Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet
cevız kökü
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
cevız kökü
15 Yanıt
3779 Gösterim
balıkcı
1123
murat yımaz
Meslek: bileme ustası
Yer: kütahya
cevız kökü
«
:
31 Ocak 2011, 06:53:39 »
arkadaşlar bir yerlerden duyduguma göre cevız agacının kökünden cok güzel sap ve kılıf oluyormuş bukonu hakında bılgısı olan varmı. yada hangı agaclar daha dekoratıf cevremızde bulabıleceyımız hazır ahsap olması gerekmıyor cevız kökü olursa ben cevre köylere haber salacam önereceyınız herhangı bır agacta olur onuda sordurabılırım
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31
fatihaydın
779
Meslek: SATIŞ
Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: cevız kökü
«
Yanıtla #1 :
31 Ocak 2011, 12:10:49 »
Dut köküde olur ama en az 2,3 yıllık kurumuş olması lazım,bu köklerin,
tarık
205
Meslek: teknisyen
Yer: istanbul
«
Yanıtla #2 :
01 Şubat 2011, 21:16:32 »
abicim bulursan yılan ağacı yada pelesenk dene hem desen hemde uzun ömür açısından daha iyi olurlar
Abdurrahman
346
Meslek: emekli
Yer: Denizli
«
Yanıtla #3 :
01 Şubat 2011, 23:15:18 »
evet beyler dünyanın tüfek dibciği imalatında aradığı ve en ön sıralarda bulunan malzeme ceviz köküdür siyah ve gözenekleri dolgun sağla olur cok yaşlı ceviz ağacının kökü olaması gerekiyor kılıç sapları da cevizden tercih edilir genelde
whitefoxss
«
Yanıtla #4 :
02 Şubat 2011, 23:16:27 »
Beyler paylaşımları saygı ve gururla takip ediyorum fakat lütfen Türkçe'mize sahip çıkalım..Kelimeleri ve cümleleri düzgün kullanmaya itina gösterelim.Nacizane ricamdır,lütfen yanlış anlaşılmasın.
Abdurrahman
346
Meslek: emekli
Yer: Denizli
«
Yanıtla #5 :
06 Şubat 2011, 17:48:38 »
kusura bakmayım 45 yaşından sonra bu bilgisayar denen gavur icadı ile tanışınca böyle kelimeler eksik veya fazla oluyor eksiği veya fazlasını siz düzeltin gari
tarpoon
4739
«
Yanıtla #6 :
15 Şubat 2011, 20:51:06 »
evet cevız ıyı ışlendığınde ustasının yuzunu kara cıkartmayacak bır ahşap. ve ağır kendıne has cızgılere desenlere sahıp. bıçaklarda kullanılacak olanlar 3no ve 4 no kökten aşağı olmamalı dıye dusunuyorum.
duzce taraflarında bol mıktarda ucuz olarak alınabılınır yarı fırınlanmıs olarak..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”
ozgurozdemir
1
Meslek: elektrik teknisyeni
Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
«
Yanıtla #7 :
15 Şubat 2011, 21:55:52 »
cevizden bir örnek vereyim tanercim öyle no4 ceviz varsa yakınlarda talibim
bıcağı aebl paslanmazdan yaptım daha sapın işlemi bitmedi 3-4 tane daha yapıp ısıl işleme vereceğim bitince bitmiş resimleride yayınlarım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ
balıkcı
1123
murat yımaz
Meslek: bileme ustası
Yer: kütahya
«
Yanıtla #8 :
15 Şubat 2011, 22:44:53 »
özgür kardeşim bu sene kesılmış bır cevız agacı buldum kökunu yaza kazıp cıkaracagız ozaman sanada gönderırım ınşaallah ama bıraz uzun sürecek forumda palaşirım hatırlatırsın
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31
tarpoon
4739
«
Yanıtla #9 :
15 Şubat 2011, 23:00:32 »
özgür desenleri hoş ama bana göre balçaklı bıçaklarda kontras oluşturularak daha da desenler belırgın gösterılebılınıyor.
ayrıca ahşaba herhangı bır uygulama yapmadın degılmı ham halı şu anda yanı..? 3 veya 4 no denk gelırsem haber verırım.
ozgurozdemir
1
«
Yanıtla #10 :
15 Şubat 2011, 23:04:20 »
eyvallah balçak takıla bilir aslında paslanmaz veya pirinçten daha birmedi ahşabın üzerine saftol sürdüm tabi birazda zımparaladım.
XauPau
1108
Hayri Canyakmaz 1980
Meslek: Finans
Yer: Kocaeli
«
Yanıtla #11 :
16 Şubat 2011, 12:10:36 »
Bence de balçak ile daha hoş olacaktır. 4. resimde gördüğüm kesilmemiş pimlerin gölgesi ise sapta değişiklik oldukça kolay gibi duruyor sizin için.
Bahçemde büyük bir cevizin kökü var. Ağacı 4 senedir boy hizasından kesiyoruz. Çok arsızlaştı. Umarım kökte öyledir.
Ben bu kökü biçtirip mi kurutayım yoksa kökü olduğu gibi mi kurutayım. Yer sıkıntım yok evimin altında büyükçe bir taş depo var nem ve güneşten uzak. Çatım var bol esintili. Nasıl bir yol tercih etmeliyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
ozgurozdemir
1
«
Yanıtla #12 :
16 Şubat 2011, 13:13:17 »
balçak icin delikler mevcut ahşabımn altında dediğim gibi daha işlemi bitmedi belki pirinç belki paslanmazdan balçak yaparım daha karar veremedim
kök içinde catıya koyman daha mantıklı geliyor kuruması için biçtirmeden kurutki biçtirirsen kuruma esnsında catlama ihtimali yüksek olur.
kökün durumuda tamamı ile sanş meselesi dümdüz desensiz birşeyde karşına cıkabilir.kısmet
tarpoon
4739
«
Yanıtla #13 :
16 Şubat 2011, 13:22:18 »
Hayrı kökü cıkardıktan sonra dal kısımları vs bal mumu ıle hıç olmaz ıse yağlı boyayla hava hava ıle temasını kes .
hava sırkılasyonu olan fazlaca sıcak olmayan "çatın uygun sanırım" bıryere at ve unut randımanlı kuruması 4 yılı bulur. kuruduktan sonra desenlerı cıkarmak ıçın suyuna kesılmesı lazım onuda her marangoz yapamaz..
yanı guzelım cevız yalan olur kafayı yersın
XauPau
1108
Hayri Canyakmaz 1980
Meslek: Finans
Yer: Kocaeli
«
Yanıtla #14 :
16 Şubat 2011, 14:20:55 »
Bir tane daha kök var çatıda. 2 yıldır duruyor öyle. Biçtirip koydum ve dışına tutkal sür demişti usta. Bende öyle yaptım ama ufak ufak çatlaklar var. Biraz yüzeysel gibiler ama dediğiniz gibi kısmet sanırım. Bu sefer biçtirmeden koyacağım öyleyse. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
tarpoon
4739
«
Yanıtla #15 :
16 Şubat 2011, 14:48:42 »
Yazdır
[
1
]
Yukarı git