Bıçak Sanatı - Forum

çakı tavsiyesı

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
çakı tavsiyesı
« : 23 Haziran 2015, 20:51:58 »
selamun aleykum hayırlı ramazanlar ustalarım elımdekı gunluk kullanım cakım bıraz deforme oldu yenı bı cakı almayı dusunuyorum elımdekı cakı gerber fast draw yarı otomatık aynı ozellıpe sahıp bı cakı dusunuyorum gerberın celıgı benı cokda cezvetmıyor daha saglam bıldıgınız yarı otomatık bı cakı varmı tavsıyelerınızı beklıyorum fıyat aralıgım 150 tl ıle 250 tl arasıdır namlu boyu 9 cm falan olursa ıyır olur
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: çakı tavsiyesı
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2015, 22:53:28 »
you tube ye edc knife best yazınız çıkan videolardan birini beyenin.  :2up

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2015, 22:59:12 »
you tube ye edc knife best yazınız çıkan videolardan birini beyenin.  :2up
Devamında da under 50$ yazın ki pahalı çakıları es geçmiş olursunuz.Yoksa Chris Reeve,Lionsteel,Benchmade çakıları izleyip durursunuz :D

Şaka bir yana en çok model sanıyorum Spyderco marka geliyor onlara bakabilirsiniz internetten almak isterseniz aşağıdaki siteyi inceleyebilirsiniz.
http://www.efeavticaret.com.tr/CEP-CAKILARI,LA_201-2.html#labels=201-2
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2015, 23:01:29 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2015, 00:22:29 »
O bütçeye yarı otomatik bana biraz zor gibi geldi. Düşünürseniz Spyderco Endura frn ve Colt Steel Spartan güzeldir. Spartan kaba olsa da yıllarca her türlü hoyratlığa dayanabiliyor. Muhakkak daha iyi alternatifler vardır fakat ben bildiğim tavsiye edeyim :)

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2015, 02:54:45 »
Teşekkürler hemen her gün bakıyorum gerberın hoşuma gitmeyen tarafı namlunun kısa olması ve çeliğin yumuşak olması benchmade Ler çok Hoşuma gidiyor ama en ucuzu 1000tl cıvarı Sanki bana Tüfek satıyorlar tskler colt steel klite 6 düşünüyorum siz ne dersınız yarı oto degıl ama

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2015, 02:59:45 »
Teşekkürler hemen her gün bakıyorum gerberın hoşuma gitmeyen tarafı namlunun kısa olması ve çeliğin yumuşak olması benchmade Ler çok Hoşuma gidiyor ama en ucuzu 1000tl cıvarı Sanki bana Tüfek satıyorlar tskler colt steel klite 6 düşünüyorum siz ne dersınız yarı oto degıl ama

Yakın zamanda sattım açılmamış kutusunda hemde :) Çok büyük, öyle yanınızda taşımaya pek gelecek bir şey değil. 35cm yakın toplam uzunluğu var, kapalı hali de 17 falan. 4" olabilir ama, kalitelidir, candır:) Hem el alıştıktan sonra tek bilek hareketiyle çok çok seri kullanıma hazır hale gelir.

kesase

• 61
  • Fatih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2015, 05:15:45 »
çakı-bıçak firmalarından, ürünlerinden vesaire anlamam ama, şu ti-lite 6" çakıdan çok katlanabilir hançer gibi geldi bana. hani şu ajan filmlerinde gördüklerimizden. küçük modeliyse gerçekten güzelmiş.

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2015, 14:57:33 »
aynen 4 modeli şahane yanlıslıkla 6 yazdım celıgı nasıl acep

kesase

• 61
  • Fatih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2015, 18:39:45 »
kullanmadım ama, hakkında yazılıp çizilenlere bakacak olursak öyle alelade bir çelik değil. ağız tutuşu iyi, sertliği yerinde bir çelik. 58-59 hrc civarında olduğu belirtilmiş bazı yerlerde. yine de cold steel'in sitesinde böyle bir bilgi yok. çeliği kullanan, tanıyan birileri detaylı bir anlatım yaparlar artık..

