Bıçak Sanatı - Forum

şef bıçağı

hassan43

• *
  • 27
  • Meslek: makina bakım
  • Yer: kütahya
şef bıçağı
« : 28 Nisan 2015, 21:41:03 »
Saygı deger ustalarım bir tane şef bıçağı siparişi aldım. fakat ne tür bir çelik kullanacağımı bilmiyorum. 440 C veya D2 gibi çelikler nasıl olur. nereden temin edebilirim. paslanma sorunu olmayan başka bir çelikte olur. yardımcı olursanız sevinirim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: şef bıçağı
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2015, 21:51:20 »
Malzeme tedarik bölümünde 3.1mm kalınlığında Böhler n695 var 440c ile aynı çelik
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7430.0
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 22:21:56 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2015, 11:23:37 »
Ben zamanında d2 den yapmıştım.  Performans neredeyse mükemmel.
Ama şöyleki parlatması oldukça zor. Ben çok uğraştım ipek mat bir görüntüden daha fazlasını alamadım. Ayrıca mutfakta kullandıkça ister istemez leke yapıyor ve paslanabiliyor. Öyle karbon çelik gibi deformasyona uğramıyor ama lekeniyor.

Bulursanız 440 c daha iyi bir seçim olacaktır
Ama ben kendime yapsaydım kolay bulunabilir, ucuz, ve yüksek performanslı oluşundan d2 yi tercih ederdim :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2015, 12:39:18 »
Açıkçası bende D2 yi mutfak için pek önermem. Çok iyi perdah olmaz ise leke oluşumu kaçınılmaz gibi bir şey. N695 güzel olur.

ErtuğrulÖzk

• 48
  • Meslek: öğrenci-mühendis
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2015, 17:03:09 »
Bıçağın çeliği hakkında bir fikrim yok, daha o seviyeye gelemedim ustalarımız cevaplamış zaten
Ama sana önereceğim tek şeykesinlikle ağız kısmında oyuk bulunması.
Özellikle benim gibi mutfakla arası iyi olanlar doğranan şeyin bıçağa yapışması ve daha kötüsü vakum etkisi yapmasından şikayet ederiz. Bu oyuklar bunu neredeyse tamamen engelliyor.
http://www.knivesandtools.nl/productimages/photogallery/photos/kai-shun-santoku-18cm-KADM718-d1.jpg
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2015, 17:06:08 Gönderen: ErtuğrulÖzk »