Bıçak Sanatı - Forum

Aluminyum kum döküm

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
Ynt: Aluminyum kum döküm
« Yanıtla #20 : 24 Şubat 2016, 04:06:55 »
Gerçekten çok güzeller ellerinize sağlık  :2up  Bende bu şekilde bir kaç çalışma yapmak istiyorum ama antalyada malum malzeme sıkınıtısı var döküm kumu bulamıyorum. Sefa Hocam sizin bildiğiniz bir yer varmı?
Teşekkürler Ömür bey. Bu kontrol tekerleğini kuru kum ve köpükle döktüm. Hatta tam kum bile sayılmaz,şamot vardı elimde onu kullandım.Çok ince ve eşit büyüklükte taneli herhangi bir kumla olur. Bildiğim kadarı ile kedi kumu bu işte kullanılabiliyor.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

freenautilus

• 391
« Yanıtla #21 : 29 Şubat 2016, 02:46:26 »
Evet, bu döküm aluminyum işini öğrenmek ufkumu açtı resmen. Hep aklımda olan yardımcı aparatı nihayet bitirebildim. Son montaj için birkaç diş açılacak ama denemeden ve paylaşmadan duramadım. ;D Proxxon el motorumu kullanışlı bir mini frezeye çeviriyor. Çalışırken aynı anda derinlik ayarlanabiliyor. Gayet kontrollü oldu. Matkap tezgahına bağlayarak da benzer işi yapıyordum ama derinlik ayarı çok zordu. Parçayı sürerken en ufak dikey harekette iş berbat oluyordu.

Emrah

freenautilus

• 391
« Yanıtla #22 : 29 Şubat 2016, 09:47:06 »
Bu arada, yine lost foam tekniği ile yapıldı. Köpük olarak yoğun polistren kullandım. Ama elimdeki şamot kumu buna uygun değil sanırım. Sonraki dökümlerde döküm kumu ile lost foam deneyeceğim.
Emrah

« Yanıtla #23 : 29 Şubat 2016, 10:35:13 »
 ??? E abarttın artık  ??? resmen dikey koordinat sehpası olmuş. Nefis görünüyor, bu yaptığın aslında bir çoğumuzun da ufkunu açacak  :2up ellerine sağlık...

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #24 : 29 Şubat 2016, 15:37:37 »
Bu  işe  şapka çıkarılır diyeceğim.  Kelim  görülürse görülsün. :2up
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK