Bıçak Sanatı - Forum

Yurt dışı kapalı bıçak bileme yardım.

Emreavci

• *
  • 2
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Isparta
Yurt dışı kapalı bıçak bileme yardım.
« : 12 Nisan 2015, 14:59:03 »
Başlık biraz devrik oldu google aramalarından kalan bir alışkanlık kusura bakmayın.

Ateşli silahlar dahil kesici delici birçok envantere merakım var. Bıçaklar da buna dahil.

Kendi çapımda düşük bütçeli ancak farklı tarzlarda bıçak- çakı - kama vb toplamak istiyorum.

Kaliteli olmaları çok önemli değil güzel görünmeleri yeterli. Yurt dışı sitelerinde var ilk sorum gümrük problemi olup olmadığı. Forumu okudum ancak sorunlu olanlarda var hiç sorun yaşamayanlar da var.

Diğer sorumsa linkte gördüğünüz pratik yapma amaçlı üretildiği söylenen kambitler türkiye de çok çeşit yok ve daha pahalı. Metalik özelliklerini bilmiyorum ancak ağzı açılmaya uygunmudur sizce. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

http://www.aliexpress.com/item/Newest-Fox-karambit-fantasias-folding-knife-outdoor-camping-claws-Easy-to-learn-Safety-Training-Knife-multi/32275262137.html

http://www.aliexpress.com/item/Mini-Multifunction-Camping-Survival-Tools-karambit-knife-440C-Blade-Black-Handle-Webbing-Buckle-emergency/32300352028.html

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
Ynt: Yurt dışı kapalı bıçak bileme yardım.
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2015, 15:14:52 »
O karambit bazı dövüş sanatlarında ya da ustaların uydurduğu bazı stillerde olan teknikleri çalışmak için.Paslanmaz çelik demiş bunun Çin yapısı sahte ve fazlaca bilgi vermeyen bir bıçak olduğunu düşünürsek en fazla 0.4-0.5 karbonlu bir çeliktir.Isıl işlem yapılmamış bile olabilir.Isıl işlem yapılmamışsa ağzını açarsın ama istediğin performansı alamazsın.Isıl şlem yapılmışsa bunun hangi sertlikte yapıldığını bilmek gerekir.Eğitim bıçağı olduğundan 48-46 hrc gibi bir setliği olabilir.İyi bir eğe ile ağız açarsın ama yine çok kullanışlı olacağını zannetmem. Pardon aşağıda 48 hrc yazıyormuş.

Amacı dışında kullandığın her şey seni hayal kırıklığına uğratmaya taliptir.Bunu bilesin.
memento audere semper

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2015, 15:19:09 »
Ağız açılır ama Selim abinin dediği gibi tatmin edici olmaz kısa sürede körelen bir bıçak olur.Bu arada koleksiyon için alıyorsanız neden ağız açmayı düşünüyorsunuz.

Ülkemizde çinmalı karambitler var denk geldikçe onlardan toplarsınız
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emreavci

• *
  • 2
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Isparta
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2015, 16:58:40 »
Teşekkürler bilgilendirme için.

Türkiyedekiler de bunların aynı kalitesinde ve daha pahalı. Çeşit te yok türkiyede pek.

Karambit malezyalı müslümanların tehlikeli misyonerler ve sömürgeci devletler için geliştirdikleri çoğunlukla ormanlık alanlar için uygun olan sessiz ve bol kanlı bir dövüş sitili olan silat'ın savaş silahlarından biri. Amacım tabi ki bu olmayacak ama gene de keskin bir görüntüsü olsun isterim. bişeyler kesmek için kullanmayacağım sıkıntı olmaz sanırım. Teşekkürler bilgilendirme için.