Dostum.
İlk olarak o yağı iyice temizle. Sonra o pudra gibi olan (ince taştır aslında) nesne ile üzerine yumuşakça vur, tüm kılıcın yüzeyinin nemini alır. Kutunun içindeki pirinç kağıdı ile Uçikoyu temizle. Sonra Karanfillli yağ ile çok ince bir katman kalacak şekilde yağla. Baktığın zaman yağlı olduğu belli olmamalı, ancak elinle dokununca anlamalısın. Çinden gelen Katanalardaki yağlar kötü oluyor, sana mineral yağ ile karanfil yağı karışımını öneririm, yada eczaneden sıvı vazelin veya gliserin ile karanfil yağını karıştırabilirsin. Bu arada kesiş işi şakaya gelmez, yani öülme kadar gidebilen sakat işler olabilir, özellikle Çin yapımı kılıçlarla. Kılıcı biraz tanıt bize veya resmini koyki sana yardımcı olabiliyim.