:17:26 »
Eline sağlık ahmet temiz bir iş olmuş :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #33 : 18 Mart 2016, 15:44:22 »
Eline sağlık çok güzel bir çalışma olmuş

Eline sağlık ahmet temiz bir iş olmuş :)

Emrah ÖZCAN

• *
  • 43
  • Emrah ÖZCAN
  • Meslek: POLİS
  • Yer: ARTVİN
« Yanıtla #34 : 18 Mart 2016, 16:40:26 »
Ellerine sağlık çok güzel oldu. her işlem basamağını bildiğim içim bu bıçak çok özel bence. Ayrıca altın değerinde tavsiyeler verdi ustalarımız. Sadece burada yazılanlarla 10 basamak yukarı çıkar insan.
Her verilen alınmaz , her doğru heryerde söylenmez .

Aydın Karakişi

• 1619
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #35 : 18 Mart 2016, 17:35:50 »
Eline sağlık Ahmet kardeşim  acemi  işin buysa yolun açık inşallah :2up
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #36 : 18 Mart 2016, 17:42:29 »
eline koluna saglık ahmet cok guzel olmus
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

BUŞGUT

• 329
  • Ahmet Ertan Selen
« Yanıtla #37 : 18 Mart 2016, 19:45:00 »
Ellerine sağlık çok güzel oldu. her işlem basamağını bildiğim içim bu bıçak çok özel bence. Ayrıca altın değerinde tavsiyeler verdi ustalarımız. Sadece burada yazılanlarla 10 basamak yukarı çıkar insan.
Bu bıçakla çok sey kazandım enişte  :)
Alıntı yapılan: Aydın Karakişi
link=topic=9803.msg193852#msg193852 date=1458315350
Eline sağlık Ahmet kardeşim  acemi  işin buysa yolun açık inşallah :2up

Teşekkürler Aydın abi  :)

eline koluna saglık ahmet cok guzel olmus
Teşekkürler :)

serhatesk2626

• **
  • 61
  • Meslek: İnşaat Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #38 : 19 Mart 2016, 12:05:42 »
Eline, emeğine sağlık Ahmet kardeşim, çok güzel olmuş. İleride daha iyi işler çıkaracağının habercisi bunlar :)

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #39 : 20 Mart 2016, 00:27:35 »
Titiz çalışma. Tebrikler