Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak hayat kurtarır

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Bıçak hayat kurtarır
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2015, 10:12:55 »
ben daha çok şunu sormak istemiştim, arabada meydana gelecek nasıl bir sıkıntı kemerin açılmasını imkansız hale getiriyor? kaza anında panik halindeyken kemeri açamıyor olmayı anlayabiliyorum, fakat sistem olarak bu kadar basit bir mantıkla üretilmiş kemer nasıl oluyor da açılmıyor onu anlayamıyorum.

Hayat kurtarma işleri hep ihtimaller ve ihmaller üzerine kuruludur. Bir ihmal can alırken bir ihtimal hayat kurtarabilir. Zamanla yarıştığınız için nedeni, nasılı o andaki şartlara ve insanların pratik tecrübelerine bağlıdır.

Kemerin açılması konusu ifadeye girmiş fakat bana soracak olursanız kaza etkisiyle şuurunu kaybetmiş olmalı. Aracın içerisindekilerde panik halinde kaçışmışlar ki 1 metre kadar suyun içinde boğulmuş. Konularda tecrübesi olan birisi olsaydı üzerindeki bıçakla o kızcağızı kurtarabilirdi.

Hareketli araçlarda boş boş ortada duran eşyalar sadece kaza da değil ani bir frende bile savrulur. Bu tip savrulmalardan ölen ve yaralananlarda mevcuttur. Araç içindeki her eşya zaten sabitlenmelidir.
Şöförün elinin erişim mesafesindeki(torpido, kapı kolundaki boşluk gibi) yerlerde kesici bir alet taşımak hayat kurtaracaktır. Şuur kaybolsa bile konuda tecrübesi olan biri oradaki insanı kurtarabilir. Elinizin erişebileceği yerde bıçak(mümkünse cam kırabilecek güçte) olsun. Üzerinizde bir çakı taşıyın. Sadece kendi hayatınızı değil başkalarının hayatını da kurtarma şansınız olabilir.

Hadi bıçak işe yaramaz dedik elimize ne geçecek? Zaten bıçaklara karşı önyargısı olan bir toplumda bıçakların hayat kurtarabilir olduğuna dair güçlü bir argümanı adı bıçak olan bir forum olarak neden bu kadar yadsıyoruz anlayamıyorum.
Okinawian

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2015, 10:23:22 »
argüman yadsıdığımızı düşünmüyorum, sadece adı bıçak sanatı olan bu platformda sırf bıçakları sevdiğimiz için bazı gerçekleri görmezden gelmemeye çalışıp akıl yürütüyoruz.

insanın yanında taşıyacağı çok sıran bir çakı bile günlük hayatta çok işe yarıyorken bir kaza anında kemer kesme gibi bir konuda elbette faydası olacaktır. mantıken mümkün olan bu durum acaba pratikte gerçekleşebilir mi, onu tartışıyoruz.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 15 Aralık 2015, 10:50:33 »
Aslında benim de söylemek istediğim silah, bıçak fobisinin buraya kadar sirayet edip etmediği?

Dalış yapan arkadaşlar balıkçı ağlarına ya da  bir misinaya takılmanın ne demek olduğunu bilirler. İp kesen bıçağı bırakın ufak bir alet denizin altında canınızı kurtarır.

Her alet uygun şekilde kullanıldığı zaman hayat kurtarıcıdır. Bir bıçak olsaydı kurtulma şansı olabilirdi.

Okinawian

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 15 Aralık 2015, 21:43:47 »
You tube da  "huet training" diye ararsaniz fikir verebilir