Bıçak Sanatı - Forum

GRİT BİLEME TAŞI

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
GRİT BİLEME TAŞI
« : 26 Mart 2015, 15:10:16 »
BORA bıçak grit satışına başlamış ve birkaç aksesuar eklemişler araştırma yapanlara bir seçenek olur diyerek paylaşıyorum.

http://boraknives.boralife.com/index.php?route=product/product&path=129_130&product_id=427

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: GRİT BİLEME TAŞI
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2015, 16:53:18 »
 Fiyatlandırma dolar üzerinden olunca bütün hevesim kaçıyor,   alacaksam da almıyorum >:(
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2015, 17:25:05 »
"Grit"i sertlik ölçüsü olarak kullanınca da beni ayar ettiler. 1200 grit sertlik nedir yahu?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2015, 17:37:21 »
Taşın isminin "girit" olduğunu hatırlatmak isterim.  ;) "girit", "grid" derken "grit"te buluşuyoruz.

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #4 : 27 Mart 2015, 11:08:30 »
Bora bıçak çok abartı fiyatlı satış yapıyor. Bunuda döviz üzerinden satış altına gizliyor.İş iyice ticarete dökülmüş durumda. Zaten artık Serdar Kılıçta kullanmıyor bora bıçak. İnşallah sitemiz iyice yaygınlaşırda millet kazıklanmayı bırakır. Bu nedir ya!

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2015, 12:09:44 »
Bora bıçak çok abartı fiyatlı satış yapıyor. Bunuda döviz üzerinden satış altına gizliyor.İş iyice ticarete dökülmüş durumda. Zaten artık Serdar Kılıçta kullanmıyor bora bıçak. İnşallah sitemiz iyice yaygınlaşırda millet kazıklanmayı bırakır. Bu nedir ya!

Kesinlikle haklısınız Çağdaş hocam buralardaki en pahalı veren esnafta bile kg fiyatı 100 TL. Herhalde altına bir ahşap stand yaptığı için bu kadar yüksek fiyat istiyor. Ben daha önce derme çatma da olsa birtane yapmıştım. Yük paletinden bir parça kesip üzerine taşın iz düşümü kadar 2 - 2.5 mm derinlik vererek yapmıştım. Sonuçta biz bu taşı yağlayıp kullanıyoruz. Cilalı yada ahşap motifli olmasına gerek yok.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5308.msg104056#msg104056

Sonrasında da üzerine gomalak kullandım bir kaç kat. Bu fotoğrafta gomalaklı hali yok.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

davraz

• *
  • 32
  • Yer: çorum
« Yanıtla #6 : 27 Mart 2015, 14:32:34 »
Bu taşla Bora bıçak bilenince garanti kapsamında kalacakmı bari.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2015, 19:21:23 »
Bu taşla Bora bıçak bilenince garanti kapsamında kalacakmı bari.

Garanti kapsamı derken? Bora şirket olarak "bileylersen garanti kapsamı dışına çıkar" mı diyor?

davraz

• *
  • 32
  • Yer: çorum
« Yanıtla #8 : 28 Mart 2015, 10:02:55 »
Bora bıçaklarının bilenmesini kendisine gönderilip yapılmasını istiyor, yoksa garanti dışı sayıyor.

« Yanıtla #9 : 28 Mart 2015, 12:03:58 »
Bora bıçaklarının bilenmesini kendisine gönderilip yapılmasını istiyor, yoksa garanti dışı sayıyor.
???

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #10 : 28 Mart 2015, 12:10:44 »

Evet o sözü ben de işittim. Şirketi arayıp sormadım. Bu sebeple, tevatür mü değil mi, bilmiyorum.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #11 : 28 Mart 2015, 13:38:34 »

Arkadaşlar bir yanlışlık olmasın ben Malatya' da biletmiştim, hoşuma gitmedi aradım adres alıp gönderdim kargo ücreti ile sadece bileyleyip gönderdiler. Garantiden bahseden olmadı ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 28 Mart 2015, 14:59:29 »
Bir çok defa bu konu geçti ama bence bilemeden kaynaklanan sorunlarda garanti kapsamı dışında kalabilir. Acemi bileyci bıçağı berbat ederse buna garanti vermemeleri gayet normal. 

