Bıçak Sanatı - Forum

Japon Kanna

Ynt: Japon Kanna
« Yanıtla #20 : 22 Ocak 2016, 00:31:28 »
Eyvallah  ;) valla bu kadar ilgi göreceğini hayatta tahmin edemezdim, meğer herkesin gönlünde bir rende yatarmış  ^-^

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #21 : 22 Ocak 2016, 02:19:50 »
Yine gerekli bi alet yapmışsın hocam, eline sağlık balta ve çekiç sapınında çok faydası olacak.

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #22 : 22 Ocak 2016, 09:24:31 »
Ellerine saglik sefa abi yalniz bir sey sorucam japonlarin bu tarz aletleri kullanirken kendilerine dogru cekerek performans sergiliyorlar biz burda bu rendeleri kullananlarin surekli ileri ye dogru islem yaptiklarini gorduk /yaptik .Ozel bir sebebi varmidir kendilerine dogru cekerek kullanmanin ?

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #23 : 22 Ocak 2016, 09:34:57 »
Abi eline sağlık çok güzel olmuş :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #24 : 22 Ocak 2016, 10:10:30 »

Rende çok güzel yapılmış ama bence en güzel yanı: metalci düşüncesiyle, rende sıkıştırma tığı için ortaya konulan dönebilir silindir eleman.

Ellerinize sağlık Sayın Sefaçabuk.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2016, 10:13:55 Gönderen: Murat AKIN »

ömer mazık

• *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
« Yanıtla #25 : 22 Ocak 2016, 11:02:12 »
Ellernize sağlık güzel çalışma olmuş

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #26 : 22 Ocak 2016, 11:18:00 »
Elinize sağlık hocam
Ünye

« Yanıtla #27 : 22 Ocak 2016, 11:19:27 »
Çok teşekkürler arkadaşlar.

Ellerine saglik sefa abi yalniz bir sey sorucam japonlarin bu tarz aletleri kullanirken kendilerine dogru cekerek performans sergiliyorlar biz burda bu rendeleri kullananlarin surekli ileri ye dogru islem yaptiklarini gorduk /yaptik .Ozel bir sebebi varmidir kendilerine dogru cekerek kullanmanin ?

Selamlar

Hakan haklısın, örneğin rendeyi çekerek kullanıyorlar ama "sen" i yani bir tür sıyırgı yı ( veya ışkı) iterek kullanıyorlar. Nedeni nedir bilmiyorum  ::)

Semih ALEV

• 141
  • Meslek: imalat teknisyeni
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #28 : 22 Ocak 2016, 11:50:27 »
Ustan çok güzel olmuş ellerine sağlık  :2up .
Bıçak arkasına bir el dayama yapılsa daha iyi olmazmıydı  :2up  ;D (kıllık yapıyorum) baş parmak ve işaret parmağı arası zarar vermemek adına baba mesleği marangozluk olunca zamanında çok rendeleme yapmışlığım var

« Yanıtla #29 : 22 Ocak 2016, 12:06:24 »
İntikam alıyorum diyorsun yani  ;) kullanımda böyle bir dayamaya pek gereksinim duyulmuyor ama zaten orijinali de böyle olduğundan hiç düşünmedim.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #30 : 22 Ocak 2016, 12:47:25 »
Hocam elinize saglık. Kabza ve kın işlerken çok yardımcı olacaktır. Acaba deride nasıl sonuç verir. Kalın deriyi inceltebilir mi?
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #31 : 22 Ocak 2016, 14:13:25 »
Çok teşekkürler arkadaşlar.

Selamlar

Hakan haklısın, örneğin rendeyi çekerek kullanıyorlar ama "sen" i yani bir tür sıyırgı yı ( veya ışkı) iterek kullanıyorlar. Nedeni nedir bilmiyorum  ::)

Sefa ustam sanirim bu yazi  neden bu sekilde kullandiklarini bir nebze acikliyor ;)

Japanese planes are operated by pulling rather than pushing and much work is done in the seated position

selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #32 : 22 Ocak 2016, 21:48:26 »
hocam bir cok video ızledım cok fazla onem arz eden bır alet el işçiliği ile ugrasanlar için resmen defter yapragı talaş kaldıran ve hıç kopmayan cınsten bir alet ilk gordugumde
hayranlıkla ızlemiştim insanın marangoz olası gelıyor birden :)

« Yanıtla #33 : 22 Ocak 2016, 22:34:42 »
hocam bir cok video ızledım cok fazla onem arz eden bır alet el işçiliği ile ugrasanlar için resmen defter yapragı talaş kaldıran ve hıç kopmayan cınsten bir alet ilk gordugumde
hayranlıkla ızlemiştim insanın marangoz olası gelıyor birden :)
Aynen öyle  ;)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #34 : 27 Ocak 2016, 16:41:06 »
Ellerine sağlık Sefa Hocam , en önemlisi çok doğru olmuş . Özenmedim demişsin ama talaş kusan duvarın açısına filan dikkat etmişsin belli.  Sert ağaç rendeleyince taban ayarı çabuk bozuluyor. Sert bir mum filan varsa tabana sürünce işe yarıyor.  Ben her zaman sorduğum soruyu yine sorayım ; bıçağın arkasını nasıl yaptın? Bu sefer çekiçle yapılmış gibi duruyor.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #35 : 27 Ocak 2016, 17:54:37 »
Sağolasın, bıçağın arkasını çekiçle yaptım haklısın  ;) beğenmene sevindim ve tavsiye ederim Sen de yap.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #36 : 30 Ocak 2016, 15:12:25 »
Süper çalışıyor diyemem
url=http://hizliresim.com/E5L8mq][/url]
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

h-m-g

• *
  • 27
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Kahramanmaraş
« Yanıtla #37 : 30 Ocak 2016, 21:32:28 »
Ellerinize sağlık. Minyatür gibi,çok şirin ve işlevsel olmuş...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #38 : 30 Ocak 2016, 23:28:37 »
Sefa abi çok güzel olmuş süper bir rende olmuş
Benimde ihtiyacım vardı ne zzamandır yapımı için ışık oldu bize

« Yanıtla #39 : 31 Ocak 2016, 11:24:34 »
Süper çalışıyor diyemem

Bu daha güzel ve muntazam olmuş, ahşap ne kullandın?