Bıçak Sanatı - Forum

bıçak taşıma ve bulundurma yasa ve kanunları

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
Ynt: bıçak taşıma ve bulundurma yasa ve kanunları
« Yanıtla #40 : 01 Mart 2015, 18:59:31 »
benim orada okuduğum sivri uçlu ve kan oluklu bıçaklar diyor bakın arada  ''VE''  bağlacı var 2 türden bahsediyor

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #41 : 01 Mart 2015, 19:10:29 »
"VE" bağlacı her iki şartında olması gerektiğini belirtir, yani tek tip bir bıçaktan bahsediliyor. Ucu sivri olan, yetmiyor ayrıca üzerinde kan oluğu olan bıçak. Her türlü bıçak değil.

Bu konu hem bizim forumda, hem av forumlarında hem de hukuk forumlarında tartışılmış bir mevzu. Memurun keyfi tasarrufu olabilir, keyfi valilik  tamimleri bulunabilir, ancak kanun ortada. Yeni tartışılan iç güvenlik kanununa bakmak lazım, sıkıntı çıkarsa ondan çıkar.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

bekir atar

• 110
  • Meslek: emekli
  • Yer: Erzincan
« Yanıtla #42 : 01 Mart 2015, 19:25:52 »
bülent bey benim anlatmak istediğim memurun insiyatifi insiyatif kullanmasahiç kimse ne birşey taşıyabilir öyle kilitli veya kilitsiz çakı ve bıçaklar varki sizin bahsedilen oluklu sivri uzun hepi boş yasalarda oturduğun yarden yazıldımı böyle karmaşa olur kimse nasıl ve ne taşıyacağını bilemez biri ekmek bıçağı taşır korkutmak amaçlı kullanır birdiğeri boynuz veya çin malı çakı taşır büyük olan yaralamada kullanmaz göstermek amaçlı kullanır diğeri küçücük çakıyla ne yapacak dersiniz çakıyı açıp 2 cm kadar kalça ve bacağa yurarak yaralamada kullanırsa tutuklamada yapmıyorlar tutuksuz yargılanıyor ben çok çok  bıçak aldım ama sizinde dediğiniz gibi hiç biri tekrar tezgaha gitmedi sizingibi bazı esnaflara gitmiş olabilir ama o insiyatifi kullanmasan her bıçağa tutanak yapıp adliyeye gönderirsen vatandaş bol bol para cezası öder yine memura birşey olmaz. 

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #43 : 01 Mart 2015, 19:28:39 »
Kanun yorumlarken kanun okumayı bilmek gerekir. "ve", "veya", "ile" vs gibi bağlaçlar büyük önem taşır.

sivri uçlu ve oluklu demek, hem sivri uçlu hem de oluklu bir bıçak anlamını taşır. Sadece sivri uçlu ya da sadece oluklu bir bıçak bu kapsamda değerlendirilemez.

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #44 : 01 Mart 2015, 21:16:41 »
aman bekir bey bi yanlış anlama var gözünüzü seveyim aynı bıçağı kesinlikle kastetmedim demek istediğim polisin zaman zaman el koyduğu bıçakların benzerlerinin tezgahlarda satıldığı.öyle genel bir suçlama tarzımda değil haddimde değil.ayrıca sizin gibi diye kastettiklerinizde zaten esnaf sayılmaz.

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #45 : 01 Mart 2015, 21:39:04 »
bıçak değil ama çakım sürekli üstümde belediye emniyet alışveriş merkezi heryerede giriyorum olay bizim gibi aklı selim insanların taşıması değil ki, geçen gün alışveriş merkezinde yan bakma olayından biri bıçaklandı ve öldü tamam kimse ölmeyecekse vicdani olarak zevkimden vazgeçerim taşımam...

bekir atar

• 110
« Yanıtla #46 : 01 Mart 2015, 22:06:01 »
hayır kardeş yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ben yaşanan olayları anlatıyorum sizin gibi derken dürüst esnaf olarak uğraşmış olduğumuz piskopat insanlarla ayırt etmek için söylemiştim bakın Gaziantepteki baklava olayı var  hepimiz farklı olarak biliriz ben o olayı bizat yaşayanlardan biriyim olay hiç bahsedildiği gibi deği ama bazı olaylar farklı algılarla tam ters yönde yönlendirilebiliyor ben bunu kastetmiştim.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #47 : 01 Mart 2015, 22:38:34 »
hayır kardeş yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ben yaşanan olayları anlatıyorum sizin gibi derken dürüst esnaf olarak uğraşmış olduğumuz piskopat insanlarla ayırt etmek için söylemiştim bakın Gaziantepteki baklava olayı var  hepimiz farklı olarak biliriz ben o olayı bizat yaşayanlardan biriyim olay hiç bahsedildiği gibi deği ama bazı olaylar farklı algılarla tam ters yönde yönlendirilebiliyor ben bunu kastetmiştim.

