Alıntı yapılan: hüseyin75 - 30 Temmuz 2015, 23:40:38Japonların marongozluktaki ustalıklarını yine yaptıkları kesici aletlerin kalitesine ve bilemedeki ustalıkları ve doğal bileme taşlarının kalitesiyle doğrudan bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Nası o küçücük dişleri olan japon testeresi ahşabı o kadar hızlı kesebiliyor.Ağaçtan nasıl, marongol el rendesiyle 10 mikron inceliğinde bir metreden uzun talaş çıkarıyorlar. Hayret etmemek elde değil.Tabiri caizse öttürüyorlar. Bizim ustalarımız elbette daha iyisini yapar tarihte yaptığı gibi. Ama günümüz şartları ve insanlarımızın sanattan anlamayışı vs. Ustalarımızın da maalesef azalmasına sebep.Hocam bu akşam o kadar hassas noktalara dokunuyorsunuz ki, mecburen yazmak zorunda kalıyoruz.Bütün bunlar, bence kültürün yansımaları. Bir kiraz çiçeğine sayfalarca dolusu edebi eser vakfedebilen insanlar, kesici aletler konusunda da acayip detaycı, mükemmeliyetçi olabiliyorlar..........Burada yazdığım birçok satırı siliyor ve bitiriyorum.
Japonların marongozluktaki ustalıklarını yine yaptıkları kesici aletlerin kalitesine ve bilemedeki ustalıkları ve doğal bileme taşlarının kalitesiyle doğrudan bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Nası o küçücük dişleri olan japon testeresi ahşabı o kadar hızlı kesebiliyor.Ağaçtan nasıl, marongol el rendesiyle 10 mikron inceliğinde bir metreden uzun talaş çıkarıyorlar. Hayret etmemek elde değil.Tabiri caizse öttürüyorlar. Bizim ustalarımız elbette daha iyisini yapar tarihte yaptığı gibi. Ama günümüz şartları ve insanlarımızın sanattan anlamayışı vs. Ustalarımızın da maalesef azalmasına sebep.
Sultan Abdülhamit mi?
konu marangozluk olunca eklemek istedim sadeceacaba kaç kişi tanıyor bu ustayı diye merak etmiyorum desem yalan olur hani...