Bıçak Sanatı - Forum

BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )
« : 25 Aralık 2015, 23:27:08 »

Arkadaş bir kaç gün oldu ailemize katılalı  :) Adını Barut koydum, doğduğu yerde ( yemek fabrikası, tabldot ) Kral adını koymuşlar ama ben beğenmediğim için bu adı koydum. İşi gücü oyun doğal olarak, daha altı aylık. Ama iştah yerinde Maşallah, beni bile yiyecek neredeyse kerata  :D  Çok da akıllı. Bu arkadaşı eğitmek istiyorum fakat hiç bir tecrübem yok, acaba üstesinden gelebilirmiyim ( kitap desteği ile ) ? Köpek eğitim merkezi son çarem ama ben kendim yapmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim selamlar.

Ynt: BARUT ( Ailemizin Yeni Üyesi )
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2015, 23:32:34 »
Fena bir şey olacak belli  :2up Senin halinden en iyi Ali Yiğit anlar gibime geliyor  ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2015, 23:33:52 »
Fena bir şey olacak belli  :2up Senin halinden en iyi Ali Yiğit anlar gibime geliyor  ;)

:2up  :2up  İnşallah  :2up

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2015, 23:49:57 »
Abi geçmiş olsun diyeyim başta. Rottweiler sahibi olmak ayrıcalıktır, müthiş bir koruma, çok iyi bir arkadaş, sevdiklerini emanet edebileceğin çok güçlü bir koruma. Amaaa o koca cüsse basit bir sindirim sorunu yüzünden çökebiliyor, o yüzden beslenmeye çok çok dikkat. Bilinen mitin aksine kemik ağırlıklı değil et ağırlıklı beslenmesi lazım ya da iyi bir kuru mama. Bahçede bakacaksan çok bir eziyeti olmaz eğitim işinin, 6 aylık olduğu içintuvalet eğitimi falan vardır zaten. Senin dikkat etmen gereken konu yemek verme alışkanlıkları ve sabırlı itaatkar bir hayvan olmasını sağlamak. Ayrıca asla ve asla korumacı, agresif olarak yetiştirme. Yoksa bir gün mutlaka sana patlar. Bendekinin haşlanmış bütün koyun kellesini dişler dahil yemesi ortalama 3-4 dakika sürüyor(bütün, parçalanmamış kelle). Şakayla karışık bile diş göstermesine, hırlamasına izin verme sana ve aileden birine. Sürü güdüsü çok güçlü bir hayvandır, ailedeki en düşük rütbeye sahip olan canlı olmak zorunda. Ayrıntı çok aslında, yardım gerekirse ararsın :)

Bende benim oğlanı ekleyeyim bari, birlikteliğimizin 6. yılındayız benim yakışıklımın. Doğumunun 42. gününden beri birlikte :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2015, 00:03:44 »

Sayısını hatırlamadığım kadar köpek geçti elimden ama rot olarak bu ilk  :2up  Bende çok sevdim bu arkadaşı ama sanırım eğitim için profesyonel bir yardım almak şart gibi geliyor. Maliyeti de fazla ama bende eğitimli bir rot sahibi olmayı istiyorum. Ayrıca maalesef tuvalet eğitimi de yok. Yani işimiz çook bu arkadaşla.

Senin ki süper gözüküyor, nice mutlu yıllara  :2up

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #5 : 26 Aralık 2015, 00:07:00 »

Sayısını hatırlamadığım kadar köpek geçti elimden ama rot olarak bu ilk  :2up  Bende çok sevdim bu arkadaşı ama sanırım eğitim için profesyonel bir yardım almak şart gibi geliyor. Maliyeti de fazla ama bende eğitimli bir rot sahibi olmayı istiyorum. Ayrıca maalesef tuvalet eğitimi de yok. Yani işimiz çook bu arkadaşla.