Bekir Bey o olay hukuk derslerinde ders olarak anlatılıyor. Çuval çuval fıstık(fıstığın kilosu kaç lira hesaplayın), 3 kişinin saldırması, dükkan sahibinin ellerini bağlayıp yere yatırıp bıçakla gasp etme. Hatırladıklarım bunlar. Bizim televizyonlarda anlatılan aç çocukların sadece baklava çaldıklarıydı değil mi? :)
Okinawian

bekir atar

• 110
« Yanıtla #48 : 01 Mart 2015, 23:00:29 »
halkın bildiği canı çekmiş çalmıştı  onlar sabıkalı hırsızdı biz onları başka iş yerlerini soydukları için almıştık soydukları tam hatırlamıyorum4 veya 5 yere girdikleri bir taneside ünlü bir baklava imalat hanesiydi bugün baklavalık kuş boku diye tabir edilen fıstık içinin kilosu 120 tl civarı o zaman 3 milyon idi benim maşım 14 milyon sadece imalathaneden 3 çuval fıstık içi alınmış tabi hazır baklavalardanda canları çekmiş alınmış diğer büfe ve işyerleri hariç alınan maliyeti siz hesaplayın  o olayda başımızdaki amirde bazı suçlardan içeri alınınca vurun abalıya misali adamlar ak sütten çıkmış ak kaşık oldu.sayın ekoreti olayın kısa özeti bu yani herkes bilmeden araştırmadan birşeyler uydurdu geçen gün benim kendi akrabam bile bana bu olayı söylüyor anlatıktan sonra abi valahi biz basından duyduğumuz kadar biliyoruz diyor yorum sizlerin.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #49 : 02 Mart 2015, 05:38:04 »
Abi bu televizyon vb. Basin vs. Ahir zamanin deccali gibibidir. Ne soylerse inaniyoruz nasi isterse oyle yasattiriyor. Subliminal mesajlarla vb. Cocuklarimizin ailemizin bizim beynimizi kontrol ediyorlar. Hocanin kecisi calinmis tvde habere hoca keci caldi . Subliminal mesaj nedir bilmeyen arastirsin..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #50 : 06 Mart 2015, 00:08:38 »
Kaba bir teşpih olacak ama nasıl penisi olan herkes tecavüzcü değilse ve ahlaklı olmayı penisimizi evde bırakarak sağlamıyorsak,
bıçak bulundurmak da suçluluğun bir işareti sayılmamalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #51 : 06 Mart 2015, 08:08:03 »
Kaba bir teşpih olacak ama nasıl penisi olan herkes tecavüzcü değilse ve ahlaklı olmayı penisimizi evde bırakarak sağlamıyorsak,

+1
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #52 : 06 Mart 2015, 08:12:57 »
+1
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #53 : 06 Mart 2015, 09:06:32 »

+ çok fazla sayıda rakam  :)  :2up

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
« Yanıtla #54 : 07 Mart 2015, 12:03:35 »
eylem bey işi bitirdiniz valla herhalde ilaveye gerek yok.

bekir atar

• 110
« Yanıtla #55 : 08 Mart 2015, 04:18:21 »
arkadaşlar ben kabaca teşbihlerde bulunmayacağım çünkü en başta yaşım müsait değil çünkü yarım yüz yılın üzerinde ben kimseyi peşinen çalışırken suçlamadımki emekliliğimde suçlayayım sadece yapılan uygulamayı açıkladım beğenirsiniz beğenmezsiniz o size kalmış nasılki ben taner ustama bıçak veya çelikler hakkında ayrıca su verme konusunda ahkam kesemeyeceğim benim mesleğimin tecrübelerinide biraz olsun anlamama müsade edin çünkü 28 yıl çalşmışım sadece 4 yıl ünüforma giydim 24 yıl asayişte hırsızlıkta çalıştım yankesicisi,Kapkaçcısı  hırsızı,dolandırıcısı daha niceleriyle sokaklarda uğraştım cadede yürüdüğüm yerde suça meyilli insanları az çok tahmin edebilelim okadar tecrübemizde olsun.
Anlatmak istediğim insiyatiften bahsederken bana göre suç sayılmayacak bir bıçak diğer bir memura göre suç sayıla bilir bu yorum farkıdır aynı suçtan götürdüğümüz suçlu bile farklı savcılar tarafından biri tutuklamatalebi istenirken bir diğeri serbest bırakılırdı,Bu yüzden sizlere sadece bir tek soru soracağım 6136 sayılı yasayla ilgili bir soru sorayım sustalı bıçaklar sınıfına neler ve hangi bıçak ve çakılar girer.

