Bıçak Sanatı - Forum

Katana Geri Dönüşüm

Katana Geri Dönüşüm
« : 22 Mart 2015, 19:57:54 »
Son yaptığım civa çeliği Katana bildiğiniz gibi kırılmıştı.. Kırılan uç kısmından bu bıçağı yaptım, kurtaramayacağımı düşünmüştüm ama geri kalan kısmı da şu anda bir Wakizashi oldu ( ama o daha bitmedi ve çok işi var ).
Bıçağın toplam uzunluğu 260 mm
Namlu : 140 mm
Kalınlık : balçak kısmında 4mm, uçta 1.5 mm
Yüz genişliği : 25 mm
Sap: demir ağacı

Ynt: Katana Geri Dönüşüm
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2015, 19:58:20 »

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2015, 20:01:18 »
Eline sağlık usta gayet güzel kurtarmışsın :)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2015, 20:02:47 »
Valla hocam kurtarma operasyonu oldugunu söylemeseniz kimse anlamaz. San ki en baştan bu şekilde planlanmış kadar uyum içinde. Elinize saglık
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

« Yanıtla #4 : 22 Mart 2015, 20:03:35 »
Sefa Ustam dehşet verici bir uyum ve güzelliği var bana kalırsa ellerinize sağlık  :2up İşçilik sap ve kılıf uyumu çok güzel insan bunu görünce katananın kırıldığına üzülsün mü sevinsin mi bilemiyor  Hocam  ^-^
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2015, 20:06:48 »
Eline sağlık ustam.Çok güzel bir geri dönüş olmuş. :2up
« Son Düzenleme: 22 Mart 2015, 20:12:09 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2015, 20:07:51 »
Eline saglik sefa hocam kirilan katanaya uzulmustum  ama bicagi gorunce emekerinin geri donusu muhtesem olmus  :2up
Ersin beceren

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2015, 20:16:03 »
Sefa usta geri dönüşüm değil de gayet orjinal duruyor. Balçağın malzemesi  (?) ile ahşap uymuş birbirine. Gerçi namlu formu kama, hançer, süngü gibi bir kesiciye de gayet güzel gidermiş.

İki sorum var, fotoda balçak içerisindeki namlunun girdiği kanal düz dikdörtgen kesitli değil,  formlu ( P harfi gibi) açılmış, oluğun içine balçak oturmuş gibi geldi. Doğru ise balçak içindeki kanalı nasıl açtın, form verdin ?

Gizli kuyruk arkadan vida sıkmalı değil, ahşap içine saplama ile yapılan tipten galiba. Ahşabın içine ufak bir delik açıp kızdırılmış sapı sokarak mı yapılıyor yoksa ahşaba matkap ile kanal açıp sapı oturttuktan sonra epoksi basarak mı?
« Son Düzenleme: 22 Mart 2015, 20:20:45 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2015, 20:16:50 »
Hocam çok güzel bir bıçak olmuş,  ellerinize sağlık :2up
Sap,  balçak ve kılıf renk uyumu özellikle dikkatimi çekti.
Pirinç ve ahşap arasına konulan liner, bence çok ince bir dokunuş olmuş ve kahverengi tonları boguculuktan kurtarmış. 
Bir sure dönüp dönüp bakarız artık buna da :D
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2015, 20:21:33 »
Ellerine sağlık Sefa Hocam ne güzel geri dönüş olmuş. Wakizashinin bitmesini de sabırsızlıkla bekliyorum.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2015, 20:22:00 »
Hocam bu arada affınıza sığınarak bir eleştiri yapmak istiyorum. Kılıfın emniyet bandı, alt üst şeklinde konumu değişik olsa daha saglıklı olmaz mı? Bu haliyle belimizin sağ tarafında, dogada yürürken, çalılar çıtpıtı açabilir. Tabi solak birine yapıldıysa o zaman dogru  :)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

