Altindan kucuk parca dökenler balmumundan sekillendirip kumla kaplayip dokum kanalindan doktuklerinde balmumunun erimesi ile islemi gerceklestiriyorlar. Acaba aleminyumda ise yararmi
Emrah ustam harika calismalar bunlar.en kisa zamanda biraraya gelip sohbet edelim sizden ogrenecek cok seyimiz var.calismalarinizda kolayliklar diliyorum.gorusuruz
Süper bir çalışma olmuş eş zamanlı olarak döküm yapanlar oldu bu arada, forum için çok iyi bir aşama. Aslında parçalı maça yerine tek parça da kullanabilirdin, ince köpükten kalıp yapıp ( pembe renkli köpük) doğrudan, hiç kumdan çıkarmadan üzerine döksen daha az uğraştırırdı. Çıkan sonuç çok çok güzel olmuş, bir sonraki daha da güzel olacaktır eminim. Ellerine sağlık, paylaştığın için de ayrıca teşekkürler.
güzel bir tesadüf oldu,dün akşam sağolsun sefa hocanında yardımlarıyla,pirinç döküm yaptım . ben baya kabaca yaptım pota olarak paslanmaz cezve kullandım alıçı içine köpük kalıba döktüm gerçekten çok öğretici ve keyifli bir iş.
ben cezvenin etrafını(sefa ustanın tavsiyesiyle) ve altını seramik elyafla kapattım pirinci kısa sürede erittim. ben şaloma ile ısıttım
Emeğine sağlık usta'm. Benim de makine tasarımlarımda en çok kullandığım malzemedir sigma profiller. T bağlantı somunu bir adet eksik kalsa iş tamamlanmaz. Bence çok güzel bir iş çıkarmışsın.
tebrik ediyorum buda gol olmuş . beraberce bu işi çözüvez
freenautilus kardeşim. CER döküm firmasının ortaklarından ve şu anki genel müdürü çok yakın ahbabım. Sincan organize sanayinde. Fabrika 40 dönüm üstüne kurulu. Ben orayı ziyaret etmiştim . Kullndıkları köpükler senin kullandığın izolasyon köpügü degil. Daha çok kaliteli anbalaj köpügüne benziyor.CNC işlerken havada parcaları ucuyor . çok hafif ve baloncuk yapısında. Yolun düşerse oralara benim selamımı söyle sana teknik açıdan bilgi versinler. http://www.cerdokum.com/
Çok güzel bir konu olmuş. Bu çalışmalar balçak çalışmalarında çok faydalı olacaktır.