Bıçak Sanatı - Forum

foruma yeni katılan yada bu işlere başlayanlar için

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
Arkadaşlar bir temsil anlatılırdı. Müsadenizle burada paylaşmak istiyorum.
adamın biri kızını evlendirmiş. Bir müddet sonra kızı geri gelmiş.
-Ne oldu kızım niye geldin?
-Sorma baba kocam çok içki içiyor her akşam sarhoş geliyor artık dayanamadım ve geldim.
-Bir kadının yeri kocasının yanıdır. Derhal kocanın yanına dönüyorsun. demiş baba
bir müddet sonra gene gelmiş. Bu sefer
-Kocam başka kadınlara gidiyor
baba aynı cevabı vermiş. bir müddet sonra gene gelmiş.
-Kocam kumar oynuyor. baba gene göndermiş. Vesselam git geller farklı sebeplerle sürekli devam etmiş. sonunda gene gelmiş kadın
-Ne oldu kızım neden geldin?
-Baba sorma kocam BIÇAK SANATI diye bir foruma üye oldu. İnternette sürekli orda takılıyor. Odanın birinide atölyeye çevirdi.Artık dayanamıyorum.
-Haa şimdi oldu kızım. Artık gitmesende olur. Şu andan itibaren ben sana bakarım. O dediğin forum insanı kendine öyle bir bağlarki ne kumar ne içki nede başka bir şeye benzer.Şimdi yanımda kalabilirsin demiş. ;D

Ynt: foruma yeni katılan yada bu işlere başlayanlar için
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2011, 20:58:42 »
 :D :D iflah olmaz diyorsun yani usta.

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2011, 21:01:09 »
Karşındakini nasıl bilirsin deyince kendim gibi demişye hani ustam. herkesi kendim gibi görüyorum :D :D

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2011, 21:40:40 »
Bizim evde olan biteni kim yetiştiriyor kardeşim bu Internet'e? :D
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2011, 21:47:41 »
Yalnız, fıkranın orijinali avcılık ya da balıkçılık tutkusu üzerinedir, ki, bende onlar yıllardır var. Kızın doğduğu gün, doğumdan yarım saat önce kayınpederle balıktan dönmüştük, daha ne söyleyeyim? Evlilik yıldönümünde hediyem haftasonu blok av izni, doğum günü hediyem haftasonu blok balık izni; bu sene babalar gününde de yeni eğe takımı alacağım herhalde...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2011, 22:50:50 »
Yalnız, fıkranın orijinali avcılık ya da balıkçılık tutkusu üzerinedir, ki, bende onlar yıllardır var. Kızın doğduğu gün, doğumdan yarım saat önce kayınpederle balıktan dönmüştük, daha ne söyleyeyim? Evlilik yıldönümünde hediyem haftasonu blok av izni, doğum günü hediyem haftasonu blok balık izni; bu sene babalar gününde de yeni eğe takımı alacağım herhalde...

denebılecek tek şey var  hanımınız ya sızı çok sevıyor yada gerçekten çok sabırlı..
bırçok arkadaşımla balık yüzünden tartıstım. yapılan en buyuk hata balık avıyla kendılrını kıyaslamaları oluyor.

arada geçen dıyalog 
" bu hafta sunu avm,ye gıdelım .
olmaz
nıyee
balığa gidicem
haaa..?
balık ha
evet ..
bır balık kadar değerimiz yok                                     "hemen duygu sömurusu "  :)
bılmem ..                                                                       tabı bu cevap delı etmıs durunda onu.
bu hafta sonu avm,ye gıtmezsek ...!

Eeeee..!!!!
sen balıklarınla önümüzdekı hafta gıdersın..
verılen tek cevap "sen bılırsın"   sız sız olun sen bılırsın demeyın delırtmeye yetıyor.

sonuçta hafta sonu balığa gıdılır ,terk,i dıyar eylememısse arkadaşınız akabındekı akşamlarda guzel bır yemek ve romantık bır ortamla gönlü alınır..

ama ne kadar kararlı olduğunuzu öğrenmıstır artık..    :))))

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #6 : 27 Şubat 2011, 01:05:55 »
yapılan en buyuk hata balık avıyla kendılrını kıyaslamaları oluyor.

Kesinlikle :).

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2011, 15:05:30 »
Ahh ah sormayın aynen öyle oluyor durum,bendede var bu balık hastalığı hafta sonlarında boğaza bazen göle gideriz,gidipte tutamadıkmı bak ;D ahım tuttuda tutamadınız diye takılır.. :) kendi işlerin oldumu (motor,bıçak,balık)saatlerde sabırla uğraşırsın avm gidelim bir kaç bir şey(bir kaç saat ;D) bakacağım dedimmi?su koyuveriyorsun.der hep.şimdilerde daha az balığa gitmeye çalışıyorum. ;D

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2011, 16:42:31 »
şu balık işi çok enteresan, bir türlü giremedim o olaya istanbulda yaşıyor olmama rağmen. giden bir kaç arkadaşa beni de alın dedim ama henüz kısmet olmadı. balık tutmayı bana bir kaç kelime ile özetleyin desem ne dersiniz merak ediyorum. sanıyorum mesele tutulan balığın lezzetinden başka bir şey. onun hazırlığı, beklemesi, oltayı çekerkenki heyecan veya suskunluk, yalnızlık, vs... herkesin hem fikir olabileceği bir "haz" var mı acaba balık işinde, öğrenmek istiyorum.

