Bıçak Sanatı - Forum

Ocak/Şubat ayı üretim programım, fikirleriniz?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Ocak/Şubat ayı üretim programım, fikirleriniz?
« Yanıtla #80 : 06 Mayıs 2011, 22:02:44 »
Mükerrem Bey, hele sağ salim ısıl işlemi atlatsınlar, kazasız belasız bitsinler, bittiğinde burada sergileyeceğim. Eğer hoşunuza giderse tabii ki alabilirsiniz...

Kipmen Sanat web sitesi

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #81 : 07 Mayıs 2011, 13:08:17 »
Ustam, çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #82 : 07 Mayıs 2011, 13:19:32 »
bu halleri bile gayet güzel görünüyorlar,bitince eminim dahada güzel olacaklar.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #83 : 08 Mayıs 2011, 17:00:15 »
bu halleri bile gayet güzel görünüyorlar,bitince eminim dahada güzel olacaklar.
Sağolunuz, bazen de olmuyor işte  :D
Çatladı bir tane 1095 ...

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #84 : 08 Mayıs 2011, 17:02:06 »
Diğerinde de hamon çok aşağı kaymış, taşlama eşiğininden baya uzakta sert ağız başlıyor (yağa biraz yavaş daldırdığımda hep olan şey  :( ) İşin yoksa tüm işleri tekrardan yap tek bir bıçak için >:(

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #85 : 08 Mayıs 2011, 18:36:46 »
valla ne dıyeyım  yazık olmuş :(  işin bence en çetrefıllı anı bu ama en heycanlı olanıda...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ejder

• 152
« Yanıtla #86 : 08 Mayıs 2011, 23:03:45 »

Emre geçmiş olsun!
Bu tip durumları görünce bıçak yapmaya neden yeltenmediğimi birkez daha anlıyorum.
Bu iş cidden sabır istiyor.Bende pek olmayan şey :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #87 : 08 Mayıs 2011, 23:13:59 »
valla büyük gecmiş olsun işin içinde 1095 varsa çatlama katsayısı artıyor sanırım

nediyim benim gözüm kalmıştı bıcakta ama nazarım değmez sanırım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #88 : 09 Mayıs 2011, 00:48:29 »
Geçmiş olsun Usta, ama bilirsin hep bu olasılık var, sağlık olsun :(

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #89 : 09 Mayıs 2011, 13:28:40 »
Neyseki bir tane çatlamış, :(diğerleri sorunsuz en azından,işin en kritik anı burası değilmi?bütün emek bir anda gidebiliyor. bende ilk bıçağımı ve onunla beraber 3 bıçak daha cumartesi ısıl işlemden aldım,kapkara çıktılar ikisini temizledim,fakat ağız açma işi bayağı bir zorladı beni kaliteli düz eğe ile çok zor aşındırabiliyorum,bastırırsam oda,zımpara ile devam ettim,120 kum 320 kum çizikleri almada kullandım.normalde ağız açmada kaç kum kullanmalıyım,220 ile mi? başlıyorduk, resimlerini çekip yarın forumada koyarım,

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #90 : 09 Mayıs 2011, 14:04:27 »
Neyseki bir tane çatlamış, :(diğerleri sorunsuz en azından,işin en kritik anı burası değilmi?bütün emek bir anda gidebiliyor. bende ilk bıçağımı ve onunla beraber 3 bıçak daha cumartesi ısıl işlemden aldım,kapkara çıktılar ikisini temizledim,fakat ağız açma işi bayağı bir zorladı beni kaliteli düz eğe ile çok zor aşındırabiliyorum,bastırırsam oda,zımpara ile devam ettim,120 kum 320 kum çizikleri almada kullandım.normalde ağız açmada kaç kum kullanmalıyım,220 ile mi? başlıyorduk, resimlerini çekip yarın forumada koyarım,
Fatih Bey, ısıl işlemde sertleştirilmiş bıçağa elmas eğe dışında eğe işlemez. Bu yüzden ısıl işlem öncesinde kabaca bıçak bitirilir. Sonrasında ben genelde ısıl işlem sonrası temizlik için 120 veya 80 ile başlıyorum zımparaya...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #91 : 09 Mayıs 2011, 14:45:04 »
geçmiş olsun çatlayan bıçağın profilide çok hoşdu. ince bir çatlaklık var zımpara ile kaybolur belki. zorlanmadığı sürecede çok iş görür diye düşünüyorum. kolay gelsin.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #92 : 11 Mayıs 2011, 15:30:28 »
Emre ustam ellerine sağlık zımpara makinası bitince seri üretim  :) çok güzel bıçaklar ellerine sağlık ustam  çok güzel görünüyorlar..

