Bıçak Sanatı - Forum

KAMA

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: KAMA
« Yanıtla #160 : 23 Aralık 2016, 11:45:20 »
Abilerim ustalarım saolun. Ufak tefek hataları illaki olmuştur. Elimden gelenin iyisini yapmaya çalıştım. Artık nasip olur da satabilirsek yeni bir uzunsoluk projeye hep beraber başlarız. Biraz da böyle her adımı paylaşınca çok mu abartıyorum falan diyorum ama ben şahsen hem yurt içi hem yurt dışı sitelerde adım adım paylaşımlardan çok şey öğreniyorum o yüzden belki birileri görüp fikir üretir yararlanır diye paylaşıyorum. Artık kusuruma bakmayın.

İşin aslını söylemek gerekirse çok yakın çevremi de dahil edersek bir şeye bu kadar uğraşmamı emeğimi sanata dönüştürme çabalarımı bir çok söz ve kişi baltaladı. Sanki alan olacak niye yapıyosun, ne yaptın hala satamadın mı neden bu kadar uğraşıyorsun falan. Bu forum olmasa ben ne bunları yapabileceğim bilgiye sahip olurdum ne de bu bıçağı bitirebilirdim. Bunu övgü anlamında söylemiyorum Marifetin iltifata tabi olduğu gerçeği bir yana insan bazı noktalarda kendisini cesaretlendirecek birilerini arıyor yani. Ben forumu kendi içindeki bu bağı bu yüzden çok seviyor ve emeği geçenleri takdir ediyorum. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #161 : 23 Aralık 2016, 13:09:26 »
Ustam söyleyecek bir şey bulamıyorum.neyseki bu işi,kutuyu elime alıp inceleiğim için kendimi çok şanslı hisettim birden :) fotolardan ziyade bu işi elinize alıp incelediğinizde detaylara işin temizliğine hayran olmamak elde değil.mehmet iyiki varsın iyiki seni tanımışız.bize renk,değer kattın .kendi adıma teşekkür ederim

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #162 : 23 Aralık 2016, 14:07:50 »
Ustam söyleyecek bir şey bulamıyorum.neyseki bu işi,kutuyu elime alıp inceleiğim için kendimi çok şanslı hisettim birden :) fotolardan ziyade bu işi elinize alıp incelediğinizde detaylara işin temizliğine hayran olmamak elde değil.mehmet iyiki varsın iyiki seni tanımışız.bize renk,değer kattın .kendi adıma teşekkür ederim

Abi saolasın. Dostların arasında böyle anılmak da hakketen ayrı bir mutluluk.

Bu arada buna bir isim koysak nasıl olur acaba ben düşünüyorum düşünüyorum pek bişey bulamıyorum.
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #163 : 23 Aralık 2016, 14:11:48 »
Maşallah. Eline koluna sağlık abi çok güzel. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #164 : 23 Aralık 2016, 17:53:46 »
Başlamadan bırakalım biz bu işi :)
Emeklerinin zerresi boşa gitmemiş. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #165 : 23 Aralık 2016, 18:10:36 »
Mehmet usta Nacizane fikrimi söyleyeceğim ama diğer ustalarım affınıza sığınarak söylüyorum isim koymak bana düşmeyebilir ama desenler saptaki işlemeler sanki aklıma Sultanlara layık gibi geldi bir fikir ismi SULTANİ olabilir mi  :)

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
« Yanıtla #166 : 23 Aralık 2016, 20:21:24 »
  ''I. MEHMET''   olsun  8)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #167 : 23 Aralık 2016, 21:46:07 »
Osman kardeşim Muzaffer bey saolun.

Mehmet usta Nacizane fikrimi söyleyeceğim ama diğer ustalarım affınıza sığınarak söylüyorum isim koymak bana düşmeyebilir ama desenler saptaki işlemeler sanki aklıma Sultanlara layık gibi geldi bir fikir ismi SULTANİ olabilir mi  :)

Hocam niye size düşmesin est. Sultani güzelde biraz fazlamı iddialı yani fena kama olmadı ama okadar da abartmasak mı ki. Bir usta çıkıpta dün neydin ne çabuk bişey oldun dese ben altından kalkamam yani :)

