Bıçak Sanatı - Forum

BIÇAK YAPIMI İÇİN, SIFIRDAN MALZEME TEMİNİ TAVSİYESİ

Yasin AKTAŞ

• 84
  • Yer: Çanakkale / Biga
Ynt: BIÇAK YAPIMI İÇİN, SIFIRDAN MALZEME TEMİNİ TAVSİYESİ
« Yanıtla #20 : 17 Eylül 2015, 10:59:22 »
Tekrar merhaba,

Eğe olarak pferd ya da esaş alacağım kaç cm kaç numaralar olmalı? ince ve kalın 2 dikdörtgen 1 balıksırtı yeterli olur mu?

150 kum -220kum -400kum- 600 kum-800 ve 1200 kum zımpara yeterli olur mu başlangıçta, bunlarda da hangi marka tavsiye edersiniz?

Bu arada hafta sonu İstanbul'a gideceğim, gitmişken mutlaka uğra dediğiniz yer varsa uğrayabilirim :)
Saygılar
Yasin bey eğe listenize mutlaka bir yuvarlak eğe ekleyin ayrıca zımparaya da 80 kum ve 2000 kum ekleyin bu ekipmanlarla istediğiniz bıçağı yapabilirsiniz :)

Hasan Bey çok teşekkürler,
Eğe ve zımpara da marka tavsiyeniz var mı?
O zaman yuvarlak, düz ve balıksırtı eğe alıyorum kaç numaralar işimi görür?
Yasin AKTAŞ 1988 / ÇANAKKALE

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #21 : 17 Eylül 2015, 13:59:39 »
Tekrar merhaba,

Eğe olarak pferd ya da esaş alacağım kaç cm kaç numaralar olmalı? ince ve kalın 2 dikdörtgen 1 balıksırtı yeterli olur mu?

150 kum -220kum -400kum- 600 kum-800 ve 1200 kum zımpara yeterli olur mu başlangıçta, bunlarda da hangi marka tavsiye edersiniz?

Bu arada hafta sonu İstanbul'a gideceğim, gitmişken mutlaka uğra dediğiniz yer varsa uğrayabilirim :)
Saygılar
Yasin bey eğe listenize mutlaka bir yuvarlak eğe ekleyin ayrıca zımparaya da 80 kum ve 2000 kum ekleyin bu ekipmanlarla istediğiniz bıçağı yapabilirsiniz :)

Hasan Bey çok teşekkürler,
Eğe ve zımpara da marka tavsiyeniz var mı?
O zaman yuvarlak, düz ve balıksırtı eğe alıyorum kaç numaralar işimi görür?
Kardeşim eğe markası olarak: PFERD-BAHÇO-ESAŞ,zımpara markası olarak da : SAIT ve ATLAS ı önerebilirim.1 adet 1 no.(kaba diş)Dikdörgen eğe,1 adet 2 no. yarım yuvarlak eğe ve 1. veya 2 numara yuvarlak eğe başlangıç olarak işini görebilir  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Yasin AKTAŞ

• 84
« Yanıtla #22 : 17 Eylül 2015, 14:12:28 »
Ömer Bey çok teşekkürler, zımparalar alüminyumoksit mi Silisyumkarbür mü olmalı? Birde şerit zımpara mı yoksa a4 ebatında olanlardan mı almalıyım?

Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #23 : 17 Eylül 2015, 14:19:48 »
Yasin kardeş aynı konu hakkında forumda birçok kişi yüzlerce soru sormuş durumda.Biraz araştırmanı öneriyorum.Belli başlı marka isimlerini zaten söylüyoruz,ki ben en iyilerini verdim.Kendim Bauhaus dan aldığım dandik zımparaları kullanıyorum.Sen hele bir başlangıç yap,zamanla zaten neyin iyi,neyin kötü olduğunu kendin tecrübe edeceksin  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Yasin AKTAŞ

• 84
« Yanıtla #24 : 17 Eylül 2015, 14:57:51 »
Yasin kardeş aynı konu hakkında forumda birçok kişi yüzlerce soru sormuş durumda.Biraz araştırmanı öneriyorum.Belli başlı marka isimlerini zaten söylüyoruz,ki ben en iyilerini verdim.Kendim Bauhaus dan aldığım dandik zımparaları kullanıyorum.Sen hele bir başlangıç yap,zamanla zaten neyin iyi,neyin kötü olduğunu kendin tecrübe edeceksin  ;)

Toplu malzeme alımı yapacağım için soruyorum, almışken dandik olmasın diye :)
Forumda okuduklarımdan alüminyumoksit yani kırmızı zımparanın sert maddelerde daha iyi olduğunu öğrendim.
İnşallah doğrudur. :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #25 : 17 Eylül 2015, 23:11:49 »
Ömer abi ağe numaralarını söylemiş zaten pferd iyi bir eğe ve ankara donanma dan telefon dan sipariş verebilirsin ordan barış beyle görüşürsen yardımcı olacaktır. Ben zımpara olarak sait kullanıyorum ve memnunum ama bez zımparalardan da kullanıyorum özellikle kabza şekillendirirken çok işe yarıyor
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Yasin AKTAŞ

• 84
« Yanıtla #26 : 18 Eylül 2015, 10:34:30 »
Cevabınız için teşekkürler Hasan Bey.

Saygılar.

Yasin AKTAŞ

• 84
« Yanıtla #27 : 30 Eylül 2015, 09:22:23 »
Herkese tekrar merhaba ;D

Malzeme teminine başladım :)
Taner Çiçek ustanın üretimi, az kullanılmış eğeleme rampam bugün kargoya veriliyor.

Ali Yiğit Bey'den de hazır profiller pim, sap malzemesi aldım, onlarda kargoda :)

Bugünde Donanma'dan eğe ve zımpara siparişi vereceğim inşallah :)

İşkence ve kumpası da temin edip hafta sonu başlamayı planlıyorum.

Herkese hayırlı günler dilerim

Saygılar  :)