Bıçak Sanatı - Forum

Isıl işlem için atp-641 muadili var mı?

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
Isıl işlem için atp-641 muadili var mı?
« : 10 Mart 2015, 00:03:45 »
http://www.brownells.com/gunsmith-tools-supplies/metal-prep-coloring/heat-treating-accessories/anti-scale-coating-prod23076.aspx

Linkteki madde ısıl işlemde oluşan kararmayı engelliyormuş. 2400ºF(1316ºC) ye dayanıyor.
Türkiye'de ya da Almanya'da bunun benzeri bir ürün var mı?
$15 ama Amerika'dan kargo ücretinin çok tutacağını düşünüyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Isıl işlem için atp-641 muadili var mı?
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2015, 13:50:34 »
Bu tür kimyasalları gümrükten geçirmekte zor olur herhalde.

İsmet Kaan

• 187
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2015, 15:08:06 »
Aslında Almanya'dan bulabilsek yazın arabayla gelen bir tanıdık var, o getirebilir.

Bu da üretici firmanın broşürü :

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2015, 16:25:07 »
Şöyle bir toz ürün var. Muadili olup olmadığını ve diğer şeyleri bilmiyorum ancak araştırabilirsiniz:

http://usaknifemaker.com/heat-treat-ovens-and-accessories-c-57/heat-treat-accessories-c-57-115/pbc-regular-anti-scale-powder-1lb.html
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2015, 21:30:18 »
 Ben son yaptiğim d2 biçağimı aşagida linkini verdigim urunle,bir boya fircasi yardimiyla ince bir tabaka halinde kaplayarak ( boya gibi )  lpg salome gazbeton ocagimda isil islem yaptim. Sonuc gayet basariliydi. Yuzeyden mastigi temizledigimde ki cok kisa surdu, temiz bir yuzeyle karsilastim. Denenebilir, ayrica bu urunu bence herkesin edinmesi gerek bi cok konuda ise yarayabiliyor. Ben ilk hamon icin almistim. m.bilio.com/fayans-mermer-karo-yapistirici-c5417/soudal/calofer-1500-c-yuksek-isiya-dayanikli-mastik-p153368233/#tab=click_scroll
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

İsmet Kaan

• 187
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2015, 23:33:25 »
Ben son yaptiğim d2 biçağimı aşagida linkini verdigim urunle,bir boya fircasi yardimiyla ince bir tabaka halinde kaplayarak ( boya gibi )  lpg salome gazbeton ocagimda isil islem yaptim. Sonuc gayet basariliydi. Yuzeyden mastigi temizledigimde ki cok kisa surdu, temiz bir yuzeyle karsilastim. Denenebilir, ayrica bu urunu bence herkesin edinmesi gerek bi cok konuda ise yarayabiliyor. Ben ilk hamon icin almistim. m.bilio.com/fayans-mermer-karo-yapistirici-c5417/soudal/calofer-1500-c-yuksek-isiya-dayanikli-mastik-p153368233/#tab=click_scroll
Evet bu olur bence de. :)
Teşekkürler

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2015, 23:39:09 »
mastıği çok uzun zaman önce denedım. bır mıktar koruyor. ancak ıkı yuzde aynı kalınlıkta olmaz ıse bıçağın yamulma olasılığı çok yuksek.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

İsmet Kaan

• 187
« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2015, 02:28:07 »
http://www.gozdenalbur.com/SOUDAL-CALOFER-SOMINE-MASTIGI-1500-DERECEYE-DAYANIKLI,PR-6699.html

Ben bunu 3-4 bıçakta kullandım. Bir gün bekletmek gerekiyor sağlam kuruması için. Sonunda ytong+gaz ocaklarda çok da gerekli olmadığına karar verdim.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #8 : 23 Aralık 2015, 23:19:14 »
Konuyu güncellemiş olacağım ama bahsi geçmiş nasılsa başka bir başlık açıp kalabalık etmiyeyim dedim.
Bahsi geçen sömine mastiğini youtubede izlediğim birkaç videoda hamon yapımında kullanıyorlar. ustalarımdan bunu deneyip başarılı sonuçlar alan varmıdır. Deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2016, 06:34:05 »
Bu malzemeyi bir hamon denemesinde kullandim. Daha yaga yada suya sokar sokmaz bir tarafi bicak yizeyinden ayrilmisti.Şamot kül karisimi kullanmaniz hem daha ekonomik hem daha basarili sonuc elde etmenizi saglayacaktir. Uygun karisim oranlariyla ilgili ustalarin yazilari olmustu gecmiste. Japon bir usta tarifini şamot ve külü havanda iyice dövüp eleyerek, ve icerisine az miktarda ince çelik talaşıda ekleyerek yapiyordu.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.