Bıçak Sanatı - Forum

mini freze tezgahı..

tarpoon

• 4739
Ynt: mini freze tezgahı..
« Yanıtla #20 : 21 Ocak 2011, 22:15:00 »
teşekkür ederim Sefa usta   :)   ahşap uç alıcam ama şu çelık ıçın kullanacağım ınce dışlı uçları bır temın edeyım, sonrası gelır bu şekıldede kalmaz bırçok değişiklık olur daha bunun uzerınde..

Burak gereklı aparatlar yaıldığı taktırde dedığın gıbı oluk açmadan  kabza malzemelerının yapımına kadar kullanılabılınır.
derınlık ayarı ıcın yukselıp alcalabılen bır tabla yapmayı planlıyorum. bıraz uğrastıracak ama , yenı dukkan banı bayagı uğrastırıyor bu aralar bu hafta sonu bıtırebılırsem mekanı dığer ışlerıme başlıyacağım..
karbur uç benım malzemecımden temın edıyorum. freze ışlerı yapan ustam acele etmememı salı gunu kendı malzemecısının geleceğini daha kalıtelı uçları ucuza alacağımızı söyledı. 
şayet acelen yoksa bekle derım acelen varsa hemen bır tane yollayabılırım ;) 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 21 Ocak 2011, 22:16:12 »
Taner tebrik ediyorum. bir ara bunu yapmak için seni rahatsız edeceğim ^-^

teşekkürler Emın,  tamam bır tane yaparız sana..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 21 Ocak 2011, 22:19:29 »
Yaşar usta yerı bılıyorsun gel hem laflarız hemde senın kınıde yaparız.. ;)

Sn Zucchero beğenmenıze sevındım. maalesef Sakaryadayım..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 21 Ocak 2011, 22:21:57 »
Taner bey taşlamayı ahşaba nasıl ve ne ile tutturdunuz şimdiden teşekkürler :2up
  tam olçü alıp sanırım üç mm kadar kısa monteledım tablaları ,  yanı ıkı tabla arasında sıkısmıs olarak duruyor.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 21 Ocak 2011, 22:29:30 »
" Kesinlikle ama kesinlikle göz koruması gerekli. Çıkardığı parçalar genelde 1 mm'lik iğneler şeklinde oluyor "

evet Eylem göz koruması çok önemlı. ayrıca ufak tefek olduguna aldanmamak gerek. dalgınken başına geçmemek en ıyısı sanırım  vırde makıneyı kullanırken bıçağın malzemeye dalış yönu önemlı.
ben calışırken cıkan talaş tam ters ıstıkamete doğru gıdıyor buna dıkkat edılmelı.  ellere gelınce bende sorun yok  :)

ağır işlerde çalıştıgıman ufak çapaklar etlılemıyor sertleşmıs derıyı.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 22 Ocak 2011, 00:04:26 »
Abi el örnekti. Korkum gözler için.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 12 Mart 2014, 14:01:31 »
Konuyu hortlatacağım ama....

Taner ustam bu aparatı halen kullanıyor musun? Değiştirdiğin bir yönü oldu mu?
Kendime http://www.kaynarhirdavat.com/crown-flex-ct-13308-elektronik-devir-kisa-kalipci-taslama bu aletten edinip aynı tezgahtan yapmayı düşünüyorum....

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #27 : 27 Mayıs 2014, 02:11:00 »
Bunun aynısını bende yapmıştım Bülent beğenmedi :)