Bıçak Sanatı - Forum

Ocak/Şubat ayı üretim programım, fikirleriniz?

Ynt: Ocak/Şubat ayı üretim programım, fikirleriniz?
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2011, 23:42:58 »
Benim en çok 3 numara hoşuma gitti ^-^ Çelikte sanırım görece kolay bulunabilen ve performansı iyi D2 olsa güzel olur.
Kydex konusunda haklısın usta, bunlara pek gitmez. Hadi kolay gelsin şimdiden.

« Yanıtla #21 : 03 Ocak 2011, 23:45:41 »
Paracord için sapın ortasını tamamen boş bıraksan daha mı iyi olur bilmem ::) ( İzule  bıçakları ki gibi mesela)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #22 : 04 Ocak 2011, 00:04:43 »
2 nolu modeli begendim. rlw olabilir. diger günlük bıcak modellerindende her birinden birer tane olsun isterim. uygun işlenmiş olduktna sonra çelik esasen fark etmez ancak D2 neden olmasın?

Ejder

• 152
« Yanıtla #23 : 04 Ocak 2011, 00:18:49 »

Emre edc lerde hoş görünüyor. Bileme veya kullanımı nasıl olur bilmem ama tanto modellerde keski ağız çok hoş durabilir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 04 Ocak 2011, 00:21:14 »
Ejder tantolar ıskarpela ağız olabilir gerçekten, iyi fikir  :2up Senin de aklında ters tarafı taşlamasız tek taraflı taşlama var değil mi?

Kipmen Sanat web sitesi

Ejder

• 152
« Yanıtla #25 : 04 Ocak 2011, 00:37:06 »
Kesinlikle aynı şeyden bahsediyoruz ustam  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #26 : 04 Ocak 2011, 01:26:27 »
Paracord için sapın ortasını tamamen boş bıraksan daha mı iyi olur bilmem ::) ( İzule  bıçakları ki gibi mesela)
Ustam haklısın, paracord sargılı olacakları öyle yapmak şimdi bana da mantıklı geldi, bir de sargının genişliğini hesaba katarak belki kabza genişliğini birazcık azaltırım. Artık makine başında son karar olarak şekillenir detaylar, hep senin dediğin gibi  :)

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #27 : 04 Ocak 2011, 01:54:03 »
Son olarak da kamp bıçağı / Maşetler olacak seride. Biraz Karl B. Andersen uyarlaması oldu tasarım, biraz da Dave Stephens'den etkilendiğim bir balçak geçişi var : http://forums.dfoggknives.com/index.php?showtopic=18650. Buna yakın bir kabza geçişi planlıyorum. Perçinsiz, lehimsiz, paftasız, bıçağın kuyruğunu en arkada şişirme ile tutturmayı planlıyorum.

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 04 Ocak 2011, 09:34:33 »

Tercihim 3 no'lu olan ama ortada da aynı kalın perçinden olmak kaydıyla.

Bunlarda eğer paracord saracaksam sapın iki uçta da biraz çıkıntılı olmasını isterdim. Ya da en azından öyle daralarak gitmesin. Bir de parmak oyuğunun köşesini ve oyuğunu yumuşatmak isterdim. Tamamıyla paracordun yerinde daha iyi ve düzenli durması için.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #29 : 04 Ocak 2011, 09:48:27 »
Eylem, güzel fikirler  :2up. Paracord sargı için söylediklerinde haklısın. Sanırım paracord için uygulama ile kabzalı uygulamanın kuyruk yapıları biraz farklı olacak...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #30 : 04 Ocak 2011, 10:32:23 »
ben de üç numarayı gayet beğendim Emre. fakat Eylem ile aynı fikirdeyim, ortada aynı kalınlıkta bir perçin daha olmalı.

fakat, sapta iki farklı ahşap kullanmayı düşünmez misin? sanıyorum mutfak bıçaklarından bir tanesinde başına gelen bir sorun sebebiyle tam ortaya ek bir parça yerleştirmiştin. plansız bir uygulama olduğu için onun zor olduğunu tahmin ediyorum. ve sadece problemi gidermeyi amaçlıyordu. ama kabzanın kuyruk kısmında ya da namluya yakın olan kısmında ikinci bir ahşap kullanarak ve bunun formunu da hesaplayarak yaparsan bence gerçekten hoş durabilir. kılıfta siyah ve koyu kırmızı kullandığını düşünürsek, sapta da abanoz ve maun(sanıyorum koyu kırmızı veriyordu maun rengi) kullanabilirsin. (Sefa Ustanın iki ahşabı kullandığı bir bıçağı vardı değil mi?)
sırt kısımda zarif ve kolay bir işleme olabilir. el yapımı bıçaklarda gözüm biraz da o işlemeleri arıyor artık galiba. sade bir "filework" olgun bir hava verebilir bıçağa. çelik olarak hiç anlamasam da iç güdülerim d2 için "iyi bişiy" diyor artık :D 8)

EDC serisinde de ben tanto uçluyu beğendim daha çok. kydex kılıf harika olacak kesinlikle. ama alt kısımdaki parmak girintisinin iyi ayarlanması gerektiğini düşünyorum, bir fırt :P daha derin olabilir sanki. ileri doğru bir kesiş hareketi yapılacağı zaman el en çok o kısma yüklenecek gibi...

bitmiş işlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #31 : 04 Ocak 2011, 10:57:56 »
Emin, güzel ve yapıcı fikirlerin için çok teşekkürler. Gerçekten bu tarz dokunuşlar yapılabilir bu av bıçaklarına, belki bir ikisine bu şekilde yaklaşırım. Şu an daha çok sade ve iş görür modeller çıkarma gibi bir derdim var. Açıkçası farketmişsindir pek yaptıklarımda süsleme yapmayı sevmem, bazen yapıyorum ama nadiren...