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2015, 13:26:49 »
arkadaşlar grit taşları damarlı damarsız az damarlı diye ayrılıyor ve ona göre fiyatlandırılıyor  boranın sattıgı taşlar damarsız gerçek grit taşı  aldıgınız ürün damarlı olursa bir tarafı aşınıyormuş damar olan yer kalıyormuş gerçek damarsız taşlar pahalı  siz  damarsız grit taşının fiyatını  araştırın ondan sonra fiyat kıyaslaması bence yanlız bunu herkes bilmezmiş damarlı damarsız diye firma adı vererek firmayı karalamayın  yazıktır bu işi bilenler yazsın benim başımdan geçen olayı yazayım bunları bende bilmnezdim öğrendim  ulusta benim iyi tanıdıgım bıcakcı arkadaşım var onada lazımmış grit taşı o sırada toptancısı geldi fiyat sordu ve bende  beklemekteyim tabiki ucuza düşerse bende alıyım diye damarsız senin aradıgın taş kilosu yanlış hatırlamıyorsam 60 dolar dedi  siz grit taşı alırken sordunuzmu hiç bu taş damarlımı damarsızmı diye iyi düşünün

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 29 Mart 2015, 14:42:15 »
Eski paylaşımlara bakarsanız bu taşları Güney hırdavat getiriyor ve ben aldığımda kilosunun fiyatı 20 Euro idi. Bora sayfasındaki fiyat ise Euroya çevirince 44 Euro ediyor. yada 125 lira. Bu iki kattan da fazla. Güney hırdavatta gidip ellerindekilern arasından beğeninize uygun taşı seçebilirsiniz. Boyuna, şekline, rengine ve damarına bakar alırsınız.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Süleyman Daşkın

• *
  • 51
  • Gazi İşletme
  • Meslek: Öğrenci
« Yanıtla #15 : 29 Mart 2015, 14:58:13 »
arkadaşlar grit taşları damarlı damarsız az damarlı diye ayrılıyor ve ona göre fiyatlandırılıyor  boranın sattıgı taşlar damarsız gerçek grit taşı  aldıgınız ürün damarlı olursa bir tarafı aşınıyormuş damar olan yer kalıyormuş gerçek damarsız taşlar pahalı  siz  damarsız grit taşının fiyatını  araştırın ondan sonra fiyat kıyaslaması bence yanlız bunu herkes bilmezmiş damarlı damarsız diye firma adı vererek firmayı karalamayın  yazıktır bu işi bilenler yazsın benim başımdan geçen olayı yazayım bunları bende bilmnezdim öğrendim  ulusta benim iyi tanıdıgım bıcakcı arkadaşım var onada lazımmış grit taşı o sırada toptancısı geldi fiyat sordu ve bende  beklemekteyim tabiki ucuza düşerse bende alıyım diye damarsız senin aradıgın taş kilosu yanlış hatırlamıyorsam 60 dolar dedi  siz grit taşı alırken sordunuzmu hiç bu taş damarlımı damarsızmı diye iyi düşünün

Hocam forumdan bir abimiz grit taşının damarlısı makbuldür demişti bilemedim şimdi hangisi doğru. Hem öyle olsa bile kilosu 120 liradan insanın kanına dokunuyor küfür eder gibi.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #16 : 29 Mart 2015, 15:35:33 »
Ben güney hirdavattan aldım 55 TL odedim 1 kilo geliyor gayet güzel. iistediğiniz boyutta var. Biranın ki biraz bana pahalı geldi. Ayrıca bu tasta bileme yapmak için baya bir yetenek gerekiyor.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #17 : 29 Mart 2015, 15:44:20 »
Bu sekilde dahi olsa,  Bora'nin pazarlama stratejisi açısından sınıfta kalmasına engel değil ne yazık ki :(
Çok basit değişikliklerle,  kalitelerini artirabileceklerini düşünüyorum.  "Biz ne satsak bu millet alıyor" düşüncesi şirket batırır. :-[
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.