ve tabi, ah kadınlar ::)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2011, 16:54:25 »
Emin ol sen ıstedıkten sonra hersey var..   huzur hırs, avcılık duygularının tatmını. sessızlık ,yanlızlık, doğaya başkaldırı hersey var. bulaşmadıysan bulasma hıcbırseye benzemez..!  1 kg balık ıçın ıkı gun uykusuz 1370 km yol yaptım.
simdi içinden sıyırmıs sanırım bu dıyorsundur  :D

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2011, 17:24:39 »
Emin ol sen ıstedıkten sonra hersey var..   huzur hırs, avcılık duygularının tatmını. sessızlık ,yanlızlık, doğaya başkaldırı hersey var. bulaşmadıysan bulasma hıcbırseye benzemez..!  1 kg balık ıçın ıkı gun uykusuz 1370 km yol yaptım.

abi sıyırmış demem kesinlikle, mutlaka bir şey var sana bunu yaptıran, işte ben onu öğrenmek istiyorum. mesele asla bir kilo balık değildir ama nedir?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2011, 17:51:03 »
yaşamadan öğrenemezsin kimisi sevmez gün boyunca gölün kenarında oturmayı kimisde gün boyunca oturur bir of bile cekmez.
bir gün balığa gitmek lazım işte o zaman içindeki cevher ya ortaya cıkar yada birdaha gitmezsin :)
taner abiyle bir gün gidecez inşallah ozaman senide alırım beraber gideriz
ufaktanda bir mangal yakarız  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2011, 19:16:15 »
+ 1 . öncelikle avlanma duygusun tatmini var,ve yaşanan heyacan günlerle beklersin,  şu gün balığa gidiyorum diye kaç gün önceden hazırlık yaparsın planlar yapılır gidilecek ava göre malzemeler takım çantası gözden geçirilir,ve gecenin bir yarısı soğuk demez uzak demez şevkle sabırla gidersin avlağına,eğer gölse gittiğin yer çadırdı ateşti takımları bağlamaktı neyse en son atarsın oltaları ve başlarsın beklemeye,büyük balığa gittiysen saatlerce beklersin bazen hiç vuruş almazsın,bazende zil öyle bir çalarki işte o an heyacan başlar tahmin edin ne kadar sürecek, ;D o balığı sağ sağlim karaya alana kadar,saniyeler içinde geçip gider.  işte bunca hazırlık sadece o an içindir balığın oltaya vurdu andan karaya çekip alabildiğin ana kadar,beklerken arada yaptığın muhabbet ve geçirdiğin güzel zamanlar ayrı bir keyifdir.sözlerle çok anlatılmaz içinde varsa avda belli olur.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #13 : 01 Mart 2011, 20:21:03 »
Balık tutmak anlatılacak bir hobi değil.Sadece yaşanacak bir şey.
Forumda balıkçı sayısı ciddi anlamda var.Hep beraber balık avı etkinliğimi yapsak?
(tatara etkinliği gibi oldu);) ne dersiniz?

Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 01 Mart 2011, 20:33:45 »
elbettekı gayet guzel olur havalar bıraz daha ısınsın bu ıse bı el atarız..  buralarda kasnak paraketa ağ atmaktan
kurutmuslar. balığı, olanda felaket huylu.. :-\ 
yakalaması zor ama bır mram var balıksız dönmedığım.  orada toplanırız belkı.. ;)

« Yanıtla #15 : 01 Mart 2011, 20:44:01 »
Emin valla pek öyle anlamaya çalışılacak yada anlatılacak gibi bir şey değil, aklı başında olmayan bir iş ve mantıklı bir açıklaması yok. Bir tek bu işi yapanlar birbirini anlıyor, delilerin durumu gibi bir nevi yani :D, su içmeye benziyor biraz, tadı filan yok ama çok zevkli :D :D başka bir şey daha varda söylenmez ;) balıkçılar anladı beni

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #16 : 01 Mart 2011, 21:04:10 »
selam..
iki şeye  alışamadım  biri olta  başında balık beklemek   öteki de  okey ıstakası  başında   kırmızı  5 li beklemek  :)) tabiki  balık avını seviyorum ama   serpme  ile olursa  en azından atıp çekiyoruz  ya  kurbağa  çıkıyır  ya balık  yada  eski bir  ayakkabı:)  olta avcılığı kısır bölgelerde zor iş....

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #17 : 01 Mart 2011, 21:19:10 »
eee bıcağı başından sonuna kadar inceden inceden işlemek nasıl ustalık gerektiriyorsa
suyun içindeki balığı  hangi yemle yakalayacaksın nerede yakalayacaksın saat kaçta gideceksin  bunlarda önemli ağ işi biraz tembellik gibi geliyor bana.ağı kur  balığı yakala hiç kaçma şansı yok hayvancazın .
serpme ile yaylada uğraştım biraz oda ustalık isteyen bir uğraş.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #18 : 01 Mart 2011, 21:25:09 »
Benim babamdada vardır balık hastalığı acıkda bende var  ;D Babam cuma sabah giderdi işe cumartesi sabaha karşı dönerdi beni uyandırır hadi balığa der çıkardık.Denizliden burdur-çavdıra kadar yaklaşık 2 saat yok gittikten sonra babam oltaları atar başlardık beklemeye mangaldı oltaydı semaverdi uğraşırken bi bakmışız akşam olmuş eve döner direk yatardık. ;D

Yani daha bulaşmadıysa hiç bulaşmayın derim  ;D

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #19 : 02 Mart 2011, 10:45:57 »
iyice meraklandım şimdi, bi ara etkinlik olarak da yapabiliriz, bu civarlarda balığa giden birilerine yamak da olabilirim. görelim bakalım neymiş şu balık hikayesi 8)