Evet gelelim kın a, biraz bahane üreteyim. Aslında kın gereksiz kaba degil. Bıçak içine girdigin de, üstteki pirinç levha ile balçak arasında nerdeyse sıfır bir boşluk var. yani bıçaktan çok az kalın. Belki bıçak ince uzun oldugu için göze batıyor bilmiyorum. Kenarları fazla yuvarlamadım çünkü nedense ahşap bana güven vermedi. Sanki çok zayıflayacak hissi verdi. Pirinç üzerinde ki işlemeleri de açıkcası en basit şekil de bitirmeye çalıştım. Ne izleme kalemlerim, ne de altını besleyecek malzemem yok. Baktim ki, bıçaktan çok bıçak yapacak alet aparat yapıyorum o yüzden bir de izleme kalemlerine kıyışamadım. Tabi tüm bu bahanelerin yanında ilk seferin acemiligi de küçümsenmez. Bu bıçaga 2014 kasım da başlandı ve eksiklerim yüzünden bu gün sonuca olaştı. Artık bunun sabırsızlıgı da bir etken oldu. Bu seferlik idare edin sonrakin de telafi ederim artık
Ustam ellerine sağlık
Hakikaten bu takım işi bir türlü bitmiyor değil mi İşçiliğine imrenerek takip ediyorum. Bakma böyle dediğimi ben yapsam bu kadar güzel olmazdı bu kın. Çok daha iyilerini yapacağına inandığım için böyle kıllık yapıyorum
Alıntı yapılan: Emrah - 02 Eylül 2015, 09:54:48Evet gelelim kın a, biraz bahane üreteyim. Aslında kın gereksiz kaba degil. Bıçak içine girdigin de, üstteki pirinç levha ile balçak arasında nerdeyse sıfır bir boşluk var. yani bıçaktan çok az kalın. Belki bıçak ince uzun oldugu için göze batıyor bilmiyorum. Kenarları fazla yuvarlamadım çünkü nedense ahşap bana güven vermedi. Sanki çok zayıflayacak hissi verdi. Pirinç üzerinde ki işlemeleri de açıkcası en basit şekil de bitirmeye çalıştım. Ne izleme kalemlerim, ne de altını besleyecek malzemem yok. Baktim ki, bıçaktan çok bıçak yapacak alet aparat yapıyorum o yüzden bir de izleme kalemlerine kıyışamadım. Tabi tüm bu bahanelerin yanında ilk seferin acemiligi de küçümsenmez. Bu bıçaga 2014 kasım da başlandı ve eksiklerim yüzünden bu gün sonuca olaştı. Artık bunun sabırsızlıgı da bir etken oldu. Bu seferlik idare edin sonrakin de telafi ederim artık Abi telafi derken daha iyi yapacağına eminim zaten ama yukardaki yazdıklarım benim fikirlerim. Belki benim dediklerimde başkasına tuhaf gelebilir. Amacım şurası olmamış burası olmamış demek değildi. Ben yaptığın eseri çok beğendim amaç katkıda bulunmaktı yani Böyle yardımcı olmak isterken bazen ipin ucu kaçabiliyor. Kusura bakma. Böyle yazıyorum yazıyorum sonra pişman oluyorum.
harika bir emanet...
Harika olmuş Ustam ellerine sağlık.
ellerin dert görmesin ustam harika bir çalışma olmuş
Emrah kardeşim ellerin dert görmesin, böyle bir bıçak yapabilecek duruma ne zaman ulaşıcam acaba, valla herşeyiyle dört dörtlük olmuş. sen herşeyini yapmışsın bana maşallah demek kalmış. ellerine sağlık tekrar.
Bıçak, kılıf, sunum, başlık, dizeler, Atsız... Hepsi harika olmuş. Elinize sağlık
formu çok güzel görünüyor. tam anlamıyla harika olmuş, ellerinize sağlık.
Ustam harika bir eser olmuş elinize sağlık güzel bir seriye başlamışsınız inşallah devamını görürüz
Bende çok beğendim tebrikler yalnız kılıf bıçak kadar kibar olmamış işçilik olarak değil ama biraz kaba olmuş bu benim fikrim yinede tebrikler