Bıçak Sanatı - Forum

Dekupaj Testere

hgercek

• *
  • 39
  • Yer: istanbul
Ynt: Dekupaj Testere
« Yanıtla #20 : 25 Ocak 2016, 08:52:11 »
gözlük ve toz maskesi kullanıyorum. kabza kısmına geçince eldiven de lazım olacak, ahşaptan çok fazla kıymık batıyor.

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #21 : 25 Ocak 2016, 09:56:16 »
Lama kesmek icin dekupaj alanlardan biriyim bende :) Metal icin kesinlikle tavsiye etmem, avuc ici kullanmam diyorsaniz matkap ile cürutme ve iyi bir demir testere en iyi secenek bence.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #22 : 25 Ocak 2016, 10:53:36 »
Lama kesmek icin dekupaj alanlardan biriyim bende :) Metal icin kesinlikle tavsiye etmem, avuc ici kullanmam diyorsaniz matkap ile cürutme ve iyi bir demir testere en iyi secenek bence.

Bende Cihan usta gibi bu aletten alanlardanım çelik için tavsiye etmem
Ünye

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 25 Ocak 2016, 13:50:33 »
Bahaus da şöyle bir şey satılıyordu ben aldım buna Ayrıca bir ucuz spiral bağlamıştım Eğer koruma aparatlarını düzgün takarsan Bence güvenlik çalışabilirsin yalnız sakın Lamayı elinde tutma mengeneyle sabitle bu şekilde Bence dekupaj testere den daha fazla iş görecektir . Dediğim gibi altına sabitlemeden elinle kaydırak iş yapmazsan güvenli bir şekilde kullanırsın taşın patlama veya sıkışma ihtimaline karşı korunmasında mutlaka takmalısın tabi güvenlik ekipmanları şart gözlük gibi. Fakat bu Alette Sadece düz ve kısa kesitler yapabileceksin profili çıkarırken kenarlardan tarak gibi yavaş yavaş yedire yedire çalışırsın.

https://www.google.com.tr/search?q=avu%C3%A7+ta%C5%9Flama+aparat%C4%B1&client=ms-android-samsung&source=android-browser&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNjoT98cTKAhUFXiwKHbX9CE8Q_AUIBygB#imgdii=D9ioy1wTEp7onM%3A%3Bu0Lyu9hUtqEmDM%3A%3Bu0Lyu9hUtqEmDM%3A&imgrc=u0Lyu9hUtqEmDM%3A

hgercek

• *
  • 39
« Yanıtla #24 : 25 Ocak 2016, 15:17:59 »
dekupaj testereyi neden tavsiye etmiyorsunuz? bugün demir testeresi için farklı uçlar aldım. yarın onları deneyeceğim. verim alırsam dekupaj testere işine hiç girmeyebilirim. :)

adiyez

• 68
  • Osman HOCAOĞLU
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #25 : 25 Ocak 2016, 15:43:04 »
profil çıkaracaksan demir testeresine 24 diş bimetal testere ağzı alacaksın.
ben hertürlü metal kesiminde bunları kullanıyorum. başka da imkanım yok zaten.
Geçen hafta 4 tane aldım bana 1 sene giderler.
geçen sene 3,5 tl idi tanesi şimdi zam yapmış teknik hırdavat 5 tl olmuş.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #26 : 25 Ocak 2016, 15:52:29 »
Bende spiral motur kullanamıyoruz bana çok ttehlikeli geliyor korkuyorum açıkçası o makineden
Kesim işlemini bahco testere ile yapıyorum gerçi biraz yorucu ama iyi antrenman oluyor

hgercek

• *
  • 39
« Yanıtla #27 : 26 Ocak 2016, 10:24:14 »
daha önce koçtaş'tan mac allister marka çin malı metal testeresi almıştım. 5 cm kesemeden 3 tanesini kırdım. çok kalitesiz bir şey. bugün yine koçtaştan aldığım farklı testere ağzını denedim. galiba yerli üretim. oldukça ucuz bir şey. tanesi 1 tl. ama cift taraflı. yani tanesi 50 kuruş gibi bir turara geliyor :) wd-40 ile gayet iyi kesti. kırlıma yok. esnek bir yapısı var, tavsiye ederim. dekupaj testere yerine bununla devam ediyorum.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #28 : 26 Ocak 2016, 15:36:25 »
Kırıldı dedikleriniz büyük bir ihtimal hss çift taraflı dediğiniz de Esaş olsa gerek esaş iyidir hem çift ağız olması avantaj ama hafif yamuk oluyorlar o yüzden sevmiyorum. Tek ağızlı bimetal testereler var onlar çok iyidir tavsiye ederim....

hgercek

• *
  • 39
« Yanıtla #29 : 26 Ocak 2016, 16:39:58 »
Kırıldı dedikleriniz büyük bir ihtimal hss çift taraflı dediğiniz de Esaş olsa gerek esaş iyidir hem çift ağız olması avantaj ama hafif yamuk oluyorlar o yüzden sevmiyorum. Tek ağızlı bimetal testereler var onlar çok iyidir tavsiye ederim....

Kırılan uçlar şunlar

http://www.koctas.com.tr/el-aleti-aksesuarlari/mac-allister-demir-testere-yedegi-bes-parca/24676-34840/?ref=search

çift taraflı sağlam olan şu resimdeki. üstünde başka bir şey yazmıyordu.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #30 : 26 Ocak 2016, 19:30:13 »
bahco hss 24 tpi candır 8)
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 26 Ocak 2016, 21:40:40 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben