Çok istememe rağmen henüz bir türlü bıçak yapımına başlayamadım ama elimdeki hazır bıçaklar için rulo bir çanta yapmayı denedim
Elimde herhangi bir profeyonel deri işleme malzemesi yoktu.Bız,mumlu ip,çivi ve bir tabaka deri ile böyle bir çalışma ortaya çıktı
Biraz acele ettiğimden ve elimde cetvel olmadığından dikiş yerlerinde ve genelinde orantısızlıklar gözünüze çarpabilir fakat bu çalışma eksiklerimi ve sonraki çalışmalarda nelere dikkat etmem gerektiği konusunda öğretici oldu.Bitmiş halinden başlayayım;

Yukarıda da belirttiğim gibi malzemeler, 1 tabaka deri-krem ve bordo renk mumlu ip-ve deri dikişi için iğne.Dikiş stilleri ile öncesinde herhangi bir araştırmam olmadı, tamamen doğaçlama oldu.
Yuvarlak mühür de benim ve eşimin osmanlıca ile adlarımız yazıyor(kalp formunda)Bu baskıyı ters pirinç mühür ile yaptım.Aynı mührü düğün davetiyemizde mum mühür yapmak için kullanmıştık.

Bağlama kemerlerini iki renk mumlu ip ve deri şeritlerden ördük;

Kullandığım tabakada bazı özürler vardı, onlarla ilgili herhangi bir işlem yapmadım.Daha doğal duruyor böyle

Şimdi ki hedefim uygun deri ve işleme aletleri bulabilirsem elimdeki Mora' ya bir kılıf yapmak