Bıçak Sanatı - Forum

Ustalara sesleniş

GökHan35

• **
  • 50
  • Meslek: Memur
  • Yer: izmir
Ustalara sesleniş
« : 29 Kasım 2015, 14:27:35 »
Bütün ustalarıma ve forumdaşlarıma selamlar.Allah işlerinizde kolaylık,sizlere afiyet ve saglık versin.

Hemen konuya girip bir sitemim olacak ve birde soru sorucam. Aranıza katıldığımdan beri bir kac bıcak dövmüş bir gizli baston içi kılıc dövmüş bulunmaktayım kırdıklarınmı yanlış su verdiklerimi söylemiyorum :) bu zamanda da yardımlarını bizlerden esirgemeyen tüm ustalarıma teşekkür ediyorum.tabi ilk başlarda çok soru sorarken daha sonraları soru sormak yerine cevap okumaya başladım ve çok çok yardımcı oldu.şimdi sitem noktasına gelirsek internette pek çok yabancı kaynaklı blog,forum vb SİTE bulunurken bizde bu sayı yok denecek kadar az,15 yaşında ingiliz bebesi bile üç tane ateş tuğlası koyup Ocak yapıp Video çekmiş ben demirciyim diyor ken bizde neden sayı bu kadar az.internette ustalarımızın isimlerini arıyorum bi kaç videodan başka bir bulunmuyor sizden ricam biz çıraklara aşamalarını inceliklerini anlatmasıdır.örnegin sefa ustamın dillere destan türk kılıcı yada katanası gibi. Yalnızca fotolarla anlaşılmıyor aşamaları anlatılan videolarda isteriz.gökhan ustanın bir kaç videosu var Hare isimli oynadığı belgesel var yardımcı oluyor ama yeterli gelmiyor.bu konuda bizlerle bilgi paylaşımında bulunurmusunuz.daha çok görsel ile hem foruma hemde türk demircilik ve bıçakçılıgına cünkü sayılarınız çok az eski belgeleri okuyorum şöyle demirciymişiz böyle ustalarımız varmıştan öteye gidemiyoruz.kaynaklarımız çok kısıtlı halbuki ecdat çok başarılı ama eser yok.düşüncelerinizi merakla bekliyorum.birde bir sitede eskiden dımışki çeliğinin hindistandan geldini şamda sadece dövüldüğünü usta maharetli olunca insanlar oranın çeliği sandıklarını anlatıyordu.peki biz forumdaşlar olarak birleşip kendimiz için bu tip ticaret yapamazmıyız daha önce sizlerin yaptığı gibi yani meşhur katana belgeselinde adam tatara fırınında çeliği yapıp Ustalara gönderiyorya böyle bir organizasyonu bedeli neyse verip yapamazmıyız çünkü Çelik bulmakta sürekli sıkıntı oluyor Fransa'dan Çelik gelcek ortak alalım deniyor sonra bazen vazgeçmeler oluyor sıkıntılar oluyor gibi.bunları aşabilirmiyiz çok uzun olduysa kusuruma bakmayın.hayırlı günler şimdiden sağolun var olun.