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #9 : 24 Haziran 2015, 18:48:35 »
4" ide kullandım. Hala var elimde. Eğer yeni modellerde değişmediyse aus 8a kullanıyorlar. Çakı çok sağlamdır, kolay kolay ağzı dönmez, kilit mekanizmasının bozulması hiç başıma gelmedi şimdiye kadar. En atı özelliği bu bence. Kilit yüzünden başınıza bir sakatlık gelmesi çok zor. Bu arada eğer değişmediyse bıçak ilk geldiğinde aşırı keskin oluyor. Hani elimizle ucuna dokunuruz ya keskinliğini test etmek için, ben bunu yaptığımda ciddi kesmiştim parmağımı. Tek dikkat edilecek bu benim izlenimlerime göre.

Adem Tören

• 1066
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2015, 20:46:45 »
lımıtı bırazdaha artırıp daha guzel bıseler alası gelıyor ınsanın malıyet yuksek olunca kullanmasıda sıkıntı sımdı (: lımıt 350 tl oldu

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2015, 21:12:28 »
Kilit sistemi güvenilir, orta kalite bir çakı alınıp namlusu kaliteli bir çelikten tekrar yapılsa nasıl olur. Böylece verilen emekler çakının kalitesi manevi anlamda da artar.
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2015, 22:52:09 »
Kilit sistemi güvenilir, orta kalite bir çakı alınıp namlusu kaliteli bir çelikten tekrar yapılsa nasıl olur. Böylece verilen emekler çakının kalitesi manevi anlamda da artar.

Benim de aklıma hep bu geliyor,  çakı işine başlamak için Çin malı Bıçaklar alıp namluyu değiştirmek geliyor hep ::)
Şu Çinliler bir de zaman satsalar :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #13 : 24 Haziran 2015, 23:06:07 »
Doğu türkistandaki çin zulmüne karşı elimizden geldiğince çin malına hayır diyelim . Çinliler bize yapsa yapsa kaliteli ancak çin seddi yaparlar.

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #14 : 24 Haziran 2015, 23:26:18 »

Benim de aklıma hep bu geliyor,  çakı işine başlamak için Çin malı Bıçaklar alıp namluyu değiştirmek geliyor hep ::)
Şu Çinliler bir de zaman satsalar :)
Abi ben her alanda çin ürünlerine karşıyım. BıçakSanatı ile tanışmadan önce aldığım çakıların çoğu çindi, kaç tanesiile elimi kestim kilit sistemi yüzünden, kaçtanesini kırdım hatırlamıyorum. Orta kalite (çin olmayan) bir çakı ile halledilerbilir ama, antrenman amaçlı olacaksa tezgahtan alma 10 liralık çakılar ile antrenman yapılabilir dediğin gibi. Gerçi onlarıda bir kere dağatınca bir daha toplayamıyorsun :D

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #15 : 24 Haziran 2015, 23:29:27 »
Doğu türkistandaki çin zulmüne karşı elimizden geldiğince çin malına hayır diyelim . Çinliler bize yapsa yapsa kaliteli ancak çin seddi yaparlar.
Sonuna kadar haklısınız hocam.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 24 Haziran 2015, 23:57:22 »
bırıncı tavsıyem manly comrade modelı olacak namlu D2   ikınci tavsıyem      http://www.efeavticaret.com.tr/Boker-Plus-Titanyum-01BO188-Cep-Cakisi,PR-119.html   şu anda ındırımde   440c namlu tıtanyum kabze . ıkı çakıda bende mevcut  gundelık kullanımda ıkısınıde acımadan kullanıyorum. zarıf, bır çakı ıstıyorsanız böker , yok çakının yapacağı her işe gelsın hatta fazlası dersenız manly comrade derım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #17 : 25 Haziran 2015, 01:02:06 »
Bir arkadaşımın çakısı kendisi satmak istedi bende belki isteyen olur diye düşündüm. Fiyat olarak 150 tl istedi ama sanırım bir indirim olabilir fiyatta.

Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #18 : 25 Haziran 2015, 01:37:19 »
bırıncı tavsıyem manly comrade modelı olacak namlu D2   ikınci tavsıyem      http://www.efeavticaret.com.tr/Boker-Plus-Titanyum-01BO188-Cep-Cakisi,PR-119.html   şu anda ındırımde   440c namlu tıtanyum kabze . ıkı çakıda bende mevcut  gundelık kullanımda ıkısınıde acımadan kullanıyorum. zarıf, bır çakı ıstıyorsanız böker , yok çakının yapacağı her işe gelsın hatta fazlası dersenız manly comrade derım.
manly çakının türkiyede satışı varmı.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #19 : 25 Haziran 2015, 01:53:54 »
manly çakının türkiyede satışı varmı.

https://www.facebook.com/manlyknife