Bıçak Sanatı - Forum

Üc yeni calisma no 1

metin anan

• 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
Üc yeni calisma no 1
« : 13 Kasım 2015, 10:19:05 »
Merhabalar
Nedense sitemizde cakilar fazla ilgi görmiyorlar ,ben genede son üc caki calismalarimi sizlerle paylasmak istedim
Birinci caki
Namlu uzunluk :78 mm kalinlik 3mm Paslanmaz Damaskus Markus dan
Toplam uzunluk  :202 mm
Sap :ahsap grenadil ,1,6 mm titan liner
Agirlik : 120 g

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Üc yeni calisma no 1
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2015, 10:45:21 »
Merhabalar
Nedense sitemizde cakilar fazla ilgi görmiyorlar ,ben genede son üc caki calismalarimi sizlerle paylasmak istedim

Bu hiç ama hiç doğru değil Üstadım, ilgi görüyorlar.

Sadece, forumun genel uzmanlık tecrube düzeyi, henüz yaygın şekilde çakı yapacak seviyede değil.

Ustalarımız (yani çoğumuz) imal edemedikleri şeylere yorum yapamıyorlar doğal olarak.

Bu arada elinize sağlık. Her zamanki gibi çok güzeller.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2015, 10:46:49 »
Metin abi elinize sağlık çok sempatik bir model olmuş. İşçilik ve malzeme kalitesine zaten sözümüz yok :)
Çakılar elbette ilgi görüyor gakat sizin eserlerinize insan ne diyeceğini bilemediği için yorum yazamıyor :)
Bu platformda benim gibi birçok kavramı ya da malzemeyi bilmeyen arkadaşlarımız var çakı parçaları da sanıyorum bunlardan bazıları. Keşke sizde benim gibi cahiller için çakılarda kabza linere nasıl tutturulur pivot pim nedir nasıl olmalıdırkilit sistemlerinde nelere dikkat etmek lazım gibi tecrübelerinizden bir miktar paylaşsanız da çakı işi artsa biraz.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2015, 11:07:59 »
Ustam Türkçe bilgim senin çakılardaki başarının hakkını verecek seviyede değil. O derece beğeniyorum.  :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2015, 11:15:06 »
Elinize sağlık ustam.
Çakılar forumda az görebildiğimiz işler yorum yapmayı unutmuşuz ileride çakı yapan ustalarımızın çoğalması dileğiyle.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2015, 11:34:15 »
Metin ustam eserlerine diyecek söz bulmakta artık şahsen zorlanıyorum,zorlanıyoruz.Kullandığınız malzemeleri çoğu zaman sizden görüyoruz,tedarik etsek bile çoğumuz bilgi ve tecrübe sahibi olmadığından ya başlamaya cesaret edemeyiz,ya da malzemeyi heba eder çöpe atarız  ;)  Kaldı ki daha perdahı bile düzgün yapamayanımız çok.Ellerinize sağlık.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2015, 11:35:18 »
Metin abi elinize sağlık çok sempatik bir model olmuş. İşçilik ve malzeme kalitesine zaten sözümüz yok :)
Çakılar elbette ilgi görüyor gakat sizin eserlerinize insan ne diyeceğini bilemediği için yorum yazamıyor :)
Bu platformda benim gibi birçok kavramı ya da malzemeyi bilmeyen arkadaşlarımız var çakı parçaları da sanıyorum bunlardan bazıları. Keşke sizde benim gibi cahiller için çakılarda kabza linere nasıl tutturulur pivot pim nedir nasıl olmalıdırkilit sistemlerinde nelere dikkat etmek lazım gibi tecrübelerinizden bir miktar paylaşsanız da çakı işi artsa biraz.

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2015, 11:35:54 »
Merhabalar

Bu hiç ama hiç doğru değil Üstadım, ilgi görüyorlar.

Sadece, forumun genel uzmanlık tecrube düzeyi, henüz yaygın şekilde çakı yapacak seviyede değil.

Ustalarımız (yani çoğumuz) imal edemedikleri şeylere yorum yapamıyorlar doğal olarak.

Bu arada elinize sağlık. Her zamanki gibi çok güzeller.

+1
Kendi adıma bir acemi olarak sabit namlu bıçaklara 'yaparım ben bunu' diye gazla baksam da çakılara hiç bulaşmıyorum  :D Zor iş hocam,acemileri çok çok aşar ;) 
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2015, 12:13:10 »
Bütünü ile çok güzel görünüyor. Düzgün çakı yapabilmek gerçekten zor. Çalışmalarda sabit namlu gibi hataları tolere edemiyor maalesef ama keyfi bir başka.

metin anan

• 336
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2015, 12:45:53 »
Arkadaslar hepinizin ilginize güzel sözlere tesekkürler beni simartiyorsunuz  :2up cakilara az ilgi olmasi sözcügünü sitemli deyil biraz espri olsun dedim ,ve ise yaradi simdiden ilgi orani artti :)  caki yapmaya merakli olan arkadaslara elimden geldigince yardim etmek isterim soru sorabilirsiniz, fakat önceden de belirttigim gibi hala seri yazmayi ögrenemedim :( Kismet olursa bir dahaki cakiyi yaparken video cekmek istiyorum daha cok zor noktalari,umarim böylece bircok sikintilari cözeriz

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2015, 12:58:54 »
Evet pek çok kişi benim gibi bu videoyu dört gözle bekliyordur mutlaka  :2up

Mızrak

• 214
  • Çetin KAYALIK
  • Meslek: Ziraat Mühendisi
  • Yer: Niksar Tokat
« Yanıtla #11 : 13 Kasım 2015, 13:05:11 »
Değişik hoş olmuş.Elinize sağlık.

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 13 Kasım 2015, 14:08:29 »
Metin Abi biz senin çakıları dudak ısırarak izlediğimiz için ne yazsak bilemiyoruz. Şahsen ben her eserinize çok güzel olmuş demekten artık çekiniyorum böyle boşmuş gibi geliyor. Bir katkıda da bulunamıyoruz zira yapmış olduğunuz hali en güzel hali.  Bazen düşünemiyorum bile kafa bile yormuyorum şimdi bunu düşünüp anlamak için zaman harcamayayım ilerde ustalaşınca bakarım falan diyorum. Yani aslında klasman farklı olunca işte böyle oluyor.  :) 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #13 : 13 Kasım 2015, 15:33:57 »
Evet pek çok kişi benim gibi bu videoyu dört gözle bekliyordur mutlaka  :2up

Bende dahil bircok kişinin çakı yapmayı istedigine ama cesaret edemediginiden girismedigine eminim. Caki nasil yapilir konusunda  birkc detayli anlatim var sitede fakat ustalar bu konuya egilip biz acemilere daha detayli anlatimlar ve videolar ile destek olabilirler ise çaki seyretmeye degil yapmaya da ilginin artacagini dusunuyorum. Vitrinin dışından bakiyormusum gibi geliyor sizin islerinize bakarken. Tekrar elinize saglik calismalarinizin her biri sanat eseri kıvamında.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

« Yanıtla #14 : 13 Kasım 2015, 21:09:19 »
Metin Abi nefis olmuş . Laf atmışsın "çakılar ilgi görmüyor" diye, çakılar ilgi görüyor da bir şeyler söylemeye dil yetersiz kalıyor. Ellerin dert görmesin.

metin anan

• 336
« Yanıtla #15 : 13 Kasım 2015, 21:13:25 »
Metin Abi nefis olmuş . Laf atmışsın "çakılar ilgi görmüyor" diye, çakılar ilgi görüyor da bir şeyler söylemeye dil yetersiz kalıyor. Ellerin dert görmesin.
Sagolasin sefa hoca,beni ziyarete ne zaman geliyorsun :2up

« Yanıtla #16 : 13 Kasım 2015, 21:16:59 »
Şu an bir yere kıpırdayamıyorum Metin Abi, yani belirsiz  :(

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #17 : 13 Kasım 2015, 22:13:08 »
Metin kardeşim,emeklerine sağlık,çok güzel çalışma.
Çakıya ilginin düşük olduğunu düşünmüyorum,eminim herkesin aklının bir köşesinde çakı yapma düşüncesi  vardır,video-resim-çizim vs.her türlü yardımınızı bekliyor olacağız.

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #18 : 13 Kasım 2015, 23:23:08 »
Metin abi çakılarına iltifatları gökten yıldızlar gibi yağdırmaktan başka birşey gelmiyor şuan elimizden :2up senin bıçak ve çakılarını daha yakından incelemek isteriz ama pek mümkünde olmuyor.Tamer Tanlak'a verdiğin bazı bıçakları gördüm harikalar özellikle İntegral bıçak süperdi.Tamer Tanlak'la kuzenim oluyor.Tanıştığınızı sonradan öğrendim.O da tam bir bıçak hastası :D Abicim tekrar tebrik ediyor ve çalışmalarını takip ediyoruz yorumlayamadan :2up :2up

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #19 : 14 Kasım 2015, 08:00:47 »
Ustam Türkçe bilgim senin çakılardaki başarının hakkını verecek seviyede değil. O derece beğeniyorum.  :2up
+1