çatlayan bıçak için üzüldüm ustam geçmiş olsun...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #93 : 14 Mayıs 2011, 17:43:34 »
Elle zımpara işleri sürüyor, en sıkı çalışmamla günde bir tanesinin perdahını bitirebiliyorum  :-\

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #94 : 14 Mayıs 2011, 19:00:42 »
Harcadigin emege degiyor gibi gozukuyorlar . Taslama esigi piril piril olmus , ellerine saglik. Benimkinde mikro bevel minnacik olsun lutfen  ;) (mikro yani ) Neyse  , kolayliklar dilerim , bir de bu iskenceleri nereden buldun diye sorsam ...
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #95 : 14 Mayıs 2011, 21:21:20 »
Fatih Bey, ısıl işlemde sertleştirilmiş bıçağa elmas eğe dışında eğe işlemez. Bu yüzden ısıl işlem öncesinde kabaca bıçak bitirilir. Sonrasında ben genelde ısıl işlem sonrası temizlik için 120 veya 80 ile başlıyorum zımparaya...
emre usta öyle olduğunu okumuştum forumda, ben sertliğini 56 hrc yaptırmıştım,eğeler daha sert olduğundan az da olsa aşındırı diye düşündüm,denedim ama pek fazla işe yaramadı ,hem sertleşmişmi sertleşmemişmi ? diye kontrol etmiş oldum.
elimde zımpara pek kalmamıştı hırdavatçıdan sırasıyla 800 kuma kadar temin ettim.şimdi zımpara ile devam ediyorum.resim ekleyemiyorum aktarmam işyerinde pazartesi salı bitince bitmiş haliyle paylaşırım artık.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #96 : 15 Mayıs 2011, 12:34:39 »
Harcadigin emege degiyor gibi gozukuyorlar . Taslama esigi piril piril olmus , ellerine saglik. Benimkinde mikro bevel minnacik olsun lutfen  ;) (mikro yani ) Neyse  , kolayliklar dilerim , bir de bu iskenceleri nereden buldun diye sorsam ...
Micro-bevel ise istediğin RWL olanı biraz daha taşlamak lazım, ağız kalınlığı 0.6 milimde şu anda, 0.2-0.1 civarına indireyim orada önce 10-15 derece sonra toplamda 20-25 derece civarında 0.01 milimlik ufak bir ağız kondurayım. Evet, daha önce yapmadım ama bu da hoş bir proje olacak  :2up

Pense tipi işkenceler hep aradığım bişeydi, bulduğum çin malları da işe yaramaz görünüyorlardı, geçen aylarda inşaatla ilgili bişeyler yaparken bir Bosh bayiinde buldum, adamlar Ceta Form'un bayisiymiş aynızamanda, 50 küsur para bayıldım tanesine ama süper çalışıyor: http://www.mavipense.com/pinfo.asp?pid=582
Bu arada öneririm, hayat boyu kullanacak el aleti almak isterseniz Ceta Form kalite bakımından süper  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

fatihaydın

• 779
« Yanıtla #97 : 20 Mayıs 2011, 12:47:06 »
ceta formun eğeleri var bende gayet memnunum :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #98 : 20 Mayıs 2011, 16:28:21 »
 ;D Çok aşinayım ben bu forma:

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #99 : 20 Mayıs 2011, 18:23:05 »
 ::) Nereden? Harbiden merak ettim...

Kipmen Sanat web sitesi