Erdoğan sen şimdi mehmet deyince çocukluğumda uzun mehmetin hikayesimiydi roman mıydı tam hatırlamıyorum. Kömür falan buluyodu. Bıçak siyahya belki Uzun Mehmet olabilir :)
www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #168 : 23 Aralık 2016, 21:57:59 »
neveser?
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2016, 22:02:54 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #169 : 23 Aralık 2016, 22:38:42 »
 Muhteşem bir (bıçak, kama falan diyemiyorum :) eser olmuş elleriniz dert görmesin inşallah. Çalışmanın sürecini görünce burda kendime şöyle bir pay çıkardım; Bu işte acele etmeyeceksin arkadaş, zımpara, perdah yaparken, ağız açarken falan yılmadan zamana yayıp en güzel işi yapmaya çalışacaksın . Yoksa aceleyle bitsin hemen kavuşayım dediğim her iş ya zayi oldu ya içime sinmedi bir türlü vesselam...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #170 : 24 Aralık 2016, 01:08:13 »
neveser?

Eylem Abi Neveser neymiş diye baktım bir makammış. Youtubedan dinleyeyim azcık dedim ama nafile  :( merakta kaldım

Muhteşem bir (bıçak, kama falan diyemiyorum :) eser olmuş elleriniz dert görmesin inşallah. Çalışmanın sürecini görünce burda kendime şöyle bir pay çıkardım; Bu işte acele etmeyeceksin arkadaş, zımpara, perdah yaparken, ağız açarken falan yılmadan zamana yayıp en güzel işi yapmaya çalışacaksın . Yoksa aceleyle bitsin hemen kavuşayım dediğim her iş ya zayi oldu ya içime sinmedi bir türlü vesselam...

Teşekkür ederim. Hocam aslında çalışma o kadar sürmedi malum ben tamzamanlı çalışamıyorum. Hem arada bir kama daha çıkardım. Ama ister istemez biraz zaman alıyor.
www.mehmetatik.com

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #171 : 24 Aralık 2016, 12:22:25 »
Yadıgar nasıl olur hem bu kama degerı ve emegı ıle dıger nesıllere bırakılıcak gıbı
Hakuna Matata

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #172 : 25 Aralık 2016, 01:20:21 »
Yadıgar nasıl olur hem bu kama degerı ve emegı ıle dıger nesıllere bırakılıcak gıbı

Mustafa Hocam Yadigar benimde aklıma geldi ama o ismi  Babama hediye edeceğim kamaya vermek istiyorum İnş.
www.mehmetatik.com

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #173 : 25 Aralık 2016, 14:19:09 »
Ben 'Fatih' olsun derim.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #174 : 25 Aralık 2016, 17:14:43 »
İsmi buldum galiba :)

İsmi 'Batur' olsun
www.mehmetatik.com

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #175 : 25 Aralık 2016, 21:57:45 »

İsmi 'Batur' olsun
Yakışır gerçekten Dağ 2 dede vardı ''batur söveşte belli olir'' diyodu türkmen .  :)
Hakuna Matata

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #176 : 26 Aralık 2016, 00:35:59 »

İsmi 'Batur' olsun
Yakışır gerçekten Dağ 2 dede vardı ''batur söveşte belli olir'' diyodu türkmen .  :)

:2up

www.mehmetatik.com

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #177 : 26 Aralık 2016, 00:58:07 »
İsminide bulduğuna göre Umarım kıymetini bilen biri alır gerçekten üzerinde çok yoğun emek var

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #178 : 26 Aralık 2016, 03:05:59 »
Muazzam bir sabır ve çılgın bir emek var... Hatasız bir sanat eseri çıkmış ortaya. Kutusundan, kınına her detayı normal bir insanı yapım aşamasında pes ettirecek cinsten özen göstermişsiniz. Hayran kalmamak elde değil. Elinize, kolunuza sağlık!
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #179 : 26 Aralık 2016, 10:45:34 »
İsminide bulduğuna göre Umarım kıymetini bilen biri alır gerçekten üzerinde çok yoğun emek var
:2up İnşallah abi bakalım hayırlısı ile

Muazzam bir sabır ve çılgın bir emek var... Hatasız bir sanat eseri çıkmış ortaya. Kutusundan, kınına her detayı normal bir insanı yapım aşamasında pes ettirecek cinsten özen göstermişsiniz. Hayran kalmamak elde değil. Elinize, kolunuza sağlık!

Teşekkür ederim bende kendime inanmazdım ama insan zamanla sabrı öğreniyor.
www.mehmetatik.com