Bıçak Sanatı - Forum

Sütunlu matkap hakkında

Ynt: Sütunlu matkap hakkında
« Yanıtla #20 : 06 Haziran 2015, 01:06:29 »
Hata edersin, o satmayı düşündüklerin bant zımparadan çok daha gerekli.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21 : 06 Haziran 2015, 01:19:11 »
Hata edersin, o satmayı düşündüklerin bant zımparadan çok daha gerekli.
Sefa abi aslında gerekliliklerinin çok farkındayım hatta yoklukları yüreğimde bir yara olacaktır :) bilemiyorum böyle bir planlama yaptım kafamda ama şerit testeremin testeresi kırıldığında avuç taşlama ile birkaç tane profil çıkardım baya kullanışlıydı sadece m390 profilin birinde sertleşme oldu eğe ile birazcık zorladı birikim yapıp tekrar testere alana kadar idare edebilirim diye düşündüm. Sütun matkabı tekrar alana kadar da arkadaşımın matkap sütun aparatı ile idare ederim diye düşündüm... Ama siz diyorsanız hata diye elbette bildiğiniz vardır
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 06 Haziran 2015, 01:21:57 »
Şerit testere ve sütunlu matkap varsa bir zımpara makinesi yapmak için gereken en önemli iki alete sahipsin demektir.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #23 : 06 Haziran 2015, 08:57:21 »
Şerit testere ve sütunlu matkap varsa bir zımpara makinesi yapmak için gereken en önemli iki alete sahipsin demektir.  ;)
Malesef bilgi ve beceri donanımından yoksunum eylem abi :) neyse konuyu baltalamayayım...
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 06 Haziran 2015, 12:02:38 »
şayet çokça kullanılmayacaksa qantum , jet gıbı markalar gayet ıyı iş çıkarıyor. bende jet bf 16 var ve fabrıkanın ağır işlerinede kullanıyorum. bazen güç yetmiyor o kadar. onada çözüm var arkadakı motor bağlantı sacı standart , 1,5 bg monofaze motor takarsınız olur bıter.

daha dun arkadaşın çın malı matkabına 1 bg motor taktık. çokta iyi oldu.  şayet paranız varsa bırazdaha kullanışlı olan bosch alırsınız .  bıraz daha zorlayıp onun yerıne freze alabılırsınız şayet ileriye dönuk dusuncelerınız var ise.

bu arada Mehmet  sutun matkabın kordınat sehpası takılarak freze gıbı kullanılması düşüncene katılmıyorum.  bır sure sonra fener mılı ve dığer bılyaları bozacaktır.

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Triton

• *
  • 37
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 06 Haziran 2015, 14:27:41 »
Ev tipi kullanıcı için Bosch biçilmiş kaftan. Bu konu altında bahsi geçen muadillerinden farkı hafif ve sessiz olması -özellikle de apartmanda yaşıyorsanız sessizlik birçok aleti alırken akılları kurcalıyan ilk sorun. En önemli artısı ise kullanıcısını devir-kasnak işiyle yormaması. Lazer ve ışık da lükse kaçan özellikleri.
Diyorsanız ki ben ileride atölye açmayı da düşünüyorum o  zaman ilerisini de düşünüp ona göre hareket etmekte fayda var. Ama evde hobi maksatlı bu uğraşı ile ilgilenenler için Bosch PBD40 yeter de artar bile.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2015, 14:29:34 Gönderen: sparus »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 06 Haziran 2015, 20:06:11 »
Ev tipi kullanıcı için Bosch biçilmiş kaftan. Bu konu altında bahsi geçen muadillerinden farkı hafif ve sessiz olması -özellikle de apartmanda yaşıyorsanız sessizlik birçok aleti alırken akılları kurcalıyan ilk sorun. En önemli artısı ise kullanıcısını devir-kasnak işiyle yormaması. Lazer ve ışık da lükse kaçan özellikleri.
Diyorsanız ki ben ileride atölye açmayı da düşünüyorum o  zaman ilerisini de düşünüp ona göre hareket etmekte fayda var. Ama evde hobi maksatlı bu uğraşı ile ilgilenenler için Bosch PBD40 yeter de artar bile.