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
« Yanıtla #56 : 09 Mart 2015, 10:23:29 »
susta zannediyorum burda "yay" anlamında kullanılıyor.bence tek elle otomatik olarak açılan bıçaklar giriyor.insanların şekline şemaline bakarak şuç işlemeye müsait yada eğilimli olduğuna karar vermek bence sübjektif verilere  dayanan bir yargılama oluyor.Japonyada savcılar tarafından mahkemeye sevk edilenlerin %91 i mahkum oluyor bizde % 50 yi bile bulmuyor, bir önceki aşamayı siz düşünün.kısacası  mevzu bıçağı elinden almak olmamalı eğer aletin suç teşkil ettiğine inanılıyor ise savcılığa sevk edilir olur biter.Demem oki sizin insiyatif dediğiniz malesef yargılayıp müsadere etmek oluyor.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #57 : 09 Mart 2015, 14:03:18 »

"Mazanne-i sui-eşhas". Toplumun potansiyel suçluları diye anladığım bir tabir, hem sosyolojide hem de hukukta mevcut. Amiyane tabiriyle tipinden altı ay yer.  Sokakta polisle muhatab olduğunuzda ki genellikle çok genç ve tecrübesiz oluyorlar evvela görünüşünüze göre muamele görüyorsunuz. Benim gibi "tipten altı ay yer" vaziyette iseniz eğer ağzınız biraz laf yapması gerekiyor. Eğer kendinizi iyi ifade edebilecek hitabetiniz de yoksa karakolluk oluyorsunuz malesef.

adem42

• 647
« Yanıtla #58 : 22 Nisan 2015, 14:04:16 »
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca hazırlanıp İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgede, vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla, kolayca elde edilebildiği için suç aleti olarak sıklıkla kullanılan başta bıçak olmak üzere kesici ve delici aletlerin denetim altına alınması gerektiği vurgulandı.

Genelgeye göre polis, tüm illerde asayiş uygulamaları yapacak, özellikle büyük şehirlerde ve kalabalık yerlerde denetimler arttırılacak. Üzerinde bıçak ve sopa gibi kesici, delici ve yaralayıcı alet bulunan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılacak ve 189 lira para cezası uygulanacak. Güvenlik güçleri suç aletine el koyacak.

Polis; yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstasları dikkate alarak, bıçak ve sopa gibi yaralayıcı alet taşıyan kişileri savcının talebine göre gözaltına alabilecek. Bu kişiler 3 aya kadar hapis ya da idari para cezası istemiyle yargılanacak.

YASAK KAPSAMINDA OLAN KESİCİ ALETLER

Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a göre; kama, hançer, şişli baston, saldırma, sustalı, çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, boğma teli, sallama ve muşta gibi aletlerin yasak kapsamında bulunduğu hatırlatılan genelgede, aynı kanunun ilgili maddesinde bıçak ve diğer aletleri, hal ve şartlara göre sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşıyanlara 3 aya kadar hapis veya adli para cezası verildiği vurgulandı.
TRT Haber sitesinde yer alan bir habar:
éBıçak taşımanın cezası belli oldu
Kesici alet taşıyan kişiye 189 lira para cezası verilebilecek.
GENELGEDE ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

"Kanun kapsamına girmemekle birlikte 'hal ve şartlara göre sırf saldırıda kullanmak amacıyla' ifadesi doğrultusunda her türlü kesici, delici ve bereleyici aletleri taşıyanlar hakkında da yasal işlem yapılması gerektiği anlaşılıyor.

Bu kapsamda kesici, delici ve bereleyici her türlü aletin kamu güvenliği açısından oluşturduğu tehlike, yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstaslar da dikkate alınarak bu kişiler hakkında ilgili kanun gereği yasal işlem yapılması suçla mücadelede etkinlik sağlayacaktır."

Bazı kişilerin, kanunen yasak kapsamında olmayan kesici, delici ve bereleyici aletlerle suç işlediği belirtilen genelgede, genel güvenliği tehlikeye sokabilecek bu aletleri taşıyanlara da Kabahatler Kanunu gereği 189 lira para cezası verilebileceği kaydedildi. é

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #59 : 22 Nisan 2015, 14:12:52 »
 :(

Bu hiç hoş olmadı.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!