Zaten kullanıcılarım da genelde sade ve kullanıma yönelik çalışmalarımı tercih ediyorlar. Ancak öylediğin gibi buna belki bir eğe işleme dokunuşu olabilir. Zamanında yaptığım bir bıçak vardı, onunki gibi bir dokunuş olur mu dersin?

Kırmızı deri boyası almak farz oldu :)

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #32 : 04 Ocak 2011, 11:12:18 »
benim de aklima iki tane sey geldi , soylemezsem rahat edemem, tecrubeyle sabittir ki ,
- eger tek tarafli bir taslama kullanilacaksa , bicagin sag elle mi sol elle mi kullanilacagi cok onemli ,
- parasut ipi nasil bir sargi ya da orgu ile kullanilirsa kullanilsin, yuvarlak kesiti yuzunden , mutlaka duzgun celik kabza - ya da kuyruk - uzerinden kaymaya egimli oluyor.  Bunu onlemek icin ya kuyruga birbirine cok yakin bircok delikler acip her baglama cevrimini bir delikten geciriyorlar, ya da parakorda epoksi suruyorlar. Ayrica ipin icine oturacagi sekilde kuyruk ile namlu genislikleri arasinda - ip kalinligi kadar - bir inset yapmak da yabana atilmayacak bir fikir.
Bu profillerde basina gelir mi bilmem ama en azindan ipin temas ettigi yuzeyleri puruzlu ya da kumlu birakmak mecburi gibi birsey, tekrar kolay gelsin.

not. tanto olmayan edc lerde taslamayi , namlu daha guclu olsun diye mi , ucta , sirta dogru kaldirmadin?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

fatihaydın

• 780
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #33 : 04 Ocak 2011, 11:17:27 »
hepsi de güzel olmuş,sade bıçaklar benim hep hoşuma gitmiştir,kullanışlı sade ve zarif görünüyorlar.bencede 3 ve 4 numara,diğerlerinin perçin boyutlarını büyütürseniz sanki daha bir gösterişli olacak gibi. pimler ince görünüyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #34 : 04 Ocak 2011, 11:23:47 »
benim de aklima iki tane sey geldi , soylemezsem rahat edemem, tecrubeyle sabittir ki ,
- eger tek tarafli bir taslama kullanilacaksa , bicagin sag elle mi sol elle mi kullanilacagi cok onemli ,
- parasut ipi nasil bir sargi ya da orgu ile kullanilirsa kullanilsin, yuvarlak kesiti yuzunden , mutlaka duzgun celik kabza - ya da kuyruk - uzerinden kaymaya egimli oluyor.  Bunu onlemek icin ya kuyruga birbirine cok yakin bircok delikler acip her baglama cevrimini bir delikten geciriyorlar, ya da parakorda epoksi suruyorlar. Ayrica ipin icine oturacagi sekilde kuyruk ile namlu genislikleri arasinda - ip kalinligi kadar - bir inset yapmak da yabana atilmayacak bir fikir.
Bu profillerde basina gelir mi bilmem ama en azindan ipin temas ettigi yuzeyleri puruzlu ya da kumlu birakmak mecburi gibi birsey, tekrar kolay gelsin.

not. tanto olmayan edc lerde taslamayi , namlu daha guclu olsun diye mi , ucta , sirta dogru kaldirmadin?

Sağolasın Burak, dikkate alacağım tüm fikirleri emin olun  :2up Her gelen fikir-öneri benim için altın değerinde..

Evet ucu son derece sağlam yapıyor bu tür taşlama..

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #35 : 04 Ocak 2011, 11:28:34 »
Herkes ucu aşağıdaki kadar küt sevmez ama EDC'de ağzı böyle tercih eden de olabilir:

« Son Düzenleme: 04 Ocak 2011, 11:30:12 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #36 : 04 Ocak 2011, 11:37:41 »
evet Emre senin işlevselliğe çok önem verdiğini biliyorum ve bu açıdan bıçakların zaten başarılı :2up kastettiğim filework tam da senin örneğini verdiğin gibi bir yoğunlukta. kısa bir alana, "biz bunu da yapıyoruz kardeşim, ama gerek yok 8)" dercesine itina ile yerleştirilmiş bir işleme... belki yine sapta bir küçük oyma/derinlik verme hareketi.  çok zengin gösteriyor bıçağı....

güzel olacaklar yahu.... heyecanlandık burada :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #37 : 04 Ocak 2011, 11:45:46 »
Kendi önerimi düşündüm de orjinali daha iyi.

Paracordun sarımlarının ilki ve sonuncusu için sap kenarına birer yuvarlak eğe oluğu açılırsa kayma derdi olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #38 : 04 Ocak 2011, 11:57:06 »
Eylem sanırım paracord için bunlar yerine senin önerdiğin şekilde inset düşünülebilir. İp kalınlığı da gerekmiyor bu arada, sadece 2-3 milim bir inset bile paracordu orada mıhlıyor. Bunun dışında bu paracord + mikarta kabzalar için bir hoşluk planlıyorum. Eğer başarılı olabilirse süper olacak. Delikler aslında delik değil de klavuzla açılmış vida yuvaları, aletin kalınlığı en az 4.5 - 5 milim. Paracord'u söküp opsiyonel gelen kabzayı da takabiliyor olacak kullanıcı  O0

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #39 : 04 Ocak 2011, 13:50:56 »
Unutmadan... İlk çizimdekilerin sap profili bana tanıdık geldi ama acaba neden?
Namık Kemal
Instagram'da ben