Senin ki süper gözüküyor, nice mutlu yıllara  :2up

Beraber büyüdük herifle resmen :) Çok sağ olasın abi :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 26 Aralık 2015, 11:23:36 »
ali senin verdiğin pozu verim dedim benim zozo azdaha eziliyordu  :D buda benim arkadaşım 

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2015, 11:35:41 »
ali senin verdiğin pozu verim dedim benim zozo azdaha eziliyordu  :D buda benim arkadaşım 

Ilahi Mehmet sabah sabah hic gulesim yoktu :)
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2015, 11:57:41 »

Arkadaş bir kaç gün oldu ailemize katılalı  :) Adını Barut koydum, doğduğu yerde ( yemek fabrikası, tabldot ) Kral adını koymuşlar ama ben beğenmediğim için bu adı koydum. İşi gücü oyun doğal olarak, daha altı aylık. Ama iştah yerinde Maşallah, beni bile yiyecek neredeyse kerata  :D  Çok da akıllı. Bu arkadaşı eğitmek istiyorum fakat hiç bir tecrübem yok, acaba üstesinden gelebilirmiyim ( kitap desteği ile ) ? Köpek eğitim merkezi son çarem ama ben kendim yapmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim selamlar.

Ustad oncelikle yeni arkadasimiz bomba gibi gorunuyor hayirli olsun bicaklar koruma altinda ;)
ama sen ali nin  sindirim problemi dedigine bakma , sicak ve bunaltici iklime sahip olan yerlerde genellikle bu tur problemler her zaman olucaktir olur da ;)  kuru mama olayini ii sec surekli degisime pek gelmez arkadaslar

Selamlar

Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2015, 11:59:37 »
arkadaşlar bence herkes bu konu altında evdeki dostlarını paylaşssın kedi köpek kuş balık tavuk  ne varsa hem son dönem yaşanan hayvan ölümlerine de bir ses olur belki

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2015, 12:07:11 »
arkadaşlar bence herkes bu konu altında evdeki dostlarını paylaşssın kedi köpek kuş balık tavuk  ne varsa hem son dönem yaşanan hayvan ölümlerine de bir ses olur belki

Bence Soytürk Usta'nın konuyu bombalamayalım :) Ama fikir çok güzel, genel sohbet kısmında konu açta orayı bombayalım hadi :))

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2015, 13:22:03 »
Merhaba,
Köpekleri çok seviyorum ancak rottlar ilginç hayvanlar. Full+full eğitimi olan bir rott kardeşime hediye verildi. Çok büyük, sakin ve koruma güdüleri yüksek bir hayvandı. Ancak kardeşim de temkinliydi. Bir gün dolaşmaya çıkardığında bankta kendi halinde oturan bir kadıncağıza saldırdı. Kadını paramparça ediyordu zor almışlar. Fabrikanın birine koruma köpeği olarak verildi. Dikkat edilmesi gereken türlerden. Ben olsam kangal ya da Alman çoban (Kurt) tercih ederdim. Amaç koruma ise. Hayırlı olsun.
YUCELMORE

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2015, 14:43:49 »
Abi kendin üstesinden gelirsin. Ama ipi sıkı tutmak lazım. Komutlarda çok kararlı ve net bir ses tonu kullanmalısın. Göz temasın önemli. Her baktıgında patron oldugunu hissetmeli. Özellikle göz göze geldiginizde, gözlerini ilk kaçıran sen olmamalısın. Gözünü ilk kaçıran yenilmiş demektir. Ayrıca o kendini sevdirmek için sana geldigin de sevmeyeceksin. Onun istedigi zaman degil senin istedigin zaman seversin bunu bilmeli. En önemlisi de, ip çekme gibi güç oyunları oynama. Kendi gücünü fark etmesin. Yapacagını sanmıyorum ama hafif dahi olsa vurarak cezalandırma. En büyük fiziksel cezası ensesinden tutup sarsmak olmalı. Yada bir kola kutusuna çakıl taşları koyup sallayarak korkutup ceza verebilirsin. Bence ilk ve en önemli ögrenmesi gereken komut HAYIR olmalı. Rot beslemedim ama birkaç pitbull, doberman ve dogo yu bunlara dikkat ederek kuzuya çevirmiştim. Dostlugunuz daim olsun.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #13 : 26 Aralık 2015, 15:12:05 »
Alan kişilere hayırlı olsun, ama bir köpek sever olarak bunlara yaklaşamıyorum. Daha önce bahsedildiği gibi en eğitimlisi bile bazen olur olmadık davranışlarda bulunabiliyor.