aksine muadillerinden çok daha seslidir. bende Bosch matkapta vardı  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #27 : 06 Haziran 2015, 20:38:11 »
Sağolsun Bülent Çakır ustamız sayesinde RTR-Max diye bir markanın matkabını (RTM613 Sütunlu Matkap) almıştım. Fiyat olarak çok uygundu. Ufak yer kaplamıyor gayet memnunum. Uygun matkap ile 6mm eğeyi (yumuşatılmamış) hiç sıkıntı çıkarmadan deldim. Hatta geçenlerde Metin ısıl işlem görmüş bir bıçağa delik deldi. Rahat deldin mi diye sorduğumda ısıl işlem yapılmış olduğunu sonradan hatırladı :) 

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 07 Haziran 2015, 00:02:39 »
Salim matkap bileme konusunda bi el versene. :D
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #29 : 07 Haziran 2015, 10:15:33 »
şayet çokça kullanılmayacaksa qantum , jet gıbı markalar gayet ıyı iş çıkarıyor. bende jet bf 16 var ve fabrıkanın ağır işlerinede kullanıyorum. bazen güç yetmiyor o kadar. onada çözüm var arkadakı motor bağlantı sacı standart , 1,5 bg monofaze motor takarsınız olur bıter.

daha dun arkadaşın çın malı matkabına 1 bg motor taktık. çokta iyi oldu.  şayet paranız varsa bırazdaha kullanışlı olan bosch alırsınız .  bıraz daha zorlayıp onun yerıne freze alabılırsınız şayet ileriye dönuk dusuncelerınız var ise.

bu arada Mehmet  sutun matkabın kordınat sehpası takılarak freze gıbı kullanılması düşüncene katılmıyorum.  bır sure sonra fener mılı ve dığer bılyaları bozacaktır.

Taner usta bendeki alet öyle fener mili falan bozulacak cinsten değil balçağa kanal falan açmak sinek ısırığı olur :) rus malı 5 kişiyle atölyeye zor indirdik :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 07 Haziran 2015, 22:54:09 »
Salim matkap bileme konusunda bi el versene. :D

Yok benim bilediğim matkap ucu ile delmedi. Üniversal matkap ucu ile deldi :)

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
  • Meslek: Grafik tasarım
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #31 : 15 Temmuz 2015, 14:14:07 »
Arkadaşlar, çoğunluk öneri üzerine bosch'un sütunlu matkabını aldım.
Öneren arkadaşlarımın alınıp, kırılmasını hiç dilemem.
Ancak çocuk oyuncağından hiç bir farkı yoktu.

Avantajları: Çok estetik, dekoratif ve hafif.
Dezavantajları: Ses deseniz aşırı. Paçaya dalmada dahi zorlanıyor.
Sonuç: Bosch sütunlu matkabı asla önermem. Amatör ötesi. Markaya olan güvenimi yerle bir eden bir ürün çıktı.
Paketi tüm evraklarıyla eski haline getirip, sorunsuz iade ettim.

Bütçemizin yettiği Optimum Quantum B17 Pro ağır iş sütunluyu taksit avantajıyla aldım.
Avantajları: Ses deseniz bosch'un 1/4'ü. Parçaya dalmaya gelince, peynir misali. Mandren max. çap tam emin olmamakla birlikte 20 mm.
Dezavantajları: 53 kg olması ve hız değişimi için kayışa kasnak atlatmanız.
Sonuç: Yapması gereken işi bitirecebileceği güvenini çoktan vermiş durumda. İhtiyaçlarımı ziyadesiyle karşıladı.

Bunlar da benim deneyimlediğim ve paylaşmak istediklerim.

Saygılarımla...

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #32 : 15 Temmuz 2015, 14:22:11 »
Arkadaşlar, çoğunluk öneri üzerine bosch'un sütunlu matkabını aldım.
Öneren arkadaşlarımın alınıp, kırılmasını hiç dilemem.
Ancak çocuk oyuncağından hiç bir farkı yoktu.

