Bıçak Sanatı - Forum

Değişik bir balta

splender

• *
  • 6
  • Meslek: Gıda
  • Yer: İstanbul Silivri
Değişik bir balta
« : 31 Ocak 2016, 21:16:08 »
Arkadaşlar selam. Elimde koleksiyon parçası olarak böyle bir balta var.
Bu batanın yapılış amacı nedir? Adı türü cinsi nedir? Bilgisi olan lütfen beni bu kahırdan kurtarsın. Elimde iki adet var birinin orijinal kılıda üzerinde satmayı düşünüyorum bir tanesini ama diğerini kullanabilir miyim diye merak içerisindeyim.
 http://www.letgo.com/product/fae3d5ed-f84f-4242-9a82-1b8b223e0043
Saygılar.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Değişik bir balta
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2016, 22:05:36 »
elinizde iki tane olduğunu belirtmeseniz, balta kırılmış da kırılan kısıma ağız açılmış diyecektim  :)
ne maksatla yapıldığını ben de merak ettim.

splender

• *
  • 6
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2016, 22:09:39 »
Gerçekten çok garip değil mi? Ormanda kullanmak istedim ama kesinlikle uygun değil ne amaçla yapılmış çok öerak ediyorum. Tek parça çelik iki kanatlı tutma yeri var yani full tank bir balta bu kadar sağlam yapılmış olması kafamda soru işaretleri uyandırıyor ekstradan... hiç bir kaynak izi yok tek parça yani evladiyelik... şu anda ki yaşı 50 nin üzerinde olmasına rağmen halen ağır işlerde kullanılabilirdi eğer düzgün bir ağzı olsaydı...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2016, 22:19:05 »
Konusu geçmişti yanılmıyorsam askeri amaçlı haberleşme tellerini kesmek için.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

splender

• *
  • 6
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2016, 22:22:18 »
Bahsettiğiniz konuya nasıl ulaşabilirim?  Askeri bir balta olduğunu birisinden duymuştum. Sanırım doğru yoldayız...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2016, 22:58:58 »
Banada agizi kırılmış gibi geldi.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2016, 23:01:14 »
Konu forum içinde aratılınca çıkabilir.Forumun arama özelliği iyi çalışmadığı için biraz ugraştırır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

splender

• *
  • 6
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2016, 23:11:38 »
Banada agizi kırılmış gibi geldi.

Yok hocam kırık değil. Aynı ağza sahip ikinci bir balta var...

splender

• *
  • 6
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2016, 23:12:23 »
Konu forum içinde aratılınca çıkabilir.Forumun arama özelliği iyi çalışmadığı için biraz ugraştırır.
Aradım ama bulamadım konu içinde geçen anahtar kelimeler hakkında hatırladığın bir şeyler var ise yardımcı olabilirsen sevinirim :)

guven

• *
  • 36
  • Meslek: hayatta kalma yetenekleri uzmanı
  • Yer: iz üstünde
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2016, 00:17:28 »
Merhaba,
Baltanız; geyik, ayı gibi iri kemikli büyük av hayvanlarının temizlenmesinde ve kasaplık için hazırlanmasında yarma, ayırma ve sıyırma amacına yönelik olarak yapılmıştır. Kıkırdağı yarmak, eklemleri ayırmak, kemiğin üzerinden eti sıyırmak bu baltanın işlevidir. Soğuk iklim ülkelerinde her kasabada, her köyde, her avcıda ya da kasapta bu baltaya rastlayabilirsiniz. Balta, askeri hiç 1 amaca uygun ve yönelik değildir.
İnsan; hırsızlığa, hak yemeye, sahtekârlığa, dolandırıcılığa, adam kayırmaya, liyâkatsizliğe, ikiyüzlülüğe ve şiddete karşı sıfır tolerans göstermelidir. Bunların dışında kalan her durumu ve sorunu toleransla ele alarak çareler üretmelidir. İşte "hayatı idame" budur.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 04 Haziran 2016, 09:51:03 »
Bu yapıya (profile) benzer taktik (askeri) baltalar var.
Ama bunun ağız yapısı, taktik kullanım için yapıldığı hissi vermiyor.
Belki Güven Beyin dediği işler için daha uygun olabilir.

http://www.store.trackerdan.com/products/the-graymatter
http://www.teotwawki-blog.com/2013/03/interview-with-edwood-tactical-tomahawks.html
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/1179544-Helm-Forge-tomahawk-vs-Winkler-RnD-Tracker-Dan-Graymatter
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

guven

• *
  • 36
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2016, 13:52:35 »
Gösterdiğiniz baltalar (3. linki açamadım) CQC ve CQB (yakın temas-yakın muharebe) amaçlarına yönelik DENEYSEL baltalardır. Burada zanaatkarın hayalgücü ve baltayı sipariş eden askeri birliğin ihtiyacı göz önüne alınmıştır.

Bahsettiğiniz baltanın üst kısmının agresif uçlu olmasının nedeni insan kafatasının frontal, parietal ve temporal bölümlerine karşı delici unsur olarak görev almasıdır. Baltanın isminin de Graymatter olması buradan gelmektedir.

Edit: Splender'ın baltasını ağzının içbükey olması sebebiyle savaşta insan bedenine karşı kullanamazsınız, aynı şekilde Graymatter'ı da kasaplık amacıyla kullanamazsınız.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2016, 13:56:45 Gönderen: guven »
İnsan; hırsızlığa, hak yemeye, sahtekârlığa, dolandırıcılığa, adam kayırmaya, liyâkatsizliğe, ikiyüzlülüğe ve şiddete karşı sıfır tolerans göstermelidir. Bunların dışında kalan her durumu ve sorunu toleransla ele alarak çareler üretmelidir. İşte "hayatı idame" budur.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2016, 17:35:46 »
Cok farklı bir şey soyledigimizi sanmiyorum.

guven

• *
  • 36
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2016, 18:28:47 »
Ben ise ayrı fikirde olmadığımızı açıklıyorum. Splendor'un baltasına benzerlik gösterdiğini düşündüğünüz Graymatter silahtır, alet değildir ve benzerlik taşımamaktadır.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2016, 22:46:02 »
O zaman ayrı fikirlerde olmaya devam edelim.