HKN

• 194
  • Hakan
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Antalya/Trabzon
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2015, 20:28:04 »
Ellerine sağlık ustam, geri dönüşüm bıçağın on numara olmuş. Zaten senin eserlerini hep begenmisimdir. :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2015, 20:50:05 »
Sefa Abi tebrik ederim, çok başarılı bir çalışma olmuş. Meğer yakınımda ne ustalar varmış benim. İnanın bana sizlerin çalışmalarını gördükçe yıllarca biriktirdiğim markalı ürün koleksiyonum gözümde çok değersizleşmeye başladı. Satıcam bu gidişle elimde ne varsa :)

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2015, 20:52:06 »
Hocam çok gguzel bir bıçak ellerinize sağlık
Valla katananin kırılmasına sevinesim geldi kirilmasa bir katana görecektik şimdi bir bıçak bir wakizashi muhtemel birde katana var görecek Allah bereket versin insallah
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #14 : 22 Mart 2015, 22:08:43 »
Bir güzel katana yerine iki güzel bıçak :) abi eline sağlık ne güzel olmuş öyle. Titiz işçiliğine hayranım.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #15 : 22 Mart 2015, 22:17:19 »
yapboz gibi olmuş hocam her sey yerli yerinde elinize kolunuza emeğinize saglık :)

« Yanıtla #16 : 22 Mart 2015, 22:26:23 »
Arkadaşlar, öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.

Hocam bu arada affınıza sığınarak bir eleştiri yapmak istiyorum. Kılıfın emniyet bandı, alt üst şeklinde konumu değişik olsa daha saglıklı olmaz mı? Bu haliyle belimizin sağ tarafında, dogada yürürken, çalılar çıtpıtı açabilir. Tabi solak birine yapıldıysa o zaman dogru  :)
Emrah aslında bu gidişle kılıf yapımını bırakacağım galiba  ::) mutlaka bir hata yapıyorum, en uygun böyle geldi gözüme bu nedenle böyle yaptım. Sanıyorum belime hiç bıçak takmadığımdan kullanım amaçlı hatalar yapıyorum. Bu şekliyle de öyle çalıyla çırpıyla da açılmaz aslında, çıt çıt epeyce çekiştirerek açılıyor.

Sefa usta geri dönüşüm değil de gayet orjinal duruyor. Balçağın malzemesi  (?) ile ahşap uymuş birbirine. Gerçi namlu formu kama, hançer, süngü gibi bir kesiciye de gayet güzel gidermiş.

İki sorum var, fotoda balçak içerisindeki namlunun girdiği kanal düz dikdörtgen kesitli değil,  formlu ( P harfi gibi) açılmış, oluğun içine balçak oturmuş gibi geldi. Doğru ise balçak içindeki kanalı nasıl açtın, form verdin ?

Gizli kuyruk arkadan vida sıkmalı değil, ahşap içine saplama ile yapılan tipten galiba. Ahşabın içine ufak bir delik açıp kızdırılmış sapı sokarak mı yapılıyor yoksa ahşaba matkap ile kanal açıp sapı oturttuktan sonra epoksi basarak mı?
Ahmet, balçak üzerinde kuyruğun girdiği delik aslında üçgen formlu yani kuyruk formu da üçgene yakın, yani aslında kanalın olduğu yer doğrudan balçağa dayanıyor, balçağa kanal formunda bir boşluk açmadım. Gizli kuyruk arkadan perçin gibi şişirilerek bitirildi, ama öncesinden sapla perçinleme arasına bir bakır parça koydum. Ahşabı önce bıçağın en kalın yeri kadar bir matkapla deliyorum ve ardından bu deliğe sapı ısıtarak sokuyorum, foşur foşur dumanlar çıkararak giriyor ( boşluksuz) en son monte ederken de epoksileyip monte ediyorum. Arka tarafın fotoğrafını ekliyorum.

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #17 : 22 Mart 2015, 22:28:21 »
Hocam elinize saglık balçakla kabza geçişi şahane olmuş kılıç iyiki kırılmış :)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 22 Mart 2015, 22:33:46 »
Sefa Hocam eline sağlık harika bir bıçak olmuş tam kolleksiyonluk.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #19 : 22 Mart 2015, 22:35:47 »
Muhteşem gözüküyor. Ellerinize sağlık.