Avantajları: Çok estetik, dekoratif ve hafif.
Dezavantajları: Ses deseniz aşırı. Paçaya dalmada dahi zorlanıyor.
Sonuç: Bosch sütunlu matkabı asla önermem. Amatör ötesi. Markaya olan güvenimi yerle bir eden bir ürün çıktı.
Paketi tüm evraklarıyla eski haline getirip, sorunsuz iade ettim.

Bütçemizin yettiği Optimum Quantum B17 Pro ağır iş sütunluyu taksit avantajıyla aldım.
Avantajları: Ses deseniz bosch'un 1/4'ü. Parçaya dalmaya gelince, peynir misali. Mandren max. çap tam emin olmamakla birlikte 20 mm.
Dezavantajları: 53 kg olması ve hız değişimi için kayışa kasnak atlatmanız.
Sonuç: Yapması gereken işi bitirecebileceği güvenini çoktan vermiş durumda. İhtiyaçlarımı ziyadesiyle karşıladı.

Bunlar da benim deneyimlediğim ve paylaşmak istediklerim.

Saygılarımla...

ustam bende çalışmalarımda bosch kullanıyorum ve piyasadaki tüm ürünleri nerdeyse kullandım..kalite ve performans olarak bosch'la kıyas bile edilemezler...ama herkesin görüşüne ve tecrübelerine sonsuz saygı duyarım....makinenizi kazasız belasız güzel günlerde kullanın.hayırlı olsun.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #33 : 15 Temmuz 2015, 15:05:39 »
Bence size motoru sıkıntılı bir ürün denk gelmiş sanki.Ses ve malzemeyi delmedeki sıkıntılardan yola çıktım.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #34 : 15 Temmuz 2015, 15:06:37 »
Sağolasın Murat usta'm.
İyi dileklerini yürekten kabul eder, tüm forumdaşlarıma kazasız, belasız süper işler çıkarmalarını dilerim...

Zanzibar

• 239
  • Yalçın
« Yanıtla #35 : 15 Temmuz 2015, 15:08:36 »
Bence size motoru sıkıntılı bir ürün denk gelmiş sanki.Ses ve malzemeyi delmedeki sıkıntılardan yola çıktım.

Valla ne bileyim abicim, sıfır ürün alıyorsun. Marka desen dünya markası ve belli bir güven ve karizma edinmiş.
Hatta "güven kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim" sözünü de hiç unutmam. Şansızlıktır belki de.

« Yanıtla #36 : 15 Temmuz 2015, 15:21:45 »
Aynı matkap platformunda benim de gözlediğim; ses gerçekten fazla bunun nedeni, kullanılan motorun fırçalı motor olmasıdır sanıyorum. Bir başka olumsuz tarafı da ana makinanın sütun üzerinde oynuyor olması.

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #37 : 23 Temmuz 2015, 14:10:49 »
Bosh'tan bende sipariş ettim,yaninda ne almami tavsiye edersiniz ? Siparişimi 24 saat icinde kargoya veremedikleri için 50tl hediye çeki yolladilarda :)

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #38 : 23 Temmuz 2015, 14:19:06 »
Bosh'tan bende sipariş ettim,yaninda ne almami tavsiye edersiniz ? Siparişimi 24 saat icinde kargoya veremedikleri için 50tl hediye çeki yolladilarda :)

cihan kardeşim eğer imkanın varsa bosch titanyum matkap uclarınıda yanında alırsan senin set tadından yenmez.hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah...
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #39 : 23 Temmuz 2015, 14:33:30 »
Bence de matkap uçlarına oynayın direkt.
Bu arada 10 mm'lik uçla 15 mm'lik çeliğe gram teklemeden dalıyorum ben Bosch'la, tıkanma vs. gibi bir durum yok hatta motor gücü olarak da hobi amaçlı çoğu matkabın çok da üstünde güç olarak,
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)