Bıçak Sanatı - Forum

Seramik Fırını ??

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Seramik Fırını ??
« Yanıtla #20 : 23 Ocak 2011, 18:36:28 »
"Balıkçı" ?
1000 lira civarı fiyat çok iyi bence. Benimkini Refsan'a özel siparişle yaptırttım, zamanında 3300 lira gibi bir fiyata çıkmıştı. Ancak hiçbir şeyden esirgememiştim tasarımda, bu yüzden biraz da, sadece Dijital termostat ile termokupl'u 600 liraya mal olmuştu. Ancak daha ekonomik elemanlarla söyledğiniz fiyata çıkabilecekse kendiniz yapacağınıza yaptırtmanız daha mantıklı olur. Sonuçta elektrikle oyun olmaz, işinde yetkin birisi tarafından yapılması en ideali...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #21 : 23 Ocak 2011, 19:15:38 »
Emre abi bu fırınlar ne kadar cereyan yer ?

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #22 : 23 Ocak 2011, 19:17:54 »
Eğer dediğiniz fiyatta yani 150 Tl malzeme tutuyor ise listesini hemen yayınlayın bence büyük yardımınız olur foruma.  Yada tel numarasını özele atarsan ben ilgilenebilirim.

Saygılar.

whitefoxss

« Yanıtla #23 : 23 Ocak 2011, 19:25:37 »
Malzeme listesi olursa gerçekten iyi olacaktır.Gerçi ben daha bir iş çıkartamadım yoğunluktan dolayı ama hala niyetliyim  :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #24 : 23 Ocak 2011, 19:38:25 »
  cıraklıgımın ılk yıllarında bırkac fırın yapımında calışmıstm  ben kasayla refakter mazemenın montajını yapıcam pono ve resıstansları uzman bırısı monta edıcek kütahyada bıcak ıcın bır şeyler bulmak cokzor ama fırın ıcın ımkan cok mesela şuan 2 adet kıremıt fabrıkası yıkıldı bu fabrıkaların fırınlarının besleme tünelerı  yüksek derecelı tuglalardan yapılma tahmını en az 1200 dereceye dayanması lazım sadece 1 tanesınden bıze 100fırın cıkar ılgılenen arkadaşlara duyrulur kütahya eskışehır yolunda bırısının cıkmalarınıda satıyorlardı (satanlar ateş tuglalarını bılmezler sızde bılmıyorsanız bılen bırısıyle gıdın  mazemenın ne oldugu nu söylemessenız normal tugla fıyatına alırsınız)
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 24 Ocak 2011, 10:31:31 »
Emre abi bu fırınlar ne kadar cereyan yer ?
Berke, benimki 2.2KW yani bir elektrikli radyatör filan kadar çeker. Ancak boyut büyüdükçe rezistans büyür, diğer Seramik fırınım 11 KW. O çalıştığında elektrik saatini ses hızında dönüyor neredeyse  :D (onun iç çapı 40 X 60 X40) gibi bişey...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #26 : 24 Ocak 2011, 11:11:14 »
Ses hızımı ??? Aman aman en güzeli kömür :) Atalarımızdan ilham alalım, doğru yoldan şaşmıyalım...