Bıçak Sanatı - Forum

ÇİTLENBİK AĞACI RENK VE DESEN

captainmemo

• **
  • 83
  • El emeği ve göz nurunun değeri biçilmez.
    • hobi  bahcesi
  • Meslek: turizm ve eğitim
  • Yer: istanbul
ÇİTLENBİK AĞACI RENK VE DESEN
« : 02 Aralık 2015, 13:53:25 »
Bir süre önce Forumdaşımız olan arkadaşımız elinde kabza yapımına uygun Çitlenbik, Karaağaç ve dut ağaçları olduğunu isteyen arkadaşlarımız ile paylaşabileceğini belirtti. Bende Çitlenbik ve Karaağaç istedim. Sağ olsun arkadaşımız ağaçları gönderdi.
Ağaç kütükleri yaştı. İlk olarak Çitlenbik ağacı dallarının kabza boyutlarına uygun  kesimini yaptım ve kuruması için beyaz tutkal ile Mühürleme yaparak kuruması için serin bir yere istif yaptım.
Forumda ki arkadaşlarımızın Çitlenbik Ağacının renk ve desenleri hakkında fikirleri olması açısından fotoğrafını yüklüyorum.
Forumdaşımza tekrar teşekkürler.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
  • Meslek: Arkeolog
  • Yer: Isparta
Ynt: ÇİTLENBİK AĞACI RENK VE DESEN
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2015, 14:05:59 »
Bir süre önce Forumdaşımız olan arkadaşımız elinde kabza yapımına uygun Çitlenbik, Karaağaç ve dut ağaçları olduğunu isteyen arkadaşlarımız ile paylaşabileceğini belirtti. Bende Çitlenbik ve Karaağaç istedim. Sağ olsun arkadaşımız ağaçları gönderdi.
Ağaç kütükleri yaştı. İlk olarak Çitlenbik ağacı dallarının kabza boyutlarına uygun  kesimini yaptım ve kuruması için beyaz tutkal ile Mühürleme yaparak kuruması için serin bir yere istif yaptım.
Forumda ki arkadaşlarımızın Çitlenbik Ağacının renk ve desenleri hakkında fikirleri olması açısından fotoğrafını yüklüyorum.
Forumdaşımza tekrar teşekkürler.

Bende tekrardan rica ederim. Bu ağaçların kabza yapımında ne tür bir sonuç vereceğini bende sizler sayesinde görmüş olacağım. İyi günlerde kullanmanızı temenni ederim.