Bizzat yaşadım, az daha diz kapağımı paramparça ediyordu, zor kurtuldum. :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 26 Aralık 2015, 17:16:06 »
Soytürk abi yeni dostun hayırlı olsun.
Rotweiller lar cok iyi bir köpek iki tane baktım çift olarak. Tekrar köpek alsam yine Rootweiler alırım. Beslenmesi ben nestlenin pro plan adında bir maması var benimkilere çok iyi geliyordu zaten bir Rottweilerin sağlıkmı değilmi dye anlamaın en kolay şekli tüylerine bakmaktır tuğlerin rengi eğer mat ise anlaki o Rootweiler sağlıksızdır. Tüyleri ama yeni yıkanmış gibi parlıyorsa o rootweiler sağlıklıdır. Asla ve asla tavuk eti tavuk kemiği vermeyin en büyük düşmanıdır çok hassas mideleri vardır ben hiç bir zaman haşlanmış veya çiğ et vermedim. Bu onu em iç paraizitlere karşı güçsüz kılıyor hemde direkt olarak karekterinde problemere yol açıyor.
Kendinize iyi bi veteriner bulun ama iyi olsun bütün aşılarını yaptırın Rottweiler lar kanlı ishal hastalığa karşı cok zayıfıt eğer yakalnırsa yaşama şansı çok düşük iç parazit ve dış parazit aşaılarını muhakkak yapyırun.
eğitimine gelince tam bir koruma köpeğidir çok iyi ve disiplinli bir eğitime tabi olması gerekli. Aynı zamanda çok kıskaçtır ailenizdeki bütün fertlerle tanışırıtın ve onunda aileleden biri olmasını hissettrin asla Agresif ve saldırgan bir şekilde yetiştirmeyin sonrasında zapt etmesi çok zor oluyor. Bir abmin köpeği öyleydi ve 3. kattan aşaşğıdkai adamların üsütne atladığını ve yine aynı abimiizn nişanlısına saldırıdığı örnekleri biliyorum.
temel itaat eğitimileir aslınd abasit yapımıada kolay köpek krakeriyler oluyor sizinki şuan tam öğrenme zamanında yaptığı her işlem için bir tane kraker veriyorsunuz
basit aslında :) yada bana öyle geliyor

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 26 Aralık 2015, 17:39:54 »

Ilahi Mehmet sabah sabah hic gulesim yoktu :)

+1000  :D  :D  :D

Ustad oncelikle yeni arkadasimiz bomba gibi gorunuyor hayirli olsun bicaklar koruma altinda ;)
ama sen ali nin  sindirim problemi dedigine bakma , sicak ve bunaltici iklime sahip olan yerlerde genellikle bu tur problemler her zaman olucaktir olur da ;)  kuru mama olayini ii sec surekli degisime pek gelmez arkadaslar

Selamlar

Çok teşekkür ederim :)

Bence sakıncası yok  :2up

Merhaba,
Köpekleri çok seviyorum ancak rottlar ilginç hayvanlar. Full+full eğitimi olan bir rott kardeşime hediye verildi. Çok büyük, sakin ve koruma güdüleri yüksek bir hayvandı. Ancak kardeşim de temkinliydi. Bir gün dolaşmaya çıkardığında bankta kendi halinde oturan bir kadıncağıza saldırdı. Kadını paramparça ediyordu zor almışlar. Fabrikanın birine koruma köpeği olarak verildi. Dikkat edilmesi gereken türlerden. Ben olsam kangal ya da Alman çoban (Kurt) tercih ederdim. Amaç koruma ise. Hayırlı olsun.

Elimden sayısız kurt geçti evet hakkıyla yapıyorlar bu işi fakat ilk izlenimim rotun hali bir başka   :2up

Abi kendin üstesinden gelirsin. Ama ipi sıkı tutmak lazım. Komutlarda çok kararlı ve net bir ses tonu kullanmalısın. Göz temasın önemli. Her baktıgında patron oldugunu hissetmeli. Özellikle göz göze geldiginizde, gözlerini ilk kaçıran sen olmamalısın. Gözünü ilk kaçıran yenilmiş demektir. Ayrıca o kendini sevdirmek için sana geldigin de sevmeyeceksin. Onun istedigi zaman degil senin istedigin zaman seversin bunu bilmeli. En önemlisi de, ip çekme gibi güç oyunları oynama. Kendi gücünü fark etmesin. Yapacagını sanmıyorum ama hafif dahi olsa vurarak cezalandırma. En büyük fiziksel cezası ensesinden tutup sarsmak olmalı. Yada bir kola kutusuna çakıl taşları koyup sallayarak korkutup ceza verebilirsin. Bence ilk ve en önemli ögrenmesi gereken komut HAYIR olmalı. Rot beslemedim ama birkaç pitbull, doberman ve dogo yu bunlara dikkat ederek kuzuya çevirmiştim. Dostlugunuz daim olsun.

İti dileklerin için teşekkür ederim. Bu dediklerini 2 gün önce bende araştırmalarım sonucu öğrendim, çok teşekkür ederim . Ama ben istiyorum ki daha profesyonelce alan korumalığı yapsın , dediklerimi anlasın. Akıllıda kerata, ne bileyim bakacağız artık  :-\

Alan kişilere hayırlı olsun, ama bir köpek sever olarak bunlara yaklaşamıyorum. Daha önce bahsedildiği gibi en eğitimlisi bile bazen olur olmadık davranışlarda bulunabiliyor.

Bizzat yaşadım, az daha diz kapağımı paramparça ediyordu, zor kurtuldum. :)

Her ne kadar dostlarımız olsa da sonuçta iç güdüleri ile hareket eden bir hayvanla uğraşıyoruz. Bence her daim tetikte olmanın bir zararı olmaz.

Soytürk abi yeni dostun hayırlı olsun.
Rotweiller lar cok iyi bir köpek iki tane baktım çift olarak. Tekrar köpek alsam yine Rootweiler alırım. Beslenmesi ben nestlenin pro plan adında bir maması var benimkilere çok iyi geliyordu zaten bir Rottweilerin sağlıkmı değilmi dye anlamaın en kolay şekli tüylerine bakmaktır tuğlerin rengi eğer mat ise anlaki o Rootweiler sağlıksızdır. Tüyleri ama yeni yıkanmış gibi parlıyorsa o rootweiler sağlıklıdır. Asla ve asla tavuk eti tavuk kemiği vermeyin en büyük düşmanıdır çok hassas mideleri vardır ben hiç bir zaman haşlanmış veya çiğ et vermedim. Bu onu em iç paraizitlere karşı güçsüz kılıyor hemde direkt olarak karekterinde problemere yol açıyor.
Kendinize iyi bi veteriner bulun ama iyi olsun bütün aşılarını yaptırın Rottweiler lar kanlı ishal hastalığa karşı cok zayıfıt eğer yakalnırsa yaşama şansı çok düşük iç parazit ve dış parazit aşaılarını muhakkak yapyırun.
eğitimine gelince tam bir koruma köpeğidir çok iyi ve disiplinli bir eğitime tabi olması gerekli. Aynı zamanda çok kıskaçtır ailenizdeki bütün fertlerle tanışırıtın ve onunda aileleden biri olmasını hissettrin asla Agresif ve saldırgan bir şekilde yetiştirmeyin sonrasında zapt etmesi çok zor oluyor. Bir abmin köpeği öyleydi ve 3. kattan aşaşğıdkai adamların üsütne atladığını ve yine aynı abimiizn nişanlısına saldırıdığı örnekleri biliyorum.
temel itaat eğitimileir aslınd abasit yapımıada kolay köpek krakeriyler oluyor sizinki şuan tam öğrenme zamanında yaptığı her işlem için bir tane kraker veriyorsunuz
basit aslında :) yada bana öyle geliyor

Önerilerin için çok teşekkür ederim. Daha önce eğitimle ilgili hiç tecrübem olmadığı için bana çok zor geliyor. Kraker derken bildiğimiz balık kraker filan mı yoksa köpeklere özel kraker mi  ::)

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 26 Aralık 2015, 17:49:11 »
Sabah ve akşam olmak üzere 45 dakika - 1 saat vakit ayırabiliyorsanız bence kesinlikle bir "eğitim merkezine" göndermeyin. Köpeklerin birkaç favorisi vardır kimisi top, kimisi tug, kimisi yemek.... Bunu belirledikten sonra eğitim çok kolaylaşır. Başlangıçta otur, yat, kalk ve "izle" (heel, yanında çekiştirmeden yürüme) komutunu öğretmeniz gerekli. Yaşı itibariyle bir an evvel de bu eğitimlere başlamanız lazım.

Bu arada fırsat buldukça farklı ortamlara (kalabalık, gürültülü, parlak zeminler, havai fişek, araba içi, kafe vs) sokun ve sosyalleşmesini sağlayın. Agresif olmayan ve iyi eğitimli köpeklerin yanına da sürekli götürün ki diğer köpeklere de alışsın. Sosyalleşme aşaması çok önemli zira eksik veya yanlış yapılması ilerideki karakteri üzerinde çok fazla etkisi olacaktır.

Eğer bu konuda bilgiye ihtiyacınız olursa naçizane yardımcı olmak isterim.

Köpeğim Şila'nın epey önce çekilen bir videosunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Eğitimini kendim verdim ve şu anda bundan daha iyi durumda...
https://www.youtube.com/watch?v=UYak-BNLQfc

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #17 : 26 Aralık 2015, 18:17:02 »
Köpeğiniz  çok güzel görünüyor maşallah
Eğitim için kopeklere fisildayan adam belgeseli tam anlamıyla doğru kaynak diyebilirim köpek psikolojisi hakkında çok doğru bilgiler içeriyor özellikle sürü psikolojisi ast üst kavramları çok önemli köpekler için
Size ve yakınlarıniza bir dosttan fazlası olucak yakında eminim.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #18 : 26 Aralık 2015, 21:23:52 »
Aman abi sakın bakkalda satılan kraker şeker v.b şeyler verme özllikle şeker gözlerini çok cabuk bozabiliyor.
ödül krakerleri diye gecer büyük marketlerde ve veterinerlerde var. alırken son kullanma tarihlerine bak birde iyi markaları seç.
ucuza kaçma :)
Hee bide söylemişmiydim bilmiyorum ailede bir kişi herkesten cok sever :) ve onu çok kıskanır :) aman dıyorum iyi sosyalleştir.
internette eğitim ile alakalı çok video ve anlatım var biraz araştırsan problemi çözersin

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #19 : 26 Aralık 2015, 23:29:36 »
Sabah ve akşam olmak üzere 45 dakika - 1 saat vakit ayırabiliyorsanız bence kesinlikle bir "eğitim merkezine" göndermeyin. Köpeklerin birkaç favorisi vardır kimisi top, kimisi tug, kimisi yemek.... Bunu belirledikten sonra eğitim çok kolaylaşır. Başlangıçta otur, yat, kalk ve "izle" (heel, yanında çekiştirmeden yürüme) komutunu öğretmeniz gerekli. Yaşı itibariyle bir an evvel de bu eğitimlere başlamanız lazım.

Bu arada fırsat buldukça farklı ortamlara (kalabalık, gürültülü, parlak zeminler, havai fişek, araba içi, kafe vs) sokun ve sosyalleşmesini sağlayın. Agresif olmayan ve iyi eğitimli köpeklerin yanına da sürekli götürün ki diğer köpeklere de alışsın. Sosyalleşme aşaması çok önemli zira eksik veya yanlış yapılması ilerideki karakteri üzerinde çok fazla etkisi olacaktır.

Eğer bu konuda bilgiye ihtiyacınız olursa naçizane yardımcı olmak isterim.

Köpeğim Şila'nın epey önce çekilen bir videosunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Eğitimini kendim verdim ve şu anda bundan daha iyi durumda...
https://www.youtube.com/watch?v=UYak-BNLQfc

Valla sizin köpeğinizle olan diyaloğunuz çok hoşuma gitti, benimki de böyle olsa daha ne olsun ( hele ben eğitebilirsem ). Tebrik ediyorum, sanırım sizin deneyimlerinize ihtiyacım olacak. Birde bir şey dikkatimi çekti, hareketleri başarı ile yapıyor fakat ödül vermiyorsunuz( yiyecek), neden? Yada başak bir ödül şekliniz mi var ?

Benim ki gırtlağına çok düşkün tek zaafı bu yani bunu kullanarak eğitebilirsem eğitirim yoksa